Taipei

​Tajvan privlači čedalje večje število turistov iz celega sveta, saj ponuja očiten kontrast med naravnim podeželjem in futurističnimi mesti. Za vse, ki želijo doživeti to popolno harmonijo, otok ponuja številna presenečenja – pastoralne pokrajine, divje obale, ribiške vasi, taoistične templje in lepe peščene plaže. Tajvan je leta 2015 obiskalo približno deset milijonov obiskovalcev, pri tem pa ima pomembno vlogo glavno mesto Taipei.
Glavno mesto Tajvana, Taipei, leži na skrajnem severu države. Prestolnica Tajvana predstavlja odlično harmonijo med mešanico stare kulture in sodobnega življenja. Taipei je dokaz, da različne religije lahko mirno sobivajo, saj budisti in taoisti obiskujejo isti tempelj. Ob obisku mesta priporočamo sprehod med različnimi templji, kot so tempelj Longshan, tempelj Konfucij in tempelj Boa-a.
Taipei 101
Stolp Taipei 101 je bil do leta 2010 najvišja stavba na svetu. Zgrajen leta 2004 je svoje ime dobil po številu nadstropij – ima kar 101 nadstropje. Veličastna zgradba meri v višino neverjetnih 508 metrov. Več kot 10 let je imel tudi najhitrejše dvigalo na svetu, ki je potovalo 60,6 km/ uro. Prevoz  potnikov od 5. do 89. nadstropja je trajal le 37 sekund. ​
Stolp je služil kot ikona sodobnega Tajvana že od odprtja. Stavba je bila arhitekturno ustvarjena kot simbol razvoja tehnologije in azijske tradicije.  Taipei 101 je zasnovan tako, da vzdrži vetrove tajfuna in tresljaje potresov, ki so pogosti na območju vzhodno od Tajvana. V času gradnje  je 31. marca 2002 območje stresel potres 6,8  stopnje. Podrla sta se dva gradbena žerjava iz 56. nadstropja, vendar inšpekcijski pregled ni pokazal nobene strukturne škode za stavbo, gradnja pa se je kmalu nadaljevala.
Stolp velja za eno najstabilnejših stavb, ki so jih kdaj zgradili. 
Ob obisku Taipeia ne smete spregledati niti Narodnega muzeja s skoraj 700.000 artefakti, spomenik C.K.S. Memorial Hall, ki je posvečen vojaškemu generalu in nekdanjemu predsedniku Republike Kitajske Chiang Kai-shek-u, nočno tržnico Shilin in še veliko več. Obiščite umetniški trg ali si oglejte katero od čudovitih gledališčih predstav v Red House Theatre . Za vse avanturiste pa priporočamo zaključek večera v restavraciji Modern Toilet. Gre za edinstveno restavracijo, kjer ne le da boste med obrokom sedeli na straniščni školjki, ampak boste tudi jedli iz stranišča. Na srečo so jedi okusne!
Poletite v Taipei z Air France!
Od 16. aprila 2018 bo Air France začela izvajati tri tedenske direktne lete do tajvanske prestolnice Taipei. Poleti s  pariškega letališča Charles de Gaulle bodo na voljo vsak ponedeljek, četrtek in soboto. Poletite z modernim letalom Boeingom 777-200, opremljenim z najnovejšimi zračnimi potniškimi kabini Air France s kapaciteto 280 sedežev.
Picture
Vsebino omogoča Air France
Komentirajte!
Ste že obiskali Taipei? Katera znamenitost pa je vas najbolj navdušila?