Jadranski dopust ob crikveniški rivieri

Mesto Crikvenica je predvsem najbolj poznano kot eno izmed prvih zdraviliških središč na Kvarnerju, katerega začetki segajo v leto 1906, ko se je odprl prvi zdraviliški hotel. Zaradi svojih mnogih peščenih plaž in ugodne klime je med najbolj obiskanimi in znanimi turističnimi mesti, ki ponuja tudi veliko športnih aktivnosti. Ob obali mesta (crikveniška riviera) je mnogo pešpoti, kavarn in parkov, sosednja mesta, kot sta Selce in Dramalj, pa si lahko ogledate s turističnim vlakcem, ki vozi v poletnih mesecih.

Za najino letošnje dopustovanje sva izbrala Hotel Omorika Aneks 3*, ki spada k hotelu Omorika 4* in deluje pod okriljem Jadran Crikvenica Hotels & Camps. Celoten kompleks sestoji iz dveh paviljonov s skupno 27 novo opremljenimi in obnovljenimi sobami z možnostjo pogleda na morje. Vse sobe so prostorne, opremljene s klimo, wifi-jem, televizorjem, mini barom in sefom, kopalnica pa vključuje prho in sušilec za lase.

Ob nastanitvi sva imela tudi zajtrk in večerjo v glavni hotelski restavraciji (polpenzion). Samopostrežni zajtrk in večerja nudita bogato izbiro vseh vrst hrane, od morskih do vegetarijanskih jedi, sladic in sadja.

Restavracija hotela je bila popolnoma prenovljena v letu 2019. Osebje hotela in paviljonov je bilo zelo prijazno in ustrežljivo, soba vsakodnevno pospravljena in očiščena, hrana pa seveda odlična.

Hotel Omorika 4* in Aneks 3* ležita približno 2 kilometra od centra mesta Crikvenica na bližnji vzpetini nad morjem. Hotel ponuja čudovit pogled na otok Krk in Jadransko morje. Na plesni terasi v poletnih mesecih potekajo animacijski programi. Tudi za otroke je poskrbljeno z veliko otroško igralnico v preddverju hotela. Zunanji bazen je na voljo v bližnjem kompleksu hotela Ad Turres.

Neposredno pod hotelom je veliko prodnatih plaž, ki so opremljene z ležalniki in senčniki ter ponujajo vrsto aktivnosti (badminton, odbojka na mivki, pedalini, napihljiv adrenalinski park na vodi, nogometno in teniško igrišče, igrišče za mini golf in namizni tenis). Tudi za senco v vročih poletnih mesecih je poskrbljeno, saj ob plaži rastejo številni borovci in drugo zelenje.

Crikvenica je tudi eno izmed redkih obalnih mest na Hrvaškem, ki ima plažo za pse, na kateri svoje štirinožce lahko razvajate s sladkimi dobrotami prav zanje. V bližini hotela se nahaja tudi adrenalinski park, ob celotni obali pa je na voljo tudi veliko restavracij, kavarn in trgovin. V samem središču mesta je pestra izbira izletov z ladjo na bližnje otoke, in sicer na Krk, Rab in Goli otok. Ogledate si lahko mesta Vrbnik, Baška, Šilo in druge.

Mesto Crikvenica vsako leto zadnji vikend v avgustu priredi tudi ribiški teden, ki vsebuje tekmovanja v ribolovu, veslanje, pripravo in pokušanje ribjih jedi in glasbene nastope na trgu Stjepana Radića. Prav na tem trgu pa lahko čez dan najdete tudi veliko stojnic, predvsem z domačimi izdelki, zvečer pa se spremeni v koncertno prizorišče. Tradicionalno se ribiški teden konča z bogatim ognjemetom v poznih večernih urah.

Jadran Crikvenica Hotels & Camps ima v mestu Crikvenica in bližnjih mestih tudi hotele Katarina 4*, Esplanade 4* in še veliko drugih nastanitvenih objektov.

Ogledala sva si hotela Katarina in Esplanade. Oba hotela sta bila nedavno obnovljena in ponujata prostorne sobe z balkonom in zunanjim bazenom. Hotel Katarina se nahaja v Selcah in ima poleg zunanjega bazena tudi notranji bazen ter wellness center s savnami (finska, bio finska, parna kopel) in prostori za masažo in sproščanje. Polpenzion vključuje samopostrežni zajtrk in večerjo, prost vstop v bazene ter uporabo ležalnikov in senčnikov.

Hotel Esplanade pa se nahaja približno kilometer iz centra Crikvenice tik ob glavni plaži. Tudi ta hotel ima wellness in spa center, zunanji bazen pa je ogrevan. Stari, originalni del hotela je bil zgrajen v 30-ih letih prejšnjega stoletja, takratna arhitektura pa mu daje današnjo prepoznavnost. Temeljito je bil prenovljen leta 2017 in ponuja zelo moderno okolje s pridihom zgodovine. Staremu delu so prizidali tudi novi del, ki je v vseh pogledih zelo moderen in napreden. Vse sobe so opremljene s klimatsko napravo, wifi-jem, televizorjem, moderno kopalnico ter prostornim balkonom s stoli.

Najino dopustovanje nama bo ostalo še dolgo v spominu, saj sva si res privoščila lep, miren in sproščujoč oddih. Zelo priporočava obisk Crikvenice z nastanitvijo v hotelu Omorika Aneks! 🙂

Špela in Aleš