8 nasvetov za brezskrbno potovanje

Poletje je pred vrati. Pravi čas, da prekinemo vsakodnevno rutino, se za sprostitev odpravimo po svetu in spoznamo nove kulture ali pa si privoščimo oddih v toplih krajih. Tokrat imate priložnost, da vaše sanje postanejo resničnost. V Novi KBM smo za vas pripravili posebno ponudbo potrošniških kreditov z nižjo obrestno mero, za klasični gotovinski kredit – Kredit klasik in za hitri kredit – Kredit takoj.

 

Denar lahko dobite takoj. Vse ostalo je le še stvar vaših želja.

To vam v Novi KBM omogočamo z najdaljšo dobo odplačevanja hitrega kredita, kar do 5 let. Če potrebujete gotovino hitro in takoj, je Kredit Takoj za vas. Najmanjša mesečna obveznost je 25 EUR, pri izračunu kreditne sposobnosti pa upoštevamo celoten priliv iz naslova vaše plače (ne samo neto) ali pokojnine. V primeru nižjih zneskov, do 3.000 EUR, z do 3 let odplačilne dobe, lahko kredit naročite tudi od doma, preko spletne banke Bank@Net. Takoj po odobritvi, ki znese le 10 EUR, vam celotni znesek nakažemo na vaš osebni račun.

Ste torej pripravljeni za vašo naslednjo avanturo?

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da bo vaše naslednje potovanje brezskrbno.

1. Da boste na potovanju čimbolj varni, si priskrbite:

  • Plačilne kartice z odloženim plačilom MasterCard, Visa, Klasična Karanta in Posojilna Karanta, ki vam omogočajo enostavno brezgotovinsko poslovanje na vašem dopustu. Plačilne karice VISA in MasterCard pa vam po novem omogočajo še enostavno plačevanje na obroke.
  • Varnostno SMS sporočilo, da boste vedno na tekočem o vsaki transakciji z vašo plačilno kartico doma ali v tujini. Tako boste v primeru poskusa zlorabe kartice lahko nemudoma ukrepali.
  • Zavarovanje kartic in osebnih predmetov. S plačilom enkratne premije omilite posledice izgube ali kraje torbice in denarnice s plačilnimi karticami Nove KBM, osebnimi dokumenti ter ključi stanovanja ali avtomobila.
  • Letno turistično zavarovanje z asistenco v tujini.
  • Sef, da bo tisto, kar je za vas vredno, res na varnem.
  • Varni na internetu – tudi na počitnicah!

2. Varčujte že prej

Pametno ravnanje z denarjem je ključ do uspeha. Naj bo vaše vodilo, da čim več privarčujete pri svojem vsakdanjem življenju zato, da si boste lahko več privoščili, npr. pri potovanjih. Ste na primer kdaj pomislili, da bi lahko na račun ene kave na dan manj, v nekaj mesecih privarčujete za vaše naslednje potovanje? To vam sedaj omogoča Varčevalnik, s katerim si lahko zastavite različne varčevalne cilje. V Novi KBM vam ob tem ponujamo tudi številne možnosti varčevanja.

3. Vredne stvari imejte v ročni prtljagi

Vredne in osnovne stvari imejte vedno pri sebi. Ob pakiranju pomislite, kaj se lahko s prtljago zgodi, če bi se morda izgubila. Prav zato vam omogočamo zavarovanje kratic in osebnih predmetov, da se izognete skrbem in stroškom v primeru izgube ali kraje.

4. S seboj imejte plastenko za vodo

Kar je še posebej aktualno na letališčih, kjer skozi varnostne sisteme ne moremo priti, če imamo pri sebi tekočine. Na letališčih pa je voda praviloma zelo draga, kar nam predstavlja nepotreben dodaten strošek. Zato vam svetujemo, da imate s seboj prazno plastenko za vodo, ki jo napolnite po varnostnem pregledu.

5. Zavarujte se

Da bo za vašo varnost poskrbljeno povsod se zavarujte s turističnim zavarovanjem. Tako vam bodo strokovnjaki pomagali reševati zdravstvene in pravne težave. Pomoči boste deležni tudi v primeru zagate, kot je izgubljena prtljaga (odvisno od izbranega paketa storitev). Ne pozabite tudi na kakšno jopico, da se zavarujete pred mrzlimi klimatiziranimi prostori.

6. Zagotovite si fleksibilnost pri nakupovanju

Z novimi plačilnimi karticami Nove KBM plačevanje v tujini še nikoli ni bilo tako preprosto, varno in udobno. Vse, kar potrebujete je nova plačilna kartica MasterCard ali Visa ter storitev Varnostno SMS sporočilo.
Ob tem še nasvet, kovčkov ne napolnite že ob odhodu na potovanje. Pustite si prostor za stvari, ki jih boste tam kupili. S seboj si lahko vzamete tudi prazno torbo.

7. Naučite se osnov lokalnega jezika

Uporabljajte ga pogosto. Tako boste domačinom pokazali spoštovanje, odpravili medsebojne ovire in hkrati hitro začeli pogovor. Neverjetno je, kaj vse lahko na ta način izveste. Razmislite tudi o kratkem tečaju tujega jezika, ki si ga lahko privoščite s kreditom za izobraževanje.

8. Uživajte v finančni fleksibilnosti

Nenazadnje, med svojim potovanjem se ne obremenjujte preveč z denarjem. Dejstvo je, da nepredvidljive stvari se zgodijo. Ampak v tem je pravzaprav ves čar, kajne? Uživajte svoje sanje. Zato smo tukaj mi, da vam zagotovimo čimbolj varne in brezskrbne počitnice.
Vabimo vas, da nas obiščete v najbližji poslovalnici ali na naši spletni strani. Vedno pa se lahko naročite tudi na svetovanje. Dobrodošli!