Ste se že odloči, kam s turističnimi boni?

Večina vas je že gotovo razmišljala, kam bi se radi odpravili s turistični boni, ki so na voljo od 19. junija pa vse do konca letošnjega leta. V naslednjem članku vam bomo predstavili namige in ideje, kje bi preživeli čimbolj sproščen oddih. S skupino novinarjev različnih medijev smo za vas odkrivali lepote severovzhodne Slovenije.

Prepričali smo se, da vsi turistični ponudniki, ki smo jih obiskali, z veseljem pričakujejo vaš obisk, na katerem hkrati koristite tudi turistične bone, saj imajo pripravljene posebne pakete, v katerih poleg namestitve in zajtrka vključujejo tudi različne aktivnosti. Zdaj imamo čas, da odkrijemo in spoznamo svojo deželo ter se jo naučimo bolj ceniti, kot smo jo nekateri pred koronavirusom. Kljub majhnosti so na tem prostoru  številne lepote in možnosti aktivnega preživljanja prostega časa.

Pod obronki Zreškega Pohorja

Gostišče Smogavc v vasi Gorenje nad Zrečami vas bo z veseljem sprejelo, da se prepričate o njihovi pestri kulinarični ponudbi in lepih razgledih zelenega Pohorja. Družinsko podjetje se že z gostinstvom ukvarja od leta 1987 in se lahko pohvali z vedno večjo obiskanostjo tudi tujih gostov.

Gostišče Smogavc pod obronki zelenega Zreškega Pohorja.

 

Veliko pridelkov sami predelujejo in jih nato ponudijo na krožnik svojim gostom. Daleč naokrog se poznani po dobri gobovi juhi in jabolčnem zavitku. Njihova kmetija je oddaljena samo nekaj metrov od gostišča. Domačnost in prijaznost osebja dajejo Gostišču Smogavc dodatno prednost pri izbiri, da ga obiščete in prespite v njihovih namestitvah.

Gostišče Smogavc pod obronki zelenega Zreškega Pohorja.

 

Okolica nudi veliko možnosti za kolesarjenje, pohodništvo in druge športne aktivnosti. Lepo je poskrbljeno tudi za najmlajše člane družine. Samo 11 km vstran se nahaja športno-rekreacijski center Rogla. Z novo pridobitvijo Pot med krošnjami Pohorje je seveda dodatno popestrena turistična ponudba.

Razgled z 37-metrskega stolpa. V lepem vremenu seže pogled vse do Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Sama pot je dolga 1043 m in z njo spoznavate rastlinski in živalski svet na tisti strani  zelenega Pohorja. V lepem vremenu seže pogled daleč naokrog vse do Kamniško-Savinjskih Alp. Najvišja točka poti med krošnjami je razgledni stolp, visok je 37 metrov. Za najbolj pogumne obiskovalce so pred nekaj dnevi odprli tobogan, ki stoji znotraj razglednega stolpa. Vožnja po toboganu traja samo približno 12 sekund.

Nova pridobitev stolpa je tobogan, po katerem se je mogoče spustiti v nekaj sekundah.

Slovenske Konjice – Minattijevo mesto

Na južni strani Pohorja se nahaja majhno mesto, ki ga obdaja vinorodna dežela Škalce. Zaradi majhnosti kraja so vam v nekaj minutah dostopne vse znamenitosti kraja. Zlati Grič privablja v svojo vinsko klet vedno več obiskovalcev iz tujih držav, nudijo vam voden ogled, degustacijo ter nakup različnih vin in penin, ki jih pridelujejo v svojem vinogradu. Letos so posadili več kot 2000 novih trsov.

Škalce, vinorodni okoliš Slovenskih Konjic.

 

Nad hribom stoji Gostilna Grič, izpred katere imate lep pogled na Konjiški grad, Pohorje in Boč. V stari meščanski hiši iz 15. stoletja, ki je vidna daleč naokoli, vam nudijo namestitev in vas popeljejo v preteklost.

Prečudovit pogled izpred gostilne Grič.

 

Ljubitelji igranja golfa boste uživali v razgibanosti igrišča. Osebje v gostilni Grič vas bo z veseljem sprejelo in vam predstavilo svojo pestro kulinarično ponudbo ter vam postreglo z vini iz njihovega vinorodnega okoliša. Prijeten ambient, spokojnost in lep razgled vam pričara posebno vzdušje.

Pozdrav kuhinje. Okusi med vinogradi.

Okusna hrana in prijeten ambient.

 

Sredi mestnega jedra stoji kavarna, v kateri vam postrežejo okusno kavo s pridihom častnega občana, slovenskega pesnika in akademika Ivana Minattija. Zraven kave dobite majhen listek, na katerem je napisana pesem »Nekoga moraš imeti rad«. Prav tako je mesto leta 2009 pridobilo mini ZooLand.

Zooland privablja obiskovalce z vseh koncev Slovenije. Lepo je poskrbljeno za družine.

 

Lastnik živalskega vrta nas je lepo sprejel in popeljal skozi celoten park. Dobro je poskrbljeno tudi za družine, saj lahko obiskovalci pri vstopu v park kupijo hrano za živali in jih hranijo.

Možnost hranjenja živali otrokom popestri doživetje.

 

V majhnem ZOO-ju sta največji atrakciji dve in pol leti stara levja brata Cezar in Artur. Vsa konstrukcija v parku je izdelana po idejah lastnika. V prihodnosti bodo dobili še flaminge in geparde. Otrokom poskušajo približati svet, poln vznemirljivih doživetij. Dobrodošli v živalskem in tematskem parku.

Levja brata Artur in Cezar.

Ptuj – po sledeh rimskih zgodb

Ptuj je s svojo bogato zgodovino mesta in lego zaznamoval življenje ljudi v teh krajih. S svojimi zgodbami popelje vsakega obiskovalca daleč v preteklost. Pogled z gradu seže vse do sosednjih Haloz. Bogata vinorodna lega vam omogoča obisk številnih vinskih kleti in degustacij.

Že stari Rimljani so nadeli mestu ime Poetovio oziroma Petoviona. Poleg bogatih zbirk, ki jih ponuja Ptujski grad, je pustil svoj pečat Marcus Antonius Primus. Po njem se danes imenuje štirizvezdični Grand Hotel Primus.

Grand Hotel Primus se nahaja v neposredni bližini termalnega kopališkega kompleksa.

 

Grand Hotel Primus je bil zaprt vse od sredina marca do sredine junija. Za svoje stalne in nove goste so lepo poskrbeli, prav tako imajo pripravljene pakete in akcije. V hotelskih bazenih imajo termalno vodo, prav tako svojim gostom nudijo pedikuro, manikuro, masaže, kopeli ter savne.

Notranji bazen Grand Hotela Primus.

 

V sklopu Grand Hotela Primus se nahaja preko ceste tudi počitniški kamp. Med epidemijo je slovenjebistriško podjetje Hosekra zamenjalo hiške z novimi. Svojim gostom ponujajo tudi nočitve v hiškah, narejenih iz vinskih sodov, kar da poseben pridih vinskega ptujskega okoliša.

Nove počitniške hišice v kampu. Pred vhodom v kamp je tudi pekarna.

V notranjosti kampa se nahajajo vinski sodi, v katerih lahko prenočite.

Avtor članka: Dušan Berdnik

Potopisna predavanja in potovalne informacije: www.duletravel.net