Kako zavezati kravato?

Kako zavezati kravato, je vprašanje, ki se porodi marsikateremu moškemu pa tudi njihovim ženam, puncam. Vsak doživi v življenju vsaj nekaj slavnostnih priložnosti ali drugih dogodkov, ki zahtevajo bolj urejen stil oblačenja. Moški si navadno nadenejo obleko s srajco in kravato, a mnogi ne vedo točno, kako zavezati kravato.Obstaja več načinov zavezovanja kravate, vsak je namenjen drugačnemu stilu, ki je odvisen od želenega videza in srajce, pa tudi od obleke, suknjiča, telovnika. Pri zavezovanju kravate je treba vedeti naslednje: najbolj tradicionalen način je windsor način, najlažji je enostavni kravatni vozel, in seveda to, da je ženskam moški seksi, če si zna zavezati kravato.

Vezanje kravate je kakor vezanje vezalk – dokler si jih ne znaš zavezati, je težko, kasneje je zelo enostavno. Če ne veste, kako zavezati kravato, si oglejte dva najbolj