Beograd – jesenski izlet – Potnik.si

Jesenski vikend Potnik.si izlet v Beograd
28.-29.10.2017

Beograd je prestolnica, ki navduši vse generacije, in mesto, ki nikoli ne spi. Pridružite se nam na izletu, da bomo skupaj raziskovali Beograd ter obiskali nekaj največjih znamenitosti – Kalemegdan, ulica Knez-Mihajlova, trg Republike, Hiša cvetja, cerkev sv. Save, stadion Marakana, Skadarlija, Ada Ciganlija, muzej Aviacije, Avala, Terazije, sotočje Save in Donave, …

Program:
1. dan: sobota, 28.10.2017

Odhod avtobusa iz Ljubljane (petek ponoči). Nočna vožnja mimo Novega mesta proti Zagrebu ter nadaljevanje po cesti, ki se je nekoč imenovala Cesta bratstva in enotnosti, do Beograda.

Prihod v našo nekdanjo skupno prestolnico v dopoldanskih urah. Med avtobusnim ogledom bomo občudovali Novi Beograd s Sava centrom, nekdanjo zvezno skupščino, Kalemegdan z beograjsko trdnjavo, od koder je čudovit razgled na sotočje Save in Donave. Še sprehod po Knez–Mihajlovi ulici mimo Saborne cerkve in konaka kneginje Ljubice do Trga republike. Nastanitev v hotelu.

Popoldne vam ponujamo, da se z nami odpravite (proti doplačilu) raziskovat dediščino Jugoslavije. Z lokalnim vodnikom bomo obiskali Dedinje s hišo cvetja, kjer je pokopan Tito in njegova zadnja žena Jovanka. Ustavili pa se bomo tudi v muzeju Aviacije, kjer bomo marsikaj izvedeli o »Galebih jugoslavenskih«, Edvardu Rusjanu in nasploh o obdobju Jugoslavije.

Za Beograd pravijo, da je mesto, ki nikoli ne spi – to se lahko prepričate sami v nočnem raziskovanju mesta.

2. dan: nedelja, 29.10.2017             
Po zajtrku sledi vožnja na Avalo (proti doplačilu) in ogled Meštrovićevega spomenika neznanemu junaku iz prve svetovne vojne. Spomenik je narejen v obliki mavzoleja z osmimi kariatidami, ki predstavljajo ženske v nošah vseh nekdanjih jugoslovanskih narodov. Možno se bo tudi povzpeti na obnovljen telekomunikacijski stolp (204,5 m). Vrnitev v mesto ter prosti čas za kavico, nakupe ali kosilo na Terazijah v centru mesta.
Popoldne vrnitev proti domovini. Vožnja po avtocesti skozi Slavonijo, mimo Zagreba proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


Cena: 90 € / osebo
+ praktično darilo za vse prijavljene

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu,
 • cestne pristojbine in parkirnine,
 • slovensko vodenje,
 • nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanji ogledi nekaterih znamenitosti po programu,
 • organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Popusti:

 • 15 % za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

Doplačilo:

 • stroški rezervacije: 15 € / rezervacijo.

Doplačila po želji:

 • za enoposteljno sobo: 25 €,
 • zavarovanje v primeru rizika odpovedi (4,05% od zneska rezervacije),
 • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 6,5 € / osebo.

Možna doplačila vodniku na izletu:

 • izlet na Avalo s panoramo iz razglednega stolpa: 11 € / osebo,
 • izlet Hiša cvetja in “Galebovi Jugoslavenski”: 13 € / osebo.

Vstopna mesta (najavite ob rezervaciji):
– Ljubljana, Novo mesto.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec

Povabite še vaše prijatelje in skupaj se nam pridružite na zanimivem izletu. Za prijavo, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. Vsi prijavljeni prejmete tudi praktično darilo na dan odhoda.

Dodatne informacije:
01 2006 345
info@potovanje.si