Kaj obiskati v Londonu

London je ogromno mesto s hitrim tempom življenja in neštetimi znamenitostmi, ki jih ne smete zamuditi.   Toda kaj obiskati, če imate premalo časa za vse in če boste obiskali London prvič? Tu je nekaj naših napotkov.

1. Tower of London

Mogočna trdnjava iz 11.stoletja je odlična odskočna deska za začetek vašega potovanja. Pridite takoj ob začetku delovnega dne, da se izognete velikim popoldanskim množicam.  Pridružite se Yeoman paznikom za zanimiv in oseben vpogled v življenje zgodovinskega kompleksa ali pa si rezervirajte zimski Twilight Tour, če želite spoznati strašnejšo plat stolpa.

2. Sprehod ob južnem bregu

Odličen način, da pretegnete svoje telo, je sprehod od zahoda proti vzhodu reke ob južnem bregu Temze, hkrati pa lahko opazujete še kup zanimivosti. Ob izhodu podzemne postaje Westminister pridete naravnost do Big Bena, če pa se sprehodite še malo naprej čez Westministerski most, boste deležni čudovitega razgleda na Houses of Parliament. Od tu južni bregovi ponujajo zbirko vrhunskih objektov, kot so London Eye, Southbank Centre, Tate Modern in Shakespearavo Globe gledališče.

3. Spijte popoldanski čaj
Tipično angleško popoldne ob pitju čaja s slastnimi sendvički in kolački vam bo dalo občutek, da pripadate višjemu razredu. Za klasično izkušnjo obiščite Claridge ali Ritz ali poleti poskusite teraso na Goring ali Veličasten Orangery. Če pa si želite nekaj bolj odbitega in nenavadnega, ne morete zgrešiti z Mad Hatters čajem pri Sandersonu ali z inovativnimi stvaritvami v Moderni shrambi.
4. Britanski muzej
Muzej je založen s takšno paleto bogastev, da bi lahko celotno potovanje preživeli v muzeju, pa še ne bi odkrili vseh njegovih skrivnosti. Brezplačni ogledi določenih eksponatov vam omogočajo, da se osredotočite le na določene dele zbirk. Druga možnost pa je, da se sprehodite skozi Great Court, s svojo osupljivo streho iz stekla in jekla, ki ga je zasnoval Morman Foster. Ne odidite prej, preden si ne ogledate Rosetta Stone, mumijo Katebet in Lewis Chessmen.
5. Večer v Sohu
Bohemska četrt je stoletja služila kot četrt rdečih luči in je od leta 1980 središče londonske gejevske skupnosti. Obiščite  Polpo or Flatiron (flatironsteak.co.uk),ali si rezervirajte mizo pri Bob Bob Richard (bobbobricard.com). Potem pa si privoščite starošolske koktajle v Mark Baru (marksbar.co.uk/thebars) ali pivo na balkonu The Yard (yardbar.co .uk).
6. South Kensington muzeji
Trio vrhunskih muzejev leži v bogati soseski, njihova veličastna zunanjost pa je primerljiva s slavno notranjostjo. Če si želite ogledati bolj nenavadno stran muzejev, se pridružite enemu izmed nočnih ogledov muzeja, kjer skupaj z razstavo ponujajo okusno hrano in zanimivo glasbo, ali pa kar prespite z dinozavri v Narodnem zgodovinskem muzeju.
7. Obiščite kraljico

Nobeno potovanje v prestolnico ni popolno, če si ne ogledate delčka kraljevega življenja. Najenostavnejši način, da si ogledate delček zgodovine, je ta, da ste prisotni pri slovesnosti menjave straže, starega rituala zamenjave polkov zunaj Buckinghamske palače. Pridite zgodaj, da si zagotovite dober razgled. Če pa potujete avgusta in septembra, si lahko ogledate tudi palačo.
8. Center stage
London je verjetno najboljše mesto na svetu za  obisk gledališč, pri čemer privablja večje gledališke zvezde kot New York City. Odlične cenejše alternative za ogled kakovostnih dram so: Donmar Warehouse, The Almeida, The Royal Court in The Barbican.​
9. Pohajkovanje s hipsterji
Nedelja je popoln dan, da vidite, kako trendi  vzhodni London oživi. Sprehodite se po Brick Laneu, pokusite ulično hrano in si oglejte vintage oblačila na stojnicah. Tlakovana Columbia cesta bo polna svežega cvetja in kratek sprehod na severovzhod vas pripelje do Broadway Marketa, preplavljenega s starinskimi bari, restavracijami in trendnimi trgovinami.
10. Londonska vasica
Med številnimi čari Londona so skriti kotički, ki še vedno ohranjajo pridih majhnih vasic. Odličen kraj za bolj sproščeno in lokalno vzdušje je Hampstead. Sprehodite se po tlakovanih ulicah in pobrskajte po majhnih butikih, nato si pretegnite noge po divji gmajni pred odhodom v prijetno Garden Gate pivnico iz 19.stoletja.
Vir: Lonely Planet
Komentirajte!
Imate tudi vi kak predlog za zanimivost v Londonu, ki bi jo bilo vredno obiskati? Zaupajte nam vaše mnenje.