Unovčevanje bonov le še do 30. junija

Vsi, ki še niste porabili državnih turističnih bonov, imate le še dober mesec časa. Tako turistični boni iz leta 2020 kot boni iz leta 2021 so veljavni le še do 30. junija 2022, zato preverite nekaj idej, kje jih še lahko izkoristite.

Še vedno ne veste, kje bi jih izkoristili?

Do začetka maja je bilo unovčenih 76 odstotkov vrednosti izdanih turističnih bonov in 70 odstotkov vrednosti izdanih bonov 21. Če ste med osebami, ki svojih bonov še vedno niso izkoristile, imamo za vas nekaj idej. Seveda pa ste na raziskovanje Slovenije lepo vabljeni tudi vsi tisti, ki ste svoje bone že izkoristili.

Vaš oddih lahko preživite na svežem pohorskem zraku, raziskujte destinacijo Rogla – Pohorje z električnimi kolesi in obiščite najmogočnejšo razgledno točko Pot med krošnjami.

Vsi, ki bi radi svoj oddih preživeli malo drugače, vabljeni v Ribno, kjer vas čakajo luksuzne lesene glamping hišice s  privatno vročo kadjo in savno.

Tudi v Bovcu vam zagotovo ne bo dolgčas. Obiščite velika Korita Soče, občudujte slap Boka ter se podajte na rafting ali kajak na Soči.

Tisti, ki bi radi oddih združili z dobro hrano in pijačo, pa morate preizkusiti prvo pivsko kopel v Sloveniji.

Ali pa odkrijte zgodbe malega vinogradnika in uživajte v domači dolenjski žlahtni kapljici.

Še vedno niste našli prave ideje zase? Preverite vse naše aktualne ponudbe za oddihe po Sloveniji.

Spomnimo: koliko in za kaj?

Vlada RS je junija 2020 uvedla turistične bone z namenom odprave posledic epidemije COVID-19 v turizmu, torej za izboljšanje gospodarskega položaja na področju turizma. Vse polnoletne osebe oziroma osebe, ki so v letu 2020 dopolnile 18 let, so prejele bon v višini 200 evrov, mladoletni upravičenci pa so prejeli bon v višini 50 evrov. Bone je možno koristiti za plačilo nastanitve ali nastanitve z zajtrkom pri ponudnikih turističnih storitev v Sloveniji.

Poleg turističnih bonov pa smo vsi državljani RS v letu 2021 prejeli nove bone, in sicer odrasli v višini 100 evrov, mladoletne osebe pa v višini 50 evrov. Bone 2021 je možno koristiti za nastanitveno dejavnost, poleg tega pa še za vrsto drugih dejavnosti, kot na primer za gostinsko hrano in pijačo, za športne dejavnosti, za najem športne opreme, za fitnes centre, za obisk muzejev, živalskih in botaničnih vrtov, za prireditve, igralnice in zabaviščne parke.[/vc_column_text]