Top 10 idej kam v 2024

Iščete ideje, kam na dopust v letu 2024? Naj vam predlagamo nekaj odličnih destinacij za obisk v tem letu. Od manj turističnih kotičkov do rajskih plaž in zasneženih vrhov. Preverite naš seznam 10 idej, kam v 2024.

Mongolija

Za tiste, ki iščete manj turistične kotičke, saj nudijo neskončno paleto dogodivščin, lahko Mongolija ponudi veliko. Njena lega v gorah jo uvršča med najvišje ležeče države na svetu, njeno glavno mesto Ulan Bator pa je mesto, v katerem se sodobno življenje sreča s tradicionalno mongolsko kulturo.

Francija

Pariz se pripravlja na organizacijo olimpijskih in paraolimpijskih iger leta 2024. Lahko rečemo, da bodo oči sveta letos uprte v Francijo. Julija in avgusta bodo nekateri najbolj ikonični spomeniki prestolnice postali prizorišča športnih dogodkov. Konec leta pa se obeta tudi ponovna otvoritev zgodovinske znamenitosti Notre-Dame de Paris.

Čile

Čile je destinacija kontrastov, od najbolj suhe puščave na svetu Atacame na severu do patagonskih ledenih polj na jugu. Edinstvena država dramatičnih pokrajin, od slanih ravnin, deževnih gozdov, vulkanov, ledenikov do fjordov. Z razširjenimi parki, novim predsednikom in načrti za novo ustavo, usmerjeno v pravičnost, spremembe prežemajo zrak po vsem Čilu.

Sveta Lucija

Najboljša svetovna destinacija za medene tedne. Bel pesek in kristalno modra voda najbolje opišeta to karibsko destinacijo. Toda pred kratkim so turistični uradniki Svete Lucije zavestno preusmerili pozornost na otoško kulturno dediščino, posebne tradicije in ustvarjalne nagnjenosti, kar je idealna izkušnja za vse, ki iščejo nekaj, kar presega tipično all-inclusive bivanje na Karibih.

Indija

2024 je idealen čas za ogled najbolj barvite države na svetu. Nove letalske poti omogočajo enostaven dostop iz Evrope do zelo priljubljenih vozlišč, kot so Delhi, Mumbaj, Goa in Kerala. Tudi indijske železnice čakajo na prenovo, saj bodo po omrežju začeli voziti elegantni novi vlaki. Podajte se na 2000 milj dolgo potovanje z ladjo MV Ganga Vilas, najdaljšo rečno križarjenje na svetu.

Mehika

Mehika privlači popotnike, ki iščejo avanturo, kulturo, zgodovino, hrano in umetnost. Med mnogimi prepričljivimi razlogi za letošnji obisk Mehike so nove možnosti prevoza. Pojdite s sveže speljanim vlakom do karibskih plaž in starodavnih majevskih ruševin. Ne zamudite tudi pogleda na sončni mrk leta 2024 z zlatega peska Mazatlána.

Benin

Benin je morda res dokaj neznana in majhna zahodnoafriška država, ki pa navdušuje s svojo karizmo, zgodovino in kulturno močjo. Nekoč kraj starodavnega kraljestva Dahomej je tudi duhovni dom vuduja, fascinantne in pogosto napačno razumljene religije. Obiščite beninske plaže, obdane s palmami, in nekatere najboljše nacionalne parke na tisti strani celine.

Švica

Švica, država neprimerljive lepote, ki se nahaja v središču Evrope, je dom čudovitih mest, modernih mest in brezhibne pokrajine. Ta alpski biser navdušuje turiste s svojimi mogočnimi vrhovi, med katerimi sta tudi znana Matterhorn in Eiger. Ti vrhovi so vse leto pokriti s snegom, kar zagotavlja čudovito ozadje za popolne razglede.

Japonska

Država, skrita na Daljnem vzhodu, predstavlja raznolik mozaik slikovitih naravnih območij, zgodovinsko pomembnih krajev in sodobnih mest. Edinstvena japonska mešanica starodavnega in modernega je ena glavnih privlačnosti za obiskovalce, ki radi raziskujejo sodobnost japonskega mestnega življenja, hkrati pa doživijo nešteto naravnih čudes in spoznavajo bogato zgodovino države.

Islandija

Ta nordijska otoška država, skrita v severnem Atlantiku, očara čute s svojo nadrealistično pokrajino, dobro uravnoteženo mešanico ledenikov, geotermalnih čudes in cvetoče kulturne raznolikosti. Na Islandiji boste našli široke prostore in velika območja nedotaknjene divjine.