Šri Lanka – avantura v kombinaciji s poročnim dnem ter medenimi tedni

Šri Lanka. Popularna destinacija za tako imenovani “back packing” turizem kakor tudi luksuzni turizem, na kratko: destinacija, prilagodljiva vsakemu žepu ter okusu. Pred leti sem imela priložnost organizirati prvo poroko na plaži, ki me je vodila v promocijo le teh na domačem trgu, kar se je kasneje razcvetelo v profesionalno organizacijo destinacijskih porok. Pod streho imamo številne poroke parov iz Slovenije, Avstralije, Ukrajine, Rusije ter Švedske.

Pristne plaže, bogata kulturna dediščina, zabave ter naravne znamenitosti prepričajo letno veliko turistov iz vseh dežel za obisk tega bisera. Naj bo obisk take ali drugačne narave, jaz se fokusiram na mlade pare, ki si želijo dahniti da na eni izmed prelepih plaž, v krogu najožje družine ali prijateljev.

Najbolj popularen je jug Šri Lanke, zadnja leta se odpira tudi sever otoka

Izredno popularna destinacija je jug Šri Lanke (na sliki ena izmed prečudovitih plaž). Zadnja leta se odpira trg na severu otoka, ki je bil dolgo zapostavljen zaradi posledic vojne. Ta del je še posebno čudovit, ker je narava popolnoma neokrnjena ter turizem še ni masovni, cene nastanitev za luksuzne hotele se gibljejo med 100 – 300 €, medtem ko lahko za bivanje v “Guest House” odštejete le okoli 10 €. Hrana je odlična in okusna, veliko je morske hrane, še posebej, če si ribo izberete sami na ribjem trgu zgodaj zjutraj.

Ne glede na to, ali greste na jug ali sever, vedno boste lahko občudovali prelepo naravo, srečali zanimive domačine, se nasmejali opicam, nahranili slona, poskusili nove vrste sadje, od blizu opazovali delfine, se potapljali z morskimi psi, se izgubili z vlakom, se prestrašili na vožnji z lokalnim avtobusom…. Avantur ni konca. Slogan, uporabljen za promocijo Šri Lanke, je pomenljiv  “A land like no other” (“Dežela kot nobena druga”), kar sto procentno drži, mogoče je zato že dobri dve leti in pol to moj dom.

Poroke na plaži, v tropski džungli, med poletom z balonom, pod vodo

Poroke na plaži so zelo priljubljena izbira mladih parov, ki se želijo izogniti velikim porokam na domačih tleh, ki želijo drugačno, nepozabno poroko. Destinacijske poroke so še posebno “in”, ker so odlične za kombinacijo dopusta, medenih tednov in seveda poročnega dne. Najbolj priljubljene med pari iz Evrope in Avstralije so poroke na plaži, naša ekipa pa nudi še marsikaj drugega: poroke v tropski džungli, poroke med poletom z balonom, ter nešteto drugih avantur.

Številne aktivnosti in vključevanje živali v poročne obrede

Šri Lanka na splošno ponuja veliko aktivnosti, ki si jih pari izberejo glede na njihove preference. Možen je ogled kitov ter delfinov, lahko se odločite tudi za surfanje ali potapljanje, ogled gigantskih želv ali pa safari ture v bližnjem nacionalnem parku. Ogled lokalnih templjev, ježa slonov, ayurverdske masaže in še veliko več na paleti izborov.  Narava sama je prelepa, mesta ter vasi so včasih hrupne ter gosto naseljene, vendar vedno barvite in zanimive ter pustijo lep spomin na celotno popotovanje.

Ker so opice ter sloni izredno popularni, se jih trudimo vključiti v poročne obrede, vendar le toliko, kolikor je mogoče, da se živali ne vznemirja in sili v suženjstvo.

Prednosti, potek, dokumenti, mlada ekipa, polna energije in pripravljena na nove izzive

Prednosti poroke na Šri Lanki so:

  • gre za inovativno poroko z osebami, ki jih resnično želite imeti ob sebi ob intimnem dogodku;
  • združite poroko in medene tedne;
  • nepozaben romantični dogodek.

Kar se tiče dokumentov in veljavnosti poroke, se lahko prizna v Sloveniji, je pa potrebno nekaj prevajanja ter obiskov ambasade (preko pošte se pošilja na Dunaj), s čimer so povezani nekateri stroški, vendar brez skrbi, vse to vodimo in organiziramo sami, tako da vam ni treba skrbeti za to. Ko se odločite za poroko, najprej določimo finančni okvir, število oseb, lokacijo, temo ter orišemo vajin sanjski dan. Potem pa se stvari stopnjujejo s približevanjem dnevu poroke, od raznih detajlov, fotografa, dekoracije …

Od prečudovitih porok v luksuznih privatnih vilah do porok na plaži v stilu tradicionalnega bobnanja ter prečudovitih sončnih zahodov. Šri Lanka se kot destinacija za poroke vedno bolj uveljavlja, ne samo na področju “Beach Weddings”, pač pa tudi na drugih nivojih. Možnosti je ogromno, mi pa smo vedno pripravljeni na nove izzive. Naša ekipa je mlada, avanturistična in delo opravlja s strastjo. Vedno radi sprejmemo nove projekte in izzive.

Piše: Staša Mlekuž

Komentirajte!

Tudi vi sanjate o poroki na plaži ali v džungli? Kaj menite o takšnih porokah? Če bi se lahko poročili še enkrat, ali bi se odločili za enako poroko ali bi razmišljali tudi o poroki kje drugje?