Virtualni sprehod po Eifflovem stolpu

Ste se že kdaj povzpeli na vrh Eiflfovega stolpa in doživljali neverjeten razgled na prečudovit Pariz? Čeprav se trenutno zdi, da bomo morali na brezskrbna potovanja še malo počakati, pa si lahko razgled z Eifflovega stolpa ogledate tudi preko spleta.

Simbol Francije

Eifflov stolp je najbolj znana znamenitost Pariza, oziroma najverjetneje kar edinstveni simbol Francije. Nemudoma prepoznana silhueta je znana po vsem svetu. Neverjetna železna struktura vsako leto pritegne na milijone obiskovalcev in se vsako leto znajde med najbolj množično obiskanimi turističnimi točkami na svetu.

Arhitekturni in inženirski dosežek

Gradnja enega najbolj znanih svetovnih simbolov je trajala dve leti, dva meseca in pet dni.  Stolp je bil dokončan 31. marca 1889 in je takrat tudi veljal za najvišjo umetno konstrukcijo na svetu. Ta naslov je zadržal kar 41 let, do zaključka stavbe Chrysler v New Yorku leta 1930.

Eifflov stolp je bil zamišljen zgolj kot začasna zgradba Gustava Eiffela za čas svetovne razstave Expo 1889, vendar je stolp ostal in je danes zaščitni znak Pariza, viden daleč naokoli.

Do vrha se lahko pripeljete z dvigalom ali pa se povzpnete po kar 1.792 stopnicah. Neverjetno strukturo sestavlja več kot 18.000 kovinskih delov in preko 2.500.000 vijakov.

Virtualni sprehod

Bi se tudi vi radi razgledovali z Eifflovega stolpa? To lahko storite kar preko spleta tukaj >>

Virtualno se sprehodite po razgledni ploščadi in se prepustite čudovitemu razgledu. Pogled seže od Elizejskih poljan, čez reko Seno vse do čudovitih pariških ulic in zgradb.