Hotel reAktiv – odlično izhodišče za vse okuse!

V petek sva se v poznih popoldanskih urah odpravila proti Štajerski. Pot naju je vodila do hotela reAktiv v Zrečah, ki sva si ga po tehtnem premisleku izbrala za najin vikend oddih. Omenjeni hotel naju je prepričal s svojo lokacijo in pestro ponudbo, kjer se najde za vsakega nekaj. Hotel je bil lani tudi prenovljen, zato se boste v njem počutili kot doma.

Po toplem sprejemu v recepciji sva se najprej odpravila v hotelsko sobo. Sobe so moderno opremljene, vsaka ima TV, klimo, sef, mini bar, svoj balkon in zasebno kopalnico. V hotelu lahko najamete tudi enoposteljne sobe.

V sobi so naju pričakale vse informacije v zvezi s hotelom ter z zelenimi doživetji na destinaciji Rogla Pohorje. Za cel teden nudijo urnik aktivnosti po dnevih, če se katere izmed aktivnosti želiš v času bivanja udeležiti.

Ko sva se udobno namestila v sobi, sva se takoj odpravila na večerjo, nato pa sva si privoščila razvajanje v hotelskem wellnessu. Na voljo sta 2 savni, in sicer finska in infrardeča. Lahko si jih vnaprej rezervirate, kar vam omogoča popolno zasebnost. Tam se nahaja tudi miren prostor za počitek na ležalnikih, kjer si lahko privoščite čaj in/ali sadje (prostor je popestren tudi s prijetno glasbo). Po predhodnem naročilu si lahko rezervirate tudi kako masažo (klasična, športna, aroma, zlata, antistresna, masaža obraza, vratu in dekolteja…).

Naslednje jutro sva odšla na bogat samopostrežni hotelski zajtrk, po želji vam pripravijo tudi toplo jed (jajca, hrenovke, pečeno zelenjavo…). Na voljo imate zares pestro ponudbo, izbirate lahko med: svežim sadjem, mlečnimi izdelki, kosmiči, namazi, narezki, rogljički, glede pijače pa imate vedno na voljo čaj, kavo in sok.

Po zajtrku sva se odpravila na vožnjo z modernimi električnimi kolesi, ki jih dobite ob doplačilu v hotelu. Za oba je bila ta izkušnja prvič, a jo zelo priporočava vsakemu obiskovalcu. Vožnja z e-kolesom vam olajša premagovanje marsikaterega griča ali hriba. Lahko pa si električni pogon preprosto izklopite ter preverite svojo zmogljivost in kondicijo. 🙂

Pot naju je najprej vodila do Konjiške gore, kjer se nahaja grad Konjice. Ogledate si lahko ostanke gradu iz leta 1148, saj so prosto dostopni vsakomur. Z obzidja lahko občudujete Dravinjsko dolino, Zreče, Slovenske Konjice in Dravinjske gorice, ki so del mogočnega Pohorja.

Nato sva pot nadaljevala preko hriba proti Žički kartuziji. Ta znamenitost je nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda v dolini svetega Janeza Krstnika (latinsko Domus in Valle Sancti Johannis) iz leta 1160, v kraju Stare Slemene, v bližini naselja Žiče. Ob obisku dobite prenosno napravo, ki vas vodi skozi celotni samostan in vam odkriva njegovo zgodovino. Zašli boste tudi v njihovo “lekarno”, v kateri dobite različne domače proizvode (čaje, žgane pijače, spominke, mila…itd). Pri delu pa si lahko ogledate tudi lončarskega mojstra in njegove izdelke celo kupite.

Zatem sva se po dolini odpeljala proti Slovenskim Konjicam, kjer sva si ogledala verjetno najbolj atraktivno postajališče za otroke – mini ZOO land. Tam boste lahko videli veliko eksotičnih živali (kenguru, noj, pav, sesalci, opice, krokodili, levi…), gusarko ladjo, na voljo so tudi različna igrala. Otrokom bo zagotovo všeč jahanje ponija. Celoten objekt je v stilu ameriškega divjega zahoda.

Po sproščeni in zanimivi izkušnji na Zlatem griču (znamenita vinska klet, odlična restavracija) sva se odpeljala nazaj do hotela. Med potjo sva občudovala naravo (gorice, sadne nasade, rodovitna polja) in zelo urejeno okolico domačinov.

V hotelu sva si privoščila kratek počitek in nato odšla v hotelsko restavracijo na večerjo (že pri zajtrku izberete seveda, kaj boste jedli). Na izbiro sta vam dve vrsti juhe, mesne ali morske jedi in pa tudi otroški meni. Po koncu večerje vam prijazno in ustrežljivo osebje postreže še slastno domačo sladico.

Na večernem sprehodu sva si ogledala še Zreško jezero, na njem je med drugim celo dovoljeno (športno) ribarjenje. Jezero se nahaja v bližini hotela (15 minut hoje), do tja pa vas vodi urejena gozdna pot.

V nedeljo sva se po zajtrku odjavila iz hotela in se z avtom odpeljala na Pohorje proti Rogli. Morava omeniti, da so nama na recepciji hotela prijazno povedali, da bo od 11.7.2020 in vse do konca avgusta 2020 na voljo brezplačen avtobus, ki bo vsak dan ob različnih urah vozil iz Zreč do Rogle in nazaj, imel pa bo tudi prikolico za 10 koles. Pred samim odhodom iz hotela sva s pomočjo prijazne receptorke dobila polno idej, kaj vse se splača tam pogledati oz. obiskati.

Začela sva najprej z ogledom “Poti med krošnjami”, ki naju je vodila do razglednega stolpa. Sama pot je dolga 1000 m, hodite pa 24 m nad tlemi, nekje v višini vrhov smrek. Na leseni stolp (visok je 37 metrov) se lahko prosto sprehodite, na vrhu pa vas čaka čudovit 360° razgled naokrog (Podravje, Celjska kotlina, Kamniško-Savinjske Alpe). Adrenalinski navdušenci se lahko s stolpa spustite kar po toboganu (stane 2 evra)!

Nato sva si ogledala še bližnje jezero in otroško vasico z lesenimi hiškami in različnimi igrali. V neposredni bližini je tudi nogometno igrišče in Podružnična cerkev Jezusove spremenitve na gori (z nadmorsko višino 1517 metrov je 2. najvišje ležeča cerkev v Sloveniji in pa redek primer vlaganja gospodarstva v sakralne objekte). Brezplačno pa sva se povzpela še na razgledni stolp (z anteno) na Krašnjem vrhu. Na koncu sva si še privoščila adrenalinsko, a udobno vožnjo s sankami (Zlodejevo). Vijugasta steza je dolga 1360 metrov, po njej pa lahko drvite celo do 40 km/h. V bližini imate tudi na voljo Bike park, kjer si lahko z gorskimi kolesi daste duška.

Na Rogli imate tudi dobro izhodišče za ogled Lovrenških jezer, do katerih je 1,5 ure hoje. Rogla je na splošno odlična destinacija za vse navdušence pohodništva, čudovite narave in ljubiteljev domače lokalne hrane ter seveda smučanja (pozimi).

Za sproščen zaključek aktivnega vikenda sva si privoščila še obisk term Zreče. Ohladila sva se v zunanjem (letnem) bazenu in gozdnem vodnem parku s hitrimi drčami in toboganom.

Vsem, ki še ne veste, kam letos na dopust, in bi želeli unovčiti turistične bone RS, toplo priporočava obisk hotela reAktiv v Zrečah, vseh zgoraj omenjenih destinacij in znamenitosti. Ne bo vam žal! 🙂

Avtorja: Marko in Simona