Izola

Kljub temu, da zime še ni bilo konec (in je ponekod še sedaj ni), nas je malo sonca prepričalo in že smo se z ekipo Potnik.si odpravili na slovensko obalo, natančneje v Izolo.

Simonov zaliv – zaliv za družine

Simonov zaliv velja za kraj, ki je ribiškemu značaju Izole dodal novo značilnost – ugodnost bivanja in zabave v sožitju z bogato zgodovino in prijaznimi ljudmi. Vsako leto obišče Simonov zaliv ogromno ljudi, predvsem družin, ki si želijo sproščenih počitnic. Tukaj se predvsem v poletnih mesecih odvija tudi animacija na plaži, ki še dodatno popestri dogajanje.
Plaža v Simonovem zalivu velja za eno najlepših in najbolj urejenih na slovenski obali.
Picture
Predvsem v poletnih mesecih je tukaj zelo pestro.

Izleti in aktivnosti

Izola je prijetno obmorsko mesto. Ogledate si lahko marino, Simonov zaliv, cerkev sv. Marije Alietske, Petelinji rt, občinsko palačo, Manziolijevo palačo, cerkev sv. Mavra, muzej Parenzana in mnogo drugega. Parenzana je bila 123,1 km dolga ozkotirna železniška proga, ki je povezovala 33 istrskih krajev od Trsta do Poreča. Izola je turistično mesto,  v katerem so ljudje še zmeraj povezani s pridelavo vina, olja in ribolovom. V poletnih mesecih postane Izola zelo živahno mesto, kjer organizirajo mnoge dogodke in festivale.

Poleg spoznavanja Izole skozi zgodovino in ogleda nekaterih večjih znamenitosti je veliko možnosti tudi za oglede bližnjih krajev in znamenitosti. Tako se jih veliko odpravi na ogled Pirana, sprehod po solinah, obisk Mestnega muzeja v Kopru, izlet na Kras, izlet v Benetke s katamaranom … Prav tako je veliko ponudbe tudi za vse, ki si želijo več adrenalina in bolj aktivnega oddiha. Obstaja možnost potapljanja, jadranja, vožnje z ladjico, prav tako pa tudi letalskega poleta nad obalo ter seveda kolesarjenja (po Parenzani).

Hotel Keltika

Okrog 300 metrov od plaže Simonovega zaliva, se nahaja Hotel Keltika. Simpatičen manjši družinski hotel ima na voljo klimatizirane sobe. Ponudba vključuje tudi samopostrežni zajtrk. Tukaj se boste počutili kot doma, saj je osebje zelo prijazno, kot pravijo sami, so pri njih dobrodošli prav vsi gostje, tudi motoristi in kolesarji, za katere so uredili posebej varovano parkirišče. Prav tako poteka mimo hotela znamenita Parenzana (kolesarska pot po stari istrski železnici), ki ponuja gostom hotela dodatno aktivnost. V hotelu nudijo tudi izposojo koles in tajsko masažo, na voljo je brezžični internet.
Več informacij o ponudbi hotela lahko najdete na spodnji povezavi, na kateri lahko opravite tudi rezervacijo.
www.keltika.si Izola skriva mnoge čudovite stvari, zato je vredna obiska. Primerna je tako za letni dopust kakor tudi za krajši, eno ali več dnevni izlet.
Piše: Marko Popovič
Komentirajte!
Ali ste že obiskali Izolo? Kaj vas je najbolj navdušilo? Ste se že kopali v Simonovem zalivu?