Pečen kostanj – enostavno in hitro

Poletje je kar prehitro minilo, na vrata pa vztrajno trka jesen. Tudi jesen ima seveda svoje čare. Eden izmed njih je kostanj.

Kostanj – trije načini priprave

V tem letnem času gozdovi zamenjajo svojo bravo in kar vabijo, da jih obiščemo. Če se boste odpravili na sprehod v gozd, le vzemite s seboj tudi kako košaro ali vrečko za nabiranje kostanja. Tako boste združili prijetno s koristim, saj bodo zagotovo vsi družinski člani veseli domačega kostanja. Marsikdo nabrani kostanj skuha, za vas pa smo pripravili zanimiv video, kako lahko doma preprosto in na hiter način spečete. Potrebujete le vrečko sveže nabranega kostanja, nekaj vode ter pečico ali mikrovalovno pečico. V videu ne spreglejte niti tretjega načina za pripravo pečenega kostanja in naj se peka kostanja prične =) .

Če pa namesto pravega kostanja slučajno naletite na divji kostanj, lahko tudi tega koristno porabite. Ta se uporablja za lajšanje različnih bolečin, predvsem za probleme z žilami. Zdravilne učinkovine so v listih, cvetovih, skorji, ježicah in plodovih. Stara ljudska vraža pravi, da trije kostanji v žepu človeka obvarujejo pred vsako boleznijo.
Komentirajte!
Ste preizkusili vse tri načine? Kako pa se vi lotite pripravite kostanja?
Avtor: Mirjam Kimovec