Intervju Jernej Tozon

Tokrat si je za Potnik.si vzel nekaj časa simpatični in priljubljeni pevec skupine Čuki, Jernej Tozon. Zaupal nam je, da se je naučil igranja kitare, ker je to inštrument, ki ga lahko vzameš kamorkoli s seboj. To njegovo znanje igranja na kitaro se mu je še posebno obrestovalo, ko so z družbo začeli zahajati na morje in s svojim igranjem in petjem privabljali pozornost deklet.

Jernej svoje moči in energijo črpa v naravi in gorah. Šport je v Jernejevem življenju že od nekdaj zelo pomemben. Ukvarjal se je z atletiko, rokometom, nogometom, igranjem hokeja na rolerjih, zadnje čase pa tudi veliko smuča, kolesari in vesla (kajak). Je tudi velik ljubitelj konj in vsega, kar je povezano z njimi. V nadaljevanju preverite nekaj zanimivosti in njegovih potovalnih navad.

Kakšne so za vas idealne počitnice?
Idealne počitnice so tiste, na katerih ni omrežja, ure in je vse prepuščeno toku življenja.Kdaj in kje ste bili na zadnjem potovanju?Nazadnje sem bil v Bovcu, na tečaju veslanja po Soči. In bil sem v Franciji na smučanju.

Kdaj si uspete privoščiti dopust? Kam najraje potujete? Imate morda kako stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate? 
Zaradi številnih nastopov, ki jih imamo s Čuki, si poleti privoščimo samo en prost vikend. Zato izkoristim vsako prosto popoldne, da skočim v naravo, to je zame dopust, takrat se spočijem in si napolnim baterije.

Kateri tip potovanj ali počitnic vam je bolj všeč (ali raje ležite na plaži ali imate raje aktivne počitnice, …)?
Ne maram resortov, počitnice morajo biti aktivne, v naravi… vse, samo ležanje na plaži odpade. Obožujem tudi dneve, ki jih preživimo s Čuki, ko spontano prekolesarimo Obalo, ali smo športno aktivni na različnih skupnih dogodkih.

Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo?
Dobra volja je vedno najboljša popotnica… drugega niti ne potrebujem.

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?

Telefon 🙂

Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?
Prilagajam se času, načeloma nimam nikoli izdelanega načrta, kam bom šel. Nisem človek, ki bi planiral, ampak sem človek impulza.

Ali obstaja destinacija, ki si jo še posebej želite videti oziroma jo obiskati?
Destinacij je veliko, samo časa je premalo. Želim si, da bi šel v Afriko, Avstralijo. Daljša potovanja me še čakajo …

Picture

Kateri je najbolj smešen ali zanimiv pripetljaj z vaših potovanj?
Najbolj v spominu mi je ostalo snemanje videospota Saške Lendero v Maroku, ker je bilo okolje izjemno nevsakdanje. Kultura in način življenja sta nepojmljiva za naše okoliščine, kot da se je čas tam ustavil. Užival sem v drvenju z džipom po sipinah in čeprav sem imel nesrečo, se mi je dogodek za vedno vtisnil v spomin.

Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Ste imeli na potovanjih kako slabo izkušnjo?
Na srečo ne …

Picture

Česa se na potovanjih najbolj bojite?
Ne bojim se ničesar, ker sem človek prilagajanja, brez planov, tako da obožujem spontane dogodke in tudi slabe izkušnje so vedno dobre… zato se slabih izkušenj ne bojim, temveč veselim.

Ali si dopust organizirate sami ali preko agencije?
Kje se informirate glede potovanj?
Najraje si potovanja zorganiziram sam po notranjem instinktu in trenutnem razpoloženju.

Kako je glede hrane in pijače na počitnicah?
Ne kompliciram za nobeno stvar…

Ali ste že obiskali kakšno nudistično plažo? Kakšno je vaše mnenje o nudističnih plažah?
Ja, seveda. Kje? 🙂

Kako potekajo trenutno vaše aktivnosti?
Delavno, saj se pripravljamo na izid nove plošče. Letos imamo 25. obletnico. Nastopi so domala non stop. Ravno smo izdali nov single Mačka, za katerega smo posneli tudi videospot. Za jesen planiramo tudi poseben projekt.
Nam za konec zaupate še kakšno zanimivost z vaših nastopov?
Pred leti smo bili s Čuki na gostovanju v Kanadi, kjer smo bili prepuščeni sami sebi, tako da nismo bili samo na odru, temveč smo si sami morali urediti tudi tehniko. Predstavljajte si 4 Čuke, kako nosijo kable in ‘šraufajo’ mešalko, hkrati pa nastopajo na odru. Vse se da, če se hoče. Sam svoj mojster 😉

Intervju napisala: Kaly Kolonič

Komentirajte!

Kako so vam všeč Čuki? Želite Jerneju kaj sporočiti? Katero destinacijo mu priporočate za naslednji dopust oz. pohod v hribe?