Intervju: Boštjan Levičar

Boštjana Levičarja sicer večina pozna kot pevca skupine Momento, vendar je eden izmed najboljših vokalov pri nas, aktiven je tudi na drugih področjih. Gre za pevca, kitarista in večinskega avtorja v rock skupini Momento, ki je lani izdala svoj prvi album Era. Ukvarja pa se tudi s produkcijskim delom in s pisanjem skladb za druge glasbene izvajalce. Po dolgih letih v glasbenih vodah se je odločil, da predstavi glasbeno svežino tudi s solo izdelkom “S tabo lepši je svet”. Pred kratkim pa je posnel tudi svoj prvi samostojni videospot za novi singel “Pišem zate”.Za Potnik.si si je vzel nekaj časa in nam zaupal svoje potovalne navade.

Kakšne so za vas idealne počitnice?
Takšne, ki jih preživljam v dobri družbi. Z veliko smeha, spoznavanja novih stvari in pa predvsem popolnim odklopom od vsakodnevne rutine ter skrbi.
Kateri tip potovanj ali počitnic vam je všeč in ob katerih priložnostih (ali raje ležite na plaži ali bolj ljubite aktivne počitnice, kampiranje, …)?
Popolnoma odvisno za kakšno priložnost gre. Če grem na odklop s prijatelji, je v igri bolj druženje ter skupna zabava. Če pa gre za potovanje z ljubljeno osebo, potem je pa dobro biti bolj aktiven, raziskati lokacijo, spoznati kulturo, itd. Ležanje na plaži pa ob nobeni priložnosti ni odveč 🙂
Kam najraje potujete (katere destinacije) in s kakšnim namenom? Imate morda kakšno stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate?
Ne, nimam priljubljene destinacije. Ponavadi se za razna potovanja odločim tik pred zdajci, spontano, in moram priznati, da še nisem bil razočaran. Stalnica je le prvomajski dopust v Rovinju, kamor vsako leto potujem s prijatelji.
Kako pogosto potujete in za koliko časa?
Enkrat ali dvakrat na leto. Včasih pa zaradi različnih vzrokov še to ne gre. Potujem nekje od enega tedna do 14 dni. Ampak…v naslednjem letu si bom nekaj več časa vzel ravno za daljše potovanje. Mislim, da si ga zaslužim 🙂

Kdaj si privoščite dopust? Glede na to, da ste precej zasedeni zaradi koncertov, ali vam uspe na dopust v poletnih mesecih?
Poleti ponavadi vzamem(o) mesec dni oddiha od koncertov, vaj in snemanj. Takrat gremo vsi na dopust, včasih celo skupaj. Vendar moram priznati, da mi pa zadnji dve leti to ni uspelo. Veliko stvari se mi je dogajalo doma. Lani smo poleti končevali  naš prvi Momento album, letos pa sem na primer začel tudi s svojo solo glasbeno kariero, tako da enostavno ni bilo časa za dopust in morje…

Kje ste bili na dopustu lansko leto in kako je bilo?
Z izjemo manjših izletov lani žal ni bilo časa za dopustovanje. Dogajalo se je predvsem v studiu in vadnici, saj smo bili tik pred izdajo našega prvenca »Era«, hkrati pa smo se pripravljali na koncertno turnejo.

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?
Ne. Imam pa svoje top tri destinacije, kamor se bom odpravil nekega dne: Avstralijo, Tajsko in Kubo.

Katera prevozna sredstva uporabljate?
Kar je najbolj smiselno za določeno potovanje. Seveda je to odvisno od destinacije.

Ali si dopust organizirate sami ali preko kakše agencije?
Preko agencije sem, če izvzamem maturantski ter absolventski izlet, do sedaj potoval samo enkrat. Moram pa priznati, da nisem bil najbolj zadovoljen. Sam dopust je sicer bil super, ampak delo te agencije me je razočaralo.

Kje se informirate glede potovanj?
Glavni vir informacij je definitivno internet, kjer se lahko že vnaprej pozanimam o možnostih na želeni destinaciji. Zelo prav pa tudi pride kakšno priporočilo prijateljev, družinskih članov.

Kaj mislite o rezervacijah preko spleta?
Gre za super zadevo. Odkar plačujem s kreditno kartico preko interneta, so možnosti zares neomejene. Mislim, da sem predolgo čakal, preden sem se odločil zanjo.

Ali ste že obiskali nudistično plažo?
Ne. Nudistične plaže se mi zdijo čisto OK zadeva, ampak to pač ni zame.

Se ukvarjate s kakšnim športom oz. drugo aktivnostjo na potovanjih (surfanje, kajtanje, potapljanje, plavanje, tek, kolesarjenje)?
Ponavadi rad poskusim kakšno popolnoma novo stvar, ne gre pa potem za kakšno stalno aktivnost. Nazadnje sem npr. prvič preizkusil kajtanje.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo? 
Nič pretresljivega ali nenavadnega. Pomembno mi je, da imam s sabo dobro glasbo na predvajalniku. Je pa res, da glede na to, da na potovanjih praviloma najdem novo inspiracijo, s sabo, če je to le možno, vzamem kitaro, pa seveda blokec in pisalo.

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?
Knjigo za poslovne finance še v svojih študentskih letih, ko sem se pripravljal na zahteven izpit. Seveda je nisem niti odprl. 🙂

Kateri je najbolj smešen pripetljaj z vaših potovanj?
Potovali smo s kamelami in imeli sredi puščave krajši postanek pri domačinih. Demonstracijo izdelave glinene posode je izvajala »domačinka« z Dolce & Gabanna majico. Nepozabno! 🙂

Ste imeli kakšne avanture (mogoče v mladih letih) na potovanjih?
A jih kdo morda ni imel? 🙂

Kaj najraje jeste in pijete na počitnicah? Si privoščite tudi kakšen kozarček alkohola?
Če je le možno, preizkusim lokalno kulinariko. Čeprav nisem ravno ljubitelj morske hrane, jo na kakšni obmorski lokaciji vseeno poizkusim. Brez pripadajočega vina seveda ne gre.

Za katero potovanje lahko rečete, da je bilo najboljše do sedaj? Po čem ste si to potovanje najbolj zapomnili? Kaj vas je tam tako očaralo?
Moje najljubše potovanje je bilo v  Tunizijo nekaj let nazaj. Popoln odklop in regeneracija. Idealno podnebje in plaža, prijazni ter zanimivi ljudje, odlična hrana, zanimive nove izkušnje in izvrstna družba. Šlo je za potovanje s prav vsemi zaželenimi sestavinami.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Kaj je botrovalo slabi izkušnji?
Težko bi se odločil za kakšno izstopajočo slabo izkušnjo. V vsakem primeru ni šlo za nič kaj omembe vrednega.

Kako potekajo trenutno vaše aktivosti s skupino? Se pripravljate na izid kakšne nove plošče? 
Konec lanskega leta smo posneli pet novih skladb, to še dvakrat ponovili v prvi polovici letošnjega leta, album pa bomo predvidoma izdali konec letošnjega leta. Vmes imam veliko dela tudi s solo kariero. Obeta se izdaja novega singla in tudi prvega videospota. Pestro bo! Zaenkrat vas torej povabim kar pred radijske sprejemnike – veliko se bo slišalo o Momentu in Boštjanu Levičarju! 🙂

Intervju napisala: Kaly Kolonič

Komentirajte!

Ali vas zanima še katera Boštjanova potovalna navada? Katero destinacijo mu svetujete za naslednje potovanje?