Indija – dežela kontrastov

Indija je dežela neverjetnih kontrastov, zmes religij in neverjetne zgodovine ter izjemno bogate kulture. Podajte se v barvite palače v Radžastanu ali se sprostite na kateri od mnogih indijskih plaž. Počitnice v Indiji zagotovo ne bi bile popolne brez obiska edinstvenega mavzoleja Taj Mahal, enega od novih 7 čudes sveta. ​Indija je dežela, ki jo je preprosto treba obiskati.

​Paleta barv in okusov ter duhovnih izkustev

​Indija, država in podcelina, je tako zanimiva, da ni sodobnega popotnika, ki
bi se ji lahko izognil. Je dežela mnogoterih obrazov in pokrajin. Od puščave Thar do veličastnih vrhov Himalaje, od džungle do dolge obalne linije – Indija ima vse. Ponaša se tudi z odlično kulinariko. Ta se zelo razlikuje od regije do regije, za vse pa drži, da je zaradi velike uporabe začimb in zelišč pekoča.

V Indiji so nastale velike svetovne religije hinduizem, budizem, džainizem in sikhizem; judovstvo, krščanstvo in islam, ki so prav tako v veliki meri oblikovali indijsko kulturo, pa so se sem razširili v prvem tisočletju našega štetja.

Mumbai- vrata Indije

Mumbai slovi po filmskem Bollywoodu in je finančno in trgovsko središče Indije. Simbol mesta so veličastna ”Vrata Indije”. Visok spominski lok, 85 metrov, je ena izmed najbolj znanih in najbolj obiskanih znamenitosti v Mumbaiju. Veličastna lokacija spomenika, v pristanišču največjega mesta Indije, je izhodišče za različne izlete po vodi. Velike tržne dvorane na trgu Crawford vsebujejo vse, kar Indija ponuja; od neverjetne zbirke začimb do pestre izbire sadja in zelenjave.

​Delhi – privoščite si vožnjo s tradicionalno rikšo med številnimi templji

 

New Delhi, prestolnica Indije, leži znotraj metropole Delhi. ​New Delhi je produkt britanskega vpliva, znan po svojih širokih bulvarjih, kjer so doma mnoge nacionalne ustanove in znamenitosti. V starem delu mesta se bohotita mogočna mošeja Jami Masjid in Rdeča trdnjava, v kateri izstopa Biserna mošeja. Eden bolj osupljivih spomenikov, kdaj koli narejenih iz betona, je Lotosov tempelj. Gre za čudovit tempelj v obliki lotosa s 27 cvetnimi listi. Sprehodite se po Srebrni ulici in obiščite vedno zanimiv bazar ali pa se zapeljite po aveniji Rajpath, ob kateri stojijo monumentalne vladne palače. Nepozabna izkušnja pa je zagotovo vožnja s tradicionalno rikšo. Ne pustite, da vas manevri vašega voznika rikše prestrašijo. Ti usposobljeni vozniki se dobro znajdejo tudi v izjemno gostem prometu.
Delhi ni samo popoln za mestno potovanje, ampak tudi odlično izhodišče za daljše počitnice v Indiji. Sloviti Taj Mahal stoji v 200 km oddaljenem mestu Agra, a je vreden izleta, če se že mudite v Delhiju. Je resnično čudovit spomenik ljubezni.

​Poletite z nami v Indijo!

Rezervirajte si let in obiščite čudovito in raznoliko Indijo. Prepustite se raznolikosti okusov, poizkusite izbrane začimbe in doživite edinstveno duhovno izkušnjo. Od tradicionalnih rikš do barvitih ulic: Indija je čudovita in zanimiva!

Preverite akcijske cene letov do indije ali drugih destinacij >>


Vsebino omogoča Air France