Strelišče BUM BUM

Naša ekipa revije Potnik.si je doživela in preživela težko pričakovan po-novoletni teambuilding. Tokrat smo se preizkusili v streljanju na tarčo in obiskali Strelsko društvo BUM BUM v centru Ljubljane. 
Ker vedno znova iščemo nove oblike adrenalina, smo se letos odločili za krepitev timskega duha na strelišču, kjer smo se preizkusili v streljanju na tarčo s pravim orožjem.  Strelsko društvo BUM BUM ima notranje klubsko strelišče z avtomatiziranimi stezami, namenjeno preciznemu in praktičnemu streljanju. Za udeležbo nismo potrebovali nikakršnih dovoljenj,  saj smo bili ves čas pod nadzorom izkušenega in usposobljenega osebja, ki je poskrbelo, da je vse potekalo varno. ​

Pravila varnega rokovanja z orožjem

Na strelišču nas je sprejel izkušeni vodja streljanja in nas najprej pospremil v prostor, kjer smo spoznavali pravila varnega rokovanja z orožjem. Na kratko nam je predstavil navodila glede držanja orožja, položaja telesa, merjenja, dihanja, proženja… Nato pa je že sledil trenutek, ko se je vsak preizkusil v rokovanju z orožjem. Za začetek seveda v orožju ni bilo streliva, saj je varnost vedno na prvem mestu! Vsak posameznik se je spoznal s pravilno držo orožja, povadili pa smo tudi merjenje in proženje. Pred vstopom na samo strelišče smo si namestili še zaščitna očala ter zaščitne slušalke in prvi streli so se lahko začeli.

Različne vrste orožja – od malokalibrske pištole do šibrovke

Ker je bilo to za večino od nas prvo streljanje in rokovanje z orožjem, je bilo čutiti nekaj napetosti, a že po prvem strelu smo vsi kaj hitro ugotovili, da strah ni ovira, in smo uživali. Na strelišču smo se preizkusili v streljanju na tarčo z različnim orožjem. Začetne strele smo opravili z malokalibrsko pištolo, nato pa se preizkusili še z različnimi polavtomatskimi pištolami. Vodja streljanja nas je spremljal ob  vsakem našem strelu, tako da je bilo za varnost vseh dobro poskrbljeno. Nekateri so se dokazali kot pravi specialci in večkrat zadeli v center tarče. Kaj kmalu je postalo jasno, da z našo ekipo ni dobro zobati češenj =)
Po osvojenih prvih občutkih s pištolami se je vsak preizkusil tudi v streljanju z revolverjem – nekoliko težje orožje, z večjo silo in močnejšim sunkom ter pokom.

Za konec pa se je vsak preizkusil še v streljanju s šibrovko. Ker gre za večje orožje, smo tudi tokrat najprej spoznali pravila pravilnega držanja orožja. Tokrat nismo ciljali v papirnate tarče pač pa v kovinske. Vsak je imel na voljo tri strele,  kjer smo z razdalje 10 metrov podirali naše kovinske tarče.  Adrenalina vsekakor ni manjkalo, za varnost in dodatne napotke pa je ves čas skrbela izkušenega ekipa strelišča.
​Po zaključku nam je svoje sposobnosti pokazal še eden najboljših športnih strelcev, in sicer, kako je videti profesionalno (tekmovalno) streljanje. Hiter poteg orožja in 10 strelov naravnost v center!  S svojo predstavo nas je jasno navdušil in nam pokazal, da nam do takšne ravni manjka še kar nekaj ur vaje. ​Ob koncu je vsak dobil svojo tarčo, da si svoje dosežke lahko uokviri in obuja spomin na prijetno druženje.

Adrenalin in nepozabno doživetje

Obisk strelišča se je izkazal za zelo dobro idejo in ga priporočamo za skupinsko druženje ali službeni teambuilding, saj je zagotovljen adrenalin ter nepozabno doživetje. Nič naj vas ne skrbi, če nimate izkušenj in glede varnosti, saj za vse poskrbi odlična ekipa Strelskega društva BUM BUM.


VEČ O STRELSKEM DRUŠTVU bum bum >>

Picture

Komentirajte!
Ste tudi sami že kdaj obiskali strelišče in se preizkusili v streljanju? Kakšni so bili vaši občutki?