Najlepši nemški adventni sejmi

Odpravite se z nami na ogled najlepših adventnih sejmov v Nemčiji. Obiskali bomo Nürnberg, Rothenburg, Augsburg in čarobni München.

DATUM ODHODA: 21.12.2019

PROGRAM POTOVANJA

1. DAN:

Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani v jutranjih urah. Vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Salzburga do Nürnberga. Božični sejem v Nürnbergu je eden najlepših, najzanimivejših in najstarejših, prvi zapisi o božičnem sejmu v mestu segajo že v leto 1628. Najprej si bomo ogledali mesto, ki je polno znamenitosti: grad, glavni trg z Marijino cerkvijo, gotsko cerkev svetega Lovrenca in še marsikaj. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa za božično-novoletne nakupe na prazničnih stojnicah. Seveda pa mesta ne smemo zapustiti, ne da bi poskusili slavne nürnberške klobase in pravega ingverjevega medenjaka. Sledila bo vožnja do najlepšega romantičnega mesteca na nemški romantični cesti, Rothenburga ob der Tauber. Sprehod po mestecu nas bo popeljal v čas pravljic bratov Grimm. Stare hiše nenavadnih oblik, pisanih pročelij in stolpičev, glavni trg z mestno hišo, ki velja za eno najlepših v južni Nemčiji, cerkev sv. Jakoba je le nekaj znamenitosti, ki si jih bomo ogledali. Imeli bomo dovolj časa za kosilo ali tipično sladico v obliki snežne kepe. Preden bomo zapustili Rothenburg, se bomo sprehodili še po mestnem obzidju ter si z razgledne točke ogledali mesto in razgibano dolino reke Taubere. Nekaj prostega časa bo seveda tudi za obisk božičnega sejma v tem pravljičnem mestu. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Augsburgu. Sledila bo namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku se bomo sprehodili po Augsburgu. Čeprav njegova bogata zgodovina sega vse do antike, je mesto svoj vrh doseglo šele okrog leta 1500, ko je po zaslugi mogočne bankirske družine Fugger postalo eno glavnih političnih in finančnih središč poznosrednjeveške Evrope. Ogled bomo začeli pri romansko-gotski stolnici z najstarejšimi vitraži v Nemčiji. Sledil bo sprehod po starem mestnem jedru, kjer bomo med drugim videli prekrasno renesančno mestno hišo in številne fontane. Nekaj prostega časa bo za obisk ene izmed pivnic ali pa božičnega sejma, nato pa se bomo odpravili proti Münchnu. Po prihodu v mesto si bomo najprej peš ogledali stari center mesta, kjer bomo videli ostanke mestnih vrat, Kraljevi in Odeonski trg, Ludvikovo in Maximilianovo cesto, moderno Pinakoteko, Ludwik-Maksimiljanovo univerzo, staro Mestno hišo, Bavarsko državno knjižnico. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojno odkrivanje mesta in kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili prosti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah

DATUM ODHODA IN CENA

21.12 – 22.12.2019: 109,90€ – RAZPRODANO!

Cena vključuje:

 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvo ali triposteljni sobi v hotelu 3*,
 • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • vse cestnine, pristojbine in parkirnine,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje/spremljanje v slovenskem jeziku,
 • prijavne administrativne stroške,
 • organizacijo potovanja in DDV.

Obvezno doplačilo: 

Na mestu samem se doplača turistična taksa 2 € na osebo, otroci do 18 let plačajo polovično turistično takso.

Popusti: 

 • 5 € popusta za otroke do 18 let

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 25 €,
 • Coris zavarovanje z asistenco v tujini 7 EUR/osebo,
 • Zavarovanje za riziko odpovedi: višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5 % vrednosti celotnega aranžmaja. Minimalen znesek zavarovanja za riziko odpovedi je 13€ na polico.

Odhodna mesta:

 • Ljubljana – parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 1.00,
 • Celje – iz parkirišča dvorane Zlatorog ob 2.00,
 • Maribor – izpred glavne avtobusne postaje ob 2:45

Minimalno število potnikov za izvedbo iz posameznega vstopnega mesta je 25, minimalno število za zagotovitev termina je 40 potnikov.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

041 320 620
mirjam@potnik.si

Se vidimo na izletu 🙂