Intervju Sara Savnik

Simpatična Sara Savnik, ki bo avgusta dopolnila 24 let in prihaja iz Ajdovščine, je kljub svoji mladosti že na veliko različnih področjih dosegla izjemne uspehe in vidne rezultate. Veliko svojega časa posveti modi in modnim dodatkom ter lastnim unikatnim izdelkom (nakit). Na tržišče je tudi že plasirala svojo osebno kolekcijo kopalk. Sara je precej opažena tudi v manekenskem svetu. Lani je zmagala na tekmovanju »Miss Universe Slovenije 2013«.

Ob vseh projektih, ki jih Sara profesionalno realizira, je našla čas tudi za dobrodelnost in je tako postala ambasadorka delfinov, veliko se izobražuje tudi na področju zdrave prehrane. Zaradi objestneža, ki je pred leti proti njej vrgel petardo, je za vse življenje ostala brez sluha. Kljub natrpanemu urniku si je za Potnik.si vzela čas in nam zaupala nekaj njenih potovalnih navad in dogodivščin.

Picture
Kakšne so za vas idealne počitnice?
Popoln odklop od vsakdana. Torej računalnik ostane doma, mobilni telefon pa je uporaben samo za kako fotko! Dobra družba, hladna pijača in seveda obvezno čtivo na plaži. Raziskovanje in odkrivanje novih skritih kotičkov, znamenitosti in okušanje kulinaričnih dobrot.

Kdaj ste bili na zadnjem potovanju in kje?

