Smucanje Kaprun

Ker nam je bila lanskoletna izkušnja s preživljanjem novoletnih praznikov na smučanju izredno všeč, smo se odločili, da letos zadevo ponovimo. In vrnili smo se v Kaprun/Zell am See. Božič v Ljubljani je bil topel in nič kaj bolj obetavna ni bila vremenska napoved za avstrijske Alpe, vendar so naši severni sosedje v dani situaciji res naredili neverjetno.

Poleg odličnih prog vas bo navdušil tudi čudovit razgled.
Picture
Za božič je bil tudi lepo urejen in okrašen center mesta.

Slabe 3 ure vožnje, odlične smučarske šole ter možnost najema smučarske opreme

Do Zell am Seeja je iz Ljubljane 275 km oz. slabe 3 ure vožnje. Dva dolgoletna navdušena smučarja in ena začetnica se morda sprva sliši kot zapletena kombinacija, vendar se je s pomočjo smučarske šole vse uredilo. Mladi in energije polni učitelji smučanja z licenco govorijo številne tuje jezike, vsi tudi angleško. V prostorih šole deluje tudi Ski mobil, kjer je možen najem celotne smučarske opreme in izkušeni svetovalci so v veliko pomoč pri izbiri posameznih kosov, ki ustrezajo vašim potrebam in nivoju znanja.

Picture
Bližina smučišča, dobro pripravljene proge ter …
Picture
… odlične smučarske šole so poskrbele, da smo se vrnili v Kaprun.

Različno zahtevne proge, pregled presmučanih kilometrov, ogrevani sedeži …

Kaprun in Zell am See imata na voljo proge različnih zahtevnosti. Vse so bile, glede na naravne okoliščine, izredno dobro pripravljene. Dve jezeri na samem smučišču, v primeru pomanjkanja snežnih padavin, omogočata zasneževanje preko cele sezone in prav to je rešilo našo novoletno smuko. Skupna dolžina prog znaša 138 km. Na smučišču večinoma ni bilo gneče in tudi čakanje na žičniških napravah je precej redko. Smuka je bila tako lahko zelo sproščena in v enem dnevu je bilo mogoče narediti precej kilometrov. Te je mogoče preveriti in natisniti na posebnih avtomatih, ki so na voljo v večini gorskih koč, zgolj z enim skeniranjem smučarske vozovnice.

Smučarske naprave so večinoma moderne ter oblazinjene z udobnimi usnjenimi sedeži. Nekatere imajo celo ogrevane sedeže, kar še posebej pride prav v zelo mrzlih zimskih dneh. Na nekaj mestih je na voljo brezplačni Wi-fi hotspot za povezavo na internet.

Aprés Ski – dobra hrana, pijača in glasba, sprehod ob jezeru in predstava s skoki

Dogajanje na smučišču in po smučanju je takšno, kot ga je mogoče doživeti samo na avstrijskih smučiščih. Tako na smučišču kot v samem mestu je veliko gorskih koč, restavracij in barov, kjer strežejo dobro hrano ter pivo, kuhano vino in druge pijače, seveda ob spremljavi pozitivne glasbe, ki smučarje spravi v še boljše razpoloženje.

Za bolj romantičen začetek ali zaključek večera Zell am See ponuja sprehod ob jezeru, adrenalinske zabave željni pa bodo, med drugim, na svoj račun prišli ob sredah. Vsako sredo ob 8.00. uri zvečer na spodnji postaji žičnice cityXpress namreč poteka SnowNight. Deskarji in akrobatski smučarji priredijo nepozabno predstavo s skoki, zadeva pa je v letošnjem letu dodatno začinjena z laserskim šovom in nastopom skupine “Secret Element” in njihovo predstavo z ognjem. Vstop je brezplačen, žur pa se nadaljuje v sosednjih barih.

Pestra izbira prenočišč, bogata wellness in spa ponudba

Zell am See ima preko 15.000 turističnih postelj. Naš apartma se je nahajal v samem središču mesta, 2 minuti hoje do prve žičnice in prav tako 2 minuti od postaje ski-busa s končno postajo na enem od izhodišč za smučanje. Prostorne in prijetno opremljene sobe so nam nudile vso potrebno sproščenost po aktivno preživetem dnevu. Dodatno sprostitev mesto nudi v svoji wellness in spa ponudbi. V bazenih, solarijih, parnih kopelih, savnah in aromatičnih kopelih lahko uživate v termah ali v enem od številnih wellnes in spa hotelov.
Picture
Poleg pestre izbire prenočišč je Zell am See znan tudi po bogati ponudbi term ter …
Picture
… pestre wellness in spa ponudbe, ki omogoča dodatno sproščenost po aktivno preživetem dnevu.
Petač Kontic, vir fotografij: osebni arhiv in Zellamsee-kaprun.com
 Katarina, Hrvoje in Ena

Komentirajte!

Ali ste tudi vi že obiskali Kaprun oziroma Zell am See? Kaj vam je bilo najbolj všeč in kaj vas je tam motilo?