Zagorje vas čaka

Besedo Zagorje bodo številni ljudje takoj povezali z zeleno barvo. Nekateri bodo Zagorje povezali z vini, drugi pa se ga spomnijo iz priljubljenih pesmi, ki nežno slavijo pravljične “zelene hribe”.

© Jasenka Haleuš

Gurmani bodo na vsa usta hvalili lokalne jedi, med katerimi so verjetno najbolj znani štruklji, ljubitelji zgodovine pa bodo z veseljem poudarili, da se je v Zagorju rodilo veliko hrvaških velikanov, umetnikov in upornikov ter da je pred sto tisoč leti bilo dom krapinskemu pračloveku. Lahko rečemo, da je Zagorje že od kamene dobe top turistična destinacija.

Tisti, ki so se že seznanili z njim, bodo obisk z veseljem ponovili, tisti, ki še niso bili v Zagorju, pa imajo odlično priložnost, da ga čim prej spoznajo.

Lepo je Zagorje zeleno

Utrujeni ste in naveličani vsega? Potrebujete dober počitek ali vsaj sproščujoč vikend – miren, a poln življenja; vrhunsko, a ne predrago namestitev; izbiro brez možnosti za napako. Vse vaše želje se lahko uresničijo na enem mestu – v Zagorju.

©Žanna Orešić-Franjčec

Brez hrupa, brez gneče, samo narava in vi!

Ne glede na to, da imate v Zagorju kaj videti, ne pozabite, da ste Zagorje izbrali za kraj, kjer se lahko dobro spočijete in napolnite baterije. Če želite to narediti, potrebujete nastanitev, kjer imate vse, kar si vaše srce želi. Počitniške hiše s pogledom na zagorske hribe ali kampe obdane z zeleno naravo, karkoli boste izbrali, bo popolno.

 

Ljudje imajo vse manj časa za skupne družinske trenutke, zato je dobro izbrati kraj, ki bo všeč vsem članom družine – od majhnih do odraslih. V Zagorju lahko vsaka generacija najde nekaj zase.

Na vrhu hriba trta se giba

Na skoraj vsakem zagorskem hribu boste našli vsaj en vinograd in številne domače trte, s katerih visijo grozdi vrhunskih sort. O zagorskem vinu in vinarjih se zadnja leta govori v presežkih, o čemer pričajo številne domače in mednarodne nagrade. In kjer je zagorsko vino, so tudi zagorske specialitete.

©Vesna Petrovečki

Zalogaj, ki ima rad „kaj“

V restavracijah, urejenih v avtohtonem zagorskem slogu oz. v slogu očarljive zagorske kmečke hiše, vas bodo pričakale prijetne arome in okusi purana ali račke z mlinci, toplih štrukljev, koruzne zlevanke, toplega domačega kruha. Raj za oči, raj za nebo, raj za želodec. Vse to je Zagorje.

©Maja Danica Pečanić

In aktivno ter atraktivno

Naveličani ste kolesarjenja po istem kraju in vzponov po istih stezah? Imajo otroci dovolj znanih parkov in gugalnic? Potrebujete nove steze, nove razglede, nove parke in nove izzive.

© Jasenka Haleuš

In Zagorje ste izbrali za aktivne počitnice? Niste se motili. Pravzaprav ste se najbolje odločili, kajti kar vam nudi Zagorje, je težko najti kjerkoli drugje. Ne glede na obliko aktivnega dopusta, ki ste ga izbrali, boste več kot zadovoljni. Utrujeni, a spočiti. Pripravljeni vrniti se nazaj in narediti vse na novo.

Užitek na visoki ravni

Če ste naveličani kolesarjenja ali pohodništva in iščete nekaj novega in vznemirljivega, obiščite park znanja, v katerem boste na interaktiven način lahko spoznali zanimive stvari. Iz balonov na vroč zrak si lahko ogledate Zagorje s ptičje perspektive, in če se odločite za jezdenje, boste doživeli Zagorje s konjskega hrbta. Resničnim odvisnikom od adrenalina priporočamo simulacijo letenja v helikopterju ali sprostitev od nakopičenega stresa na paintball igrišču.

Na katerokoli stran Zagorja se boste podali, ste lahko prepričani v eno stvar – to, kar boste videli in doživeli, bo nepozabno doživetje. Pravi počitek iz pravljice.