Adrenalinski zipline Bovec-Učja čez neokrnjeno naravo reke Učja

​Kot vsako leto je spet napočil čas za naš »teambuilding«. Novim izzivom naproti oz. premagovanju strahu pred višino smo se v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane odpravili proti enemu izmed najlepših krajev v Sloveniji – Bovcu. Izkušena ekipa podjetja Soča rafting nas je lepo sprejela in nam pripravila vso potrebno varnostno opremo. S kombijem so nas odpeljali do začetne točke največjega zipline parka v Evropi, da smo na majhnem poligonu najprej poizkusili sam spust in dobili vse napotke. Že ta spust nam je bil všeč, zato smo brez obotavljanja začeli kar z resno adrenalinsko avanturo … 🙂

Nepozabno adrenalinsko doživetje

​Na progi nas je čakalo 10 jeklenic v skupni razdalji 4 km in z višinsko razliko kar 200 mHitrost spusta je dosegla tudi do 60 km/h. Za varnost je bilo super poskrbljeno. Ves čas sta bila z nami dva vodiča, ki sta skrbela za vse potrebno. Izvedeli smo, da varnostni pas, ki si ga nadenemo, prenese 1 tono teže, sama jeklenica pa zdrži kar do 12 ton teže. Med posameznimi jeklenicami smo se sprehodili po krajših gozdnih poteh, kjer smo se nadihali res zdravega čistega zraka in tudi poizkusili pravo izvirsko vodo. Prvič smo imeli možnost videti lepote kanjona Učje iz te perspektive.

Lepote Triglavskega narodnega parka

​Ko smo po dobrih dveh urah adrenalinske zabave na jeklenicah Zipline parka prišli do cilja, smo med drugim pod nami lahko opazovali kristalno čisto Učjo in na koncu imeli še možnost skočiti vanjo s 5m višine. Naredili smo še skupinsko sliko z našima prijaznima in izkušenima vodičema.


​​Po tej razburljivi izkušnji smo se napotili proti prelazu Vršič in čezenj. Tam smo lahko opazovali domače ovce, kako se prosto pasejo – med drugim tudi po cesti. Napotili smo se še do Kranjske Gore, kjer smo imeli še regeneracijsko / sprostitveno terapijo v Krio komori.

​Na koncu bi se ekipa Potnik.si rada zahvalila društvu Soča rafting, ki nas je zelo toplo in profesionalno sprejelo, a hkrati sproščeno vodilo skozi nepozabno izkušnjo. Tako nas je vse prisotne med izletom prevzelo zelo prijetno razpoloženje in tudi adrenalina seveda ni manjkalo. Na roko nam je šlo tudi prelepo sončno vreme, ki nas je spremljalo čez cel dan.

Se želite tudi vi preizkusiti v ziplinu in doživeti to super izkušnjo?

Avtor članka: Marko J.