Sejem Alpe-Adria 2023

Ste ljubitelji potepanj? Iščete ideje, kje in kako aktivno preživeti svoj prosti čas? 33. mednarodni sejem Alpe-Adria – sejem turizma, kampinga in karavaninga, bo letos potekal od 15. do 18. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sočasno s sejmom Alpe – Adria pa bo potekal tudi 16. mednarodni strokovni sejem okusov GASTexpo & Sladoled.

2 sejma z eno vstopnico

Vzporedno že tradicionalno potekajo v organizaciji Primorskega sejma 16. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled s ponudbo gastronomije, pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda, vina ter s številnimi delavnicami, predstavitvami in tekmovanji. Oba sejma lahko obiščete z eno vstopnico.

Sejem Alpe-Adria bo odprt od srede, 15. februarja, do petka, 17. februarja, od 10. do 19. ure in v soboto, 18. februarja, od 10. do 18. ure.

Na sejem po ideje za aktivni oddih v naravi!

Na osrednjem turističnem dogodku regije Alpe Jadran lahko obiskovalci dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi in s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik ter tako doživijo destinacijo oziroma storitev bolj osebno. Okoljske in zdravstvene razmere so močno okrepile zavedanje o pomenu zdravja, dobrega počutja, dobre telesne in duševne kondicije ter pomena aktivnega in zdravega staranja. Turisti zato vse večkrat izbiramo outdoor zelena doživetja in oblike turizma, ki ta doživetja dopolnjujejo.

Poudarki na sejmu bodo tako predvsem na aktivnem turizmu, pa tudi gastronomskem, kulturnem in zdraviliškem turizmu. Govora bo tudi o virtualnih doživetjih in digitalizaciji turizma,  s katerim gradimo turizem prihodnosti.

Vse dni sejma bo potekala razstava tematskih poti ter razstava kamping šotorov. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks iz tujine in zanimivosti ter novosti na domačih tleh.

16. mednarodni strokovni Sejmi okusov

Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled so se z leti utrdili kot sinonim za strokovnost, kvaliteto in napredek. Razstavljavci za svoje razstavne prostore že več mesecev pripravljajo bogat program in zanimivo dogajanje, ki ga bodo kulinarično začinili.

Na Sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled se vsako leto predstavijo gastronomija, gostinska oprema in hotelirstvo v vsej svojih veličini. Priča smo trendom, presežkom, uspešnim praksam in tehnološkim inovacijam, ki jih več kot 500 razstavljavcev postavi na ogled več kot dvajset tisoč obiskovalcem. Strokovnost in kvaliteto sejma zaokrožujejo številne delavnice, izobraževanja ter tekmovanja, ki jih pripravljajo največji mojstri in strokovnjaki v panogi.

Nekatere delavnice in tekmovanja bodo letos prvič predvajali v živo – “streaming” na prvem digitalnem Sejmu okusov GASTexpo!

Štiridnevno dogajanje bodo še dodatno popestrila tekmovanja – tudi tokrat se bodo najboljši kulinarični ustvarjalci pomerili v pripravi pice. Potekale bodo kuharske delavnice, slaščičarske in pekovske delavnice, delavnice izdelave sladoleda ter delavnice kave. Prve tri dni pa boste lahko spoznali tudi Carpigianijevega chefa Stefana Marinuccija.

Potnik.si vam podarja cenejši obisk sejma Alpe-Adria 2023

Da bo odločitev za obisk sejma še lažja, smo za bralce Potnik.si pripravili kupon za popust pri nakupu vstopnice. Namesto 8 evrov boste tako za vstopnico za sejem Alpe-Adria plačali samo 6 evrov.

Kupon prenesite na tej povezavi ali s klikom na njegovo sliko, ga natisnite in pokažite na sejemski blagajni.

Velika nagradna igra sejma Alpe-Adria 2023

Vabljeni tudi k sodelovanju v veliki nagradni igri 33. sejma Alpe-Adria. 

Kliknite na spodnji gumb, izpolnite obrazec in se potegujte za privlačne nagrade, kot so morski oddih za 2 osebi v resortu Adria Ankaran , oddih za 2 osebi v Termah Banovci, vstopnica za ogled Starega gradu Celje  in še mnogo več.