Vikend razvajanje v Termah Topolšica

Ker se je poletje počasi že prevesilo v jesen in se je morje že začelo ohlajati, sva se s fantom odločila, da prvi jesenski vikend preživiva v Termah  Topolšica. Terme Topolšica se nahajajo v mirnem okolišu blizu Šoštanja, le dobro uro vožnje iz Ljubljane.

Pogled z balkona

Prostorne in urejene sobe

Po gostoljubnem sprejemu na recepciji hotela Vesna sva z zanimanjem odhitela do dodeljene sobe. Nad veliko, svetlo in prostorno sobo sva bila zares prijetno presenečena. Na postelji so naju priročno čakali tudi kopalni plašči, tako da sva lahko do bazenov odšla kar v njih. Tako kot soba sama je tudi kopalnica bila lepo opremljena in izjemno prostorna. Še posebej pa naju je navdušil balkon s prelepim razgledom na terme in njihovo okolico.

Kar 1.760 m² notranjih in zunanjih vodnih površin

V Termah Topolšica se lahko pohvalijo tako z urejenimi notranjimi kot zunanjimi vodnimi površinami. Dostop do bazenov je zraven hotelske recepcije, tako vam za vstop na bazene ni potrebno zapuščati hotelske stavbe. Ob času najinega obiska sva imela možnost ohladitve tudi v zunanjem vodnem parku, ki obratuje le v toplejši polovici leta. Dostop do zunanjega vodnega parka je preko notranjih bazenov in preko lesenega mostička, ki povezuje notranji in zunanji bazenski kompleks. Zunaj sva lahko izbirala med tremi zunanjimi bazeni, za spomin na otroška leta pa sva se nekajkrat spustila tudi po zunanjem toboganu. Poleg naštetega zunanji vodni park obsega tlakovano teraso s senčniki in ležalniki (seveda je vse na voljo brezplačno), bar ob bazenu ter lepo urejene zelene površine.

Skozi vse leto  pa obratuje notranje-zunanji bazenski kompleks, ki obsega pololimpijski bazen in bazen z neposrednim izhodom v zunanji del bazena. Sama sva se v notranjem bazenu zadrževala predvsem zvečer, saj so bazeni odprti do 21.00, zato sva to izkoristila za ”večerno kopanje” po večerji.

Notranje-zunanji bazenski kompleks vključuje tudi otroški bazen, masažne prhe, whirlpoole in prave rimske kopeli. Ob bazenih ter v hotelskih prostorih je vsakodnevno na voljo tudi pester animacijski program, ki poskrbi, da vam zagotovo ne bo dolgčas.

Animacijski program v času najinega bivanja.

Odlična kulinarika

Skozi celotno bivanje pa nisva uživala le v vodnih aktivnostih, pač pa tudi v odlični kulinariki. Na voljo sva imela bogat samopostrežni zajtrk in večerjo. Za večerjo se lahko pogrejete ob topli juhi in izbirate med mesnimi, ribjimi ali zelenjavnimi jedmi. Prav tako imate na voljo obsežen solatni bar in pester izbor sadja ter sladkih dobrot. Za konec pa sva si vedno postregla še s kepico sladoleda.

Prav tako je na voljo pester izbor najrazličnejših jedi tudi za zajtrk: jajca, hrenovke, izbor salam in sirov, kosmiči, namazi, topli napitki, rogljički in druge sladke pregrehe, zelenjava, sadje …

Spoznavanje okolice na električnem kolesu

Naslednji dan pa sva se odločila tudi malo raziskati okolico. Ob hotelu se nahaja lepo urejen park, blizu pa so tudi razne pohodniške in sprehajalne poti. Pred samim hotelom je tudi manjši zunanji fitnes in teniško igrišče. Terme Topolšica se nahajajo v Šaleški dolini, nedaleč od Velenja, zato je izbor možnosti za dnevne izlete širok.

Najini električni kolesi

Midva sva se odločila, da okolico raziščeva na kolesu – in to na električnem kolesu. Kolesi sva si sposodila na recepciji, kjer so nama tudi razložili, kako se jih uporablja, saj sva se oba prvič peljala z električnimi kolesi. Kaj hitro sva ugotovila, da je vožnja z električnimi kolesi zelo prijetna in zabavna, saj sva hitro premagovala tudi okoliške klance. Odločila sva se, da se zapeljeva do bližnjih dveh jezer. Po 10 minutah sva tako najprej prispela do Družmirskega jezera, od tam pa nadaljevala pot do Velenjskega jezera. Kolesarke poti so bile večji del lepo urejene in dobro označene.

Ob vrnitvi so nama v hotelu pripravili še piknik košaro dobrot. Tako sva najino raziskovanje okolice nadaljevala še peš in si v bližnjem parku privoščila odlično popoldansko malico.

Moderno urejen wellness center Zala

Zadnji dan naju je pričakalo nekoliko slabše vreme, zato sva se odločila, da izkoristiva tudi možnost brezplačnega obiska wellness centa. Že ob vstopu v wellness sva bila presenečena nad modernimi in lepo urejenimi prostori. Izjemno modern wellness ponuja zares široko izbiro savn in dodatnih prostorov. Na voljo je kar 9 savn: finska savna in ekstremna finska savna, parna savna, zeliščna savna in bio zeliščna savna, solna savna, blatna savna, medena savna in laconium savna.

V wellness centru so tudi na voljo trije prostori za počitek ter wellnes bazeni za razvajanje v termalni vodi. Bolj pogumni se lahko osvežijo v ledeni jami ali pa izkoristijo možnost knajpanja na terasi. Nekajkrat dnevno imate možnost obiskati tudi vodene programe savnanja.

Najin vikend oddih v Termah Topolšica je potekal nad pričakovanji. Širok izbor vodnih aktivnosti, gostoljubno in prijazno osebje, pester nabor dodatnih aktivnosti in čudovita okolica so le nekateri od razlogov, zakaj se bova v Terme Topolšica zagotovo še vrnila.

Avtorja članka: Mirjam in Polde