Tunizija – destinacija za popolni dopust

Letos smo se odločili, da se prvič v življenju odpravimo na dopust z letalom. Preko agencije Oasis Tours smo rezervirali aranžma v septembru, saj so takrat cene nižje in tudi gneče je manj. Za destinacijo smo si izbrali Tunizijo, natančneje Port El Kantaoui. Glede na razmerje med ceno in kvaliteto ter med vso ponudbo, ki je vključena v ceno, se nam je zdela to najboljša varianta. Prav tako je na voljo veliko dodatnih aktivnosti.

Za začetek smo morali premagati strah pred letenjem, nato pa smo uživali v našem dopustu in niti za trenutek nam ni bilo žal, da smo se odločili za rezervacijo tega aranžmaja, saj smo doživeli in videli ogromno zanimivih stvari.

Port El Kantaoui – kraj, kjer vam ne bo nikoli dolgčas

Nastanjeni smo bili v turističnem naselju Port El Kantaoui, ki je oddaljen le 45 miut vožnje (z avtobusom) od letališča Monastir. Po letu smo že komaj čakali, da pridemo v naš hotel in začnemo uživati v našem dopustu. Vožnja je hitro minila, vodička na destinaciji nam je posredovala še nekaj koristnih informacij in nasvetov, ki so pripomogli, da je dopust minil brez zapletov in da smo se odlično počutili. Naselje je bilo zgrajeno leta 1979 okrog velikega pristanišča, ki zagotavlja privez mnogim luksuznim ladjam, ki jih lahko občudujete v marini. Arhitektura, čeprav je sodobna, je oblikovana po vzoru tradicionalnih stavb v Tuniziji. V naselju se nahajajo številni hoteli različnih kategorij, prav tako pa najdete tudi veliko prodajalnic s spominki, manjši zoo, zabaviščni park in mnogo restavracij, ki zagotavljajo, da vam ne bo nikoli dolgčas.

Številni izleti in dogodivščine

Udeležite se lahko veliko zanimivih izletov, ki vas bodo zagotovo navdušili. Mi smo se odločili za izlet s karavano kamel in obisk manjše kmetije, izlet v Kartagino ter za ogled živalskega vrta – Friguia park, kjer lako obiščete tudi šov z delfini.

V nedeljo dopoldne smo obiskali živalski vrt – Friguia park. Videli in spoznali smo tipične afriške eksotične živali, kot so sloni, žirafe, kamele, opice, noji in bili navdušeni nad predstavo morskih levov ter delfinov. Za konec je sledila še plesna točka afriškega plemena Zulu, ob kateri smo uživali v afriških ritmih ter se zabavali.

Odločili smo se tudi za celodnevni izlet Tunis – Kartagina – Sidi Bou Said. Najprej smo se zapeljali proti severu države, do mesta Tunis, ki je moderna in živahna prestolnica te države. Ustavili smo se na medini (tržnici), kjer smo si vzeli nekaj časa za nakupovanje različnih stvari (obleke, čevlji, spominki …). Pot smo nadaljevali v Kartagino, prestolnico Punskega imperija, kjer smo si pobliže pogledali njene ostanke, ki so danes del Unescovega zaščitenega območja. Zgodovinsko bogata dežela je prebudila našo domišljijo, uživali smo tudi v zgodbi o princesi Elisi in velikem vojskovodju Hanibalu. Po kosilu smo se sprehodili še skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede in možnosti čudovitih fotografij.

Na voljo so še nekateri drugi izleti in aktivnosti (safariji, vožnja s štirikolesniki, igranje golfa, …), vendar nam je za vse zmanjkalo časa in smo preostanek dopusta preživeli na plaži ter ob bazenu.

Aktivnosti, ki vam bodo še dodatno popestrile dneve in noči

Čez cel dan animatorji pripravljajo najrazličnejše aktivnosti, ki potekajo od 10.ure dopoldne pa do poznega večera, mednje sodijo balinanje, lokostrelstvo, pikado, aerobika, vaterpolo, mini disko… Poskrbljeno je tako za animacijo otrok kakor tudi za odrasle. Vedno se nekaj dogaja, tako da vam ne bo nikoli dolgčas in ves čas se boste lahko zabavali.

Prehrana – za vsak želodec se najde kaj

V hotelu je več restavracij in barov, tako da lahko vsak najde nekaj, kar mu ustreza. Hrana je okusna in zelo raznolika, osebje je pri postrežbi zelo prijazno in ustrežljivo. Glede na to, da je storitev all inclusive, je nemogoče, da ob obilnem samopostrežnem zajtrku, kosilu in večerji ostaneš lačen ali žejen. Prav tako so na voljo tekom dneva še številni prigrizki.

Nastanitev, plaža in bazeni – čista 5*ka 🙂

Nastanjeni smo bili v hotelu El Mouradi Palace 5*, ki se nahaja v središču letovišča Port El Kantaoui. Hotel je zasnovan v arabskem slogu, nahaja se le 10 km od mesta Sousse in ponuja udobne in moderno opremljene sobe ob prelepi peščeni plaži. V hotelu se nahajajo številne restavracije in kavarne, vključno s samopostrežno restavracijo Les Mimosas in picerijo El Bahia. Na voljo so še teniška igrišča, igrišče za odbojko na mivki, bazeni in otroško igrišče ter wellness center, ki ponuja številne terapije, lepotne tretmaje in savne. Poleg v  številnih bazenih boste gotovo uživali tudi na lepi peščeni plaži in v čistem morju. Prav tako je zelo ugodno, da so na voljo številni ležalniki in senčniki brez doplačila.
Na dopustu smo resnično uživali in, kot vedno, je bilo 7 dni premalo, čeprav smo v teh 7 dneh videli in doživeli ogromno. Niti za trenutek nam ni bilo žal, da smo izbrali potovanje z letalom in Tunizijo. Premagali smo strah pred letenjem in uživali vse dni našega dopusta. Ker nismo uspeli vsega videti in doživeti, se gotovo še vrnemo v Tunizijo. 🙂

Avtorji:  Mateja, Feliks, Martina in Nika

Komentirajte!

V katerem kraju oz. turističnem naselju se nahaja hotel El Mouradi Palace?