Največji festival ledu in snega na svetu

Ste kdaj pomislili, kako bi bila Elsina ledena palača videti v resničnem življenju? Ledene stopnice, ledene stene, ledene ograje in ledeni stolpi? Spoznajte največji festival ledu in snega na svetu – Harbin Ice Festival.

Festival 2023/2024

V kraju Harbin na Kitajskem se vsako leto odvija največji festival ledu in snega na svetu. Ko pride zima, se Harbin spremeni v kraljestvo ledu in snega. Letni harbinski festival ledu in snega bo letošnjo zimo potekal od 20. decembra 2023 do začetka marca 2024. Uradna otvoritvena slovesnost je 5. januarja 2024, vendar so ledene in snežne skulpture odprte za javni ogled od 20. decembra 2023. Razstave in zabava potekajo predvsem v Svetu ledu in snega, največjem prizorišču v Harbinu. Za ta festival ni zaključne slovesnosti, a marca se led stali.

Nepozabna zimska doživetja

Harbin Ice Festival ponuja posebna zimska doživetja, kot jih ni nikjer drugje na svetu: svet ledu in snega, umetniški sejem snežnih skulptur, umetniški sejem z ledenimi lučkami, led in snežni karneval, ledeni bar in restavracija, zimsko kopanje, smučanje, vožnja s pasjo vprego, motorne sani ali opazovanje sibirskega tigra in arktičnih živali.

Festival sestavljajo številna tekmovanja v ledenih skulpturah, tekmovanja v snežnih skulpturah, zimski ribolov, zimski športi, zimske aktivnosti, praznovanja, parade, dogodki in pet tematskih parkov: Sun Island International Snow Sculpture Art Expo, Harbin Ice and Snow World, Harbin Wanda Ice Lantern World, Zhaolin Park Ice Lantern Art Fair in reka Songhua Ice and Snow Carnival.

Svet ledu in snega

Svet ledu in snega (Harbin Ice and Snow World) je glavno prizorišče festivala v Harbinu. Je največji ledeni in snežni zabaviščni park na svetu s površino 600.000 kvadratnih metrov. Med festivalom si prav tam lahko ogledate več kot 2000 najlepših ledenih skulptur. Nekatere so visoke več kot tri nadstropja in imajo zelo zapletene oblike. Najlepše je ta del obiskati pozno popoldne, ko se prižgejo luči in se ustvari živahen in barvit svet gradov, ulic, obzidij, stolpov itd. Pohajkovanje med temi svetlimi in bleščečimi ledenimi stolpi je res osupljivo in nepozabno!

Zato si, če se boste v zimskih mesec potepali po Kitajskem, dodajte na seznam tudi obisk mednarodnega ledenega festivala v Harbinu. Tam lahko ne samo uživate v prijetni pokrajini belega ter čistega snega in ledu, ampak tudi sodelujete pri številnih zanimivih aktivnostih in dogodkih ter uresničite svoje sanje o snežnem kralju/kraljici v kitajskem ledenem svetu.