Moje zadnje in večje potovanje je bila Šri Lanka, kamor sem odpotovala poslovno. Kot prvi slovenski model sem sodelovala na Azijskem tednu mode, in čeprav je bilo potovanje bolj delovne narave in sem imela za oddih samo 3 dni, me je Šri Lanka popolnoma očarala. In komaj čakam, da jo ponovno obiščem in raziščem. 🙂
Kdaj si uspete privoščiti dopust? Kam najraje potujete? Imate morda kako stalno priljubljeno destinacijo, kamor se vedno znova vračate? 
V zadnjem letu zaradi obveznosti težko, tako da sem lani dopust preživljala »po delčkih«, kak podaljšan vikend ali dan ali 2 za oddih na morju, kaj več pa žal ni zneslo. Rada odkrivam nove kraje, tako da destinacija sploh ni pomembna.
Imate morda že izbrano destinacijo za naslednje potovanje?
Ne, točno določene žal še ne. Me je pa fant Mitja za rojstni dan presenetil s potovanjem, tako da naju še čaka križarjenje, ko se obema delovni in prenatrpani urniki malo »sprostijo«.
Ali obstaja destinacija, ki si jo še posebej želite videti oziroma jo obiskati?
Uf, jih je kar nekaj… takoj na vrhu mojega seznama so Sejšeli in Maroko, mika me tudi Egipt, Tajska in Avstralija, a da poenostavim, rada bi obiskala vse kraje in države, ki jih še nisem. Hehe, zakaj pa ne 😉
Picture
Picture
Kateri tip potovanj ali počitnic vam je bolj všeč (ali raje ležite na plaži ali imate raje aktivne počitnice, …)?
Vsega po malem 😉 kdo se pa brani kak dan poležavati na plaži, kajne? A rada uskladim oboje, da je vsega dovolj, tako poležavanja na plaži kot tudi aktivnosti, kak izlet, kaka športna dejavnost.
Katere so tiste stvari, ki v vaši prtljagi nikoli ne manjkajo?
Poleg vseh osnovnih stvari tudi na potovanje ne grem nikoli brez pisala in zvezka, ker nikoli ne vem, kdaj se mi utrne kaka nova ideja, zamisel in jo moram napisati ali pa kar narisati. Že večkrat se je zgodilo, da sem kako kreacijo skicirala kar na plaži :)Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo vzeli s seboj na pot?
Se še ni zgodilo, da bi jemala neumnosti s sabo. Samo, kar potrebujem 🙂
Česa se na potovanjih najbolj bojite?
Kraje osebnih dokumentov in denarja.
Kateri je najbolj smešen ali zanimiv pripetljaj z vaših potovanj?
Ko sem bila na Šri Lanki, kamor sem pripotovala še z 6 italijanskimi modeli, so najprej vsi mislili, da sem tudi sama Italijanka, a sem jim razložila, da prihajam iz Slovenije, in ker jih večina naše države ni poznala, so se zanjo zelo zanimali in želeli o naši državici izvedeti več. Po nekaj dneh druženja z oblikovalci in študenti dizajna so mi tudi sami priznali, da se vidi velikanska razlika v energiji in obnašanju med mano in Italijankami. Nad Slovenijo sem jih tako navdušila, da si jo nekateri želijo celo obiskati.
Katero potovanje je bilo najslabše do sedaj? Ste imeli na potovanjih kako slabo izkušnjo?
Na srečo še nobeno potovanje ni bilo tako slabo …
Ali si dopust organizirate sami ali preko agencije? Kje se informirate glede potovanj?
Trenutno vedno sama oz. z Mitjem uskladiva po svojem okusu. Ker je Mitja prepotoval že marsikatero državo ali mesto in se na potovanja resnično spozna, velikokrat njemu prepustim, da teren razišče na spletu ter nato meni posreduje predloge, nato se skupaj odločiva. Ker pa imava tudi odlično prijateljico Alenko, ki dela v potovalni agenciji, se za kak nasvet obrneva kar nanjo in ga tako dobiva iz prve in najboljše roke. 🙂
Picture
Kako potekajo trenutno vaše aktivnosti?
Moji dnevi so precej natrpani z dejavnostmi, kot so priprave na mojo prvo čokoladno modno revijo v sodelovanju s čokoladnico Cukrček, pripravljam nove kreacije za mojo linijo oblačil, sodelujem pri kar 2 projektih z italijansko modno oblikovalko in zlatarjem, ki pripravlja nakit iz kovine ter dragih in poldragih kamnov po mojih zamislih, čaka me še nekaj prireditev, ki jih bom vodila, ter izborov, ki jih pomagam organizirati skupaj z mojo agencijo Bker. Modne revije, fotografiranja in podobno se vrstijo kot po tekočem traku. Ker je za valentinovo šlo na tržišče tudi moje vino, je veliko dela in promocij na tem področju. Maja bom sodelovala pri podiranju  Guinnessovega rekorda, čaka me še nekaj dobrodelnih akcij. Dolgčas mi gotovo ni, kot vidite.
Kako je glede hrane in pijače na počitnicah?
Nisem izbirčna, rada poizkusim nove jedi, previdna sem bila samo v Grčiji in na Šri Lanki, kjer sem pila samo ustekleničeno vodo.
Ali ste že obiskali kako nudistično plažo? Kakšno je vaše mnenje o nudističnih plažah?
V bistvu sem jo res.  Pred dvema letoma smo za snemanje moje kolekcije kopalk izbrali prelep odmaknjen del plaže, a šele kasneje ugotovili, da je namenjen nudistom, a ker smo snemali aprila, ni bilo težav in nobenih nagcev na plaži, ki bi nas motili ali mi njih s kopalkami, hehe 😉 Vsak se odloča in načrtuje počitnice po svoje.

Nam za konec zaupate še kakšno zanimivost z vaših nastopov?
Posebnih zanimivosti z modnih revij nimam, razen tega, da imamo večkrat obute prevelike ali premajhne št. čevljev, a to je že stalnica v našem poslu 😉

Kako je glede hrane in pijače na počitnicah?
Nisem izbirčna, rada poizkusim nove jedi, previdna sem bila samo v Grčiji in na Šri Lanki, kjer sem pila samo ustekleničeno vodo.
Ali ste že obiskali kako nudistično plažo? Kakšno je vaše mnenje o nudističnih plažah?
V bistvu sem jo res.  Pred dvema letoma smo za snemanje moje kolekcije kopalk izbrali prelep odmaknjen del plaže, a šele kasneje ugotovili, da je namenjen nudistom, a ker smo snemali aprila, ni bilo težav in nobenih nagcev na plaži, ki bi nas motili ali mi njih s kopalkami, hehe 😉 Vsak se odloča in načrtuje počitnice po svoje.

 

Intervju napisala: Kaly Kolonič

Komentirajte!

Kaj menite o Sarinih uspehih, izdelkih in rezultatih? Ji želite kaj sporočiti?