Budimpešta – jesenski izlet – Potnik.si

Jesenski vikend Potnik.si izlet v Budimpešto
28.-29.10.2017 – RAZPRODANO!

Odpravite se z nami in skupaj odkrijmo lepote madžarske prestolnice Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja privlačen cilj številnih popotnikov. Čaka nas tudi postanek ob “madžarskem morju” – Blatnem jezeru – in po želji obisk čarde s folklornim programom ter večerjo.

Program:
1. dan: sobota, 28.10.2017

Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije (Ljubljana – Celje – Maribor – Murska Sobota) in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben čar. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožnja mimo nekdanjega stadiona NEP, danes stadion Ferenca Puskasa do Trga herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Prosti čas za samostojne oglede, kosilo in obisk nepozabne pokrite tržnice.

Nato sledi avtobusni ogled ostalih mestnih znamenitosti – vožnja mimo Parlamenta do veličastne Štefanove katedrale, ki navduši vedno znova še tako zahtevnega obiskovalca. Nastanitev v hotelu pozno popoldne.

Zvečer priporočamo, da se odpravite z nami na etno večer s plesom, glasbo in večerjo v čardi, kakor imenujemo tradicionalne madžarske restavracije. Besede, kot so čardaš, cimbale, po tem večeru več ne bodo neznanka za vas.

2. dan: nedelja, 29.10.2017             
Po bogatem samopostrežnem zajtrku imate najprej možnost, da si za doplačilo mesto ogledate še z druge perspektive. Vabimo vas, da se odpravite na panoramsko vožnjo z ladjico od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Sledil bo »skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača, od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nekaj prostega časa bo za kosilo, nato pa odhod proti Citadelli, panoramski razgled in zadnja fotografija ter odhod proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


Cena: 85 € / osebo
+ praktično darilo za vse prijavljene

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu,
 • cestne pristojbine in parkirnine,
 • slovensko vodenje,
 • nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanji ogledi nekaterih znamenitosti po programu,
 • organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Popusti:

 • 15 % za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

Doplačilo:

 • stroški rezervacije: 15 € / rezervacijo.

Doplačila po želji:

 • za enoposteljno sobo: 20 €,
 • zavarovanje v primeru rizika odpovedi (4,05% od zneska rezervacije),
 • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 6,5 € / osebo.

Možna doplačila vodniku na izletu:

 • etno večer v čardi z večerjo in folklornim programom ter neomejeno količino pijače (vino, voda, …): 24 € / osebo (otroci do 18 leta: 15 € / osebo),
 • panoramska vožnja z ladjico po Donavi: 12 € / osebo (6 € za otroke do 18. leta).

Vstopna mesta (najavite ob rezervaciji):
– Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota.

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec – RAZPRODANO!

Povabite še vaše prijatelje in skupaj se nam pridružite na zanimivem izletu. Za prijavo, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. Vsi prijavljeni prejmete tudi praktično darilo na dan odhoda.

Dodatne informacije:
01 2006 345
info@potovanje.si

Se vidimo na izletu 🙂