Krompirjev oddih v Termah Ptuj

Pot od Ljubljane do Ptuja je hitro minila, saj sva potrebovala slabo uro in pol časa, da sva prispela do najinega cilja, Grand Hotela Primus, kjer sva prespala tudi dve noči.

Grand Hotel Primus Terme Ptuj

Hotel je lepo umeščen v okolico. Na eni strani ga obdaja urejen park z ribnikom in drevoredom ter urejenimi peš potmi, ki so idealne za nordijsko hojo. Na drugi strani v neposredni bližini pa se nahaja kopališki resort Terme Ptuj. Zato je ta kraj odlična izbira za tiste, ki se želite zabavati na toboganih in uživati v blagodejnih učinkih termalne vode, a se hkrati ne želite odpovedati udobju hotela.

Ob hotelu je urejeno varovano parkirišče, kjer lahko gosti hotela brezplačno parkirajo v času bivanja in še cel dan po odjavi iz hotela.

Recepcija hotela je prijetna. V njeni neposredni bližini se nahaja hotelski bar, kjer si lahko privoščite kapljico dobrega vina ali pa sladice iz vitrine hladilnika, ki vas mikavno vabijo že ob prihodu v hotel.
Ko čakate na registracijo, se lahko fotografirate kot rimski vojak ali se samo zleknete v katerega izmed udobnih naslanjačev v avli recepcije in se osvežite z vodo z okusom sadja, ki je gostom hotela na voljo brezplačno.

Ob prihodu v sobo naju je poleg lepe urejenosti sobe in lastnega termalnega izvira v kopalnici pričakalo prijetno presenečenje. Lepo ohlajena srebrna radgonska penina in krožnik svežega sadja. Iz sobe sva imela tudi dostop do balkona, ki je bil opremljen z dvema ležalnikoma in mizico.

Hotelski bazen Vespasianus

Ko sva se udobno namestila v sobi, sva si nadela kopalne plašče, ki so brezplačno na voljo gostom hotela, in se odpravila proti hotelskemu bazenu Vespasianus. Na recepciji bazena sva v zameno za kavcijski kartici dobila še kopalni brisači. Ker se nam je zdelo odklepanje in zaklepanje garderobnih omaric s karticama sobe nekoliko nerodno, sva na recepciji bazena zaprosila, da nama ju zamenjajo za kopalni zapestnici, ki sta veliko bolj praktični. Po vstopu v bazenski kompleks sva se hitro prepustila moči mehurčkov na eni izmed številnih masažnih con.

Na voljo je večji bazen, ki je primeren tudi za lahkotno plavanje, in pa otroški bazen, kjer najmlajši čofotajo brez skrbi. Naju je najbolj navdušil zunanji bazen, kjer se lahko v mrzlih jesenskih mesecih osvežite, a hkrati je dovolj topel, da vam bo prijetno, dokler vas nežno masirajo mehurčki iz masažnih šob. Če pa vas le nekoliko premrazi, je notranji masažni bazen kot nalašč, da vas dobro pogreje in še dodatno zmasira. Ob bazenu je tudi restavracija, v kateri lahko kaj prigriznete in se osvežite s pijačo, da si malo povrnete moči. Lahko pa se samo zleknete na enega izmed brezplačnih ležalnikov ob bazenu.

Svet savn Flavia

Jesensko vreme je bilo kot nalašč za obisk Sveta savn Flavia v hotelskem wellness kompleksu. Že ob prihodu začutiš, da je ta prostor namenjen temu, da pustiš svoje skrbi zunaj, če pa se slučajno kakšna prikrade, pa izpuhti ob prvem stiku z blagodejno toploto in energijo savn. Obiskovalcem je na voljo tudi brezplačno sveže sadje, voda in več vrst čajev, ki vas okrepijo in vam povrnejo izgubljeno tekočino med savnanjem.

Preden se predate savnanju, so ob vhodu majhne garderobne omarice, v katerih se znebite vseh nepotrebnih stvari, kot so telefon, ključi in kopalke. Za ljubitelje suhe vročine sta na voljo finska in ekstremna finska savna. Za tiste, ki uživate v bolj vlažnem savnanju, so kot nalašč turška, turška solna in turška blatna savna. Za osvežitev pred savnanjem in po njem so na razpolago tuši in kopel z vročo vodo. Za tiste malo bolj pogumne in željne resnične osvežitve pa poskrbita ledena jama, v kateri si lahko z ledom mažete pregreto kožo, in seveda kopel s hladno vodo, ki vas v trenutku predrami iz prijetne zasanjanosti.

Ko postane savnanje prevelik napor, je tu počivalnica, v kateri se lahko udobno zleknete na katerega izmed prijetnih ležalnikov in preberete par strani vaše najljubše knjige ali se preprosto prepustite prijetnemu dremežu.

Kulinarično doživetje

Po takem “garanju” se prileže okusna večerja. V samopostrežni restavracij Vitalis Grand Hotela Primus je poskrbljeno za vse okuse. Za tiste, ki radi jedo zdravo in lahko hrano, je tu fit obrok z določeno hranilno vrednostjo in številom kalorij, za tiste, ki se brez zadržkov predajajo kulinaričnim užitkom in ob misli na posladek ne štejejo kalorij, ampak število sladic, ki si jih bodo privoščili, je na voljo zelo pestra izbira.

Okolica in Termalni park Terme Ptuj

Staro mestno jedro Ptuja je od hotela oddaljeno samo 20 minut prijetne hoje po urejeni makadamski potki ob reki Dravi. Kot najstarejše slovensko mesto se ponaša z bogato zgodovino, o kateri pričajo številne zgodovinske znamenitosti. Najbolj prepoznaven je zagotovo ptujski grad, ki bdi nad mestom in vas nagradi s čudovitim razgledom na ptujsko pokrajino.

 

Naslednji dan sva se po obilnem in pestrem zajtrku odpravila čez cesto v Termalni park Terme Ptuj. Pred odhodom sva se ustavila v wellness recepciji, kjer sva kot gosta hotela brezplačno dobila brisače, ki jih lahko nesete s seboj v terme.

V jesenskem času je ponudba vodnih aktivnosti nekoliko skromnejša kot v toplih poletnih mesecih, saj skoraj celotni zunanji kompleks ni v obratovanju. Kar pa ne pomeni, da vam bo dolgčas, saj vam je na voljo plavalni in več manjših bazenov, masažni bazen in manjši zunanji bazen, kjer kljub nižjim temperaturam obratuje tudi tobogan. V ceno je vključeno tudi savnanje in uporaba ležalnikov ob bazenu. Obiskovalcem je na voljo tudi restavracija, tam poskrbijo, da ne boste ne lačni ne žejni.

Avtor članka: Karlo K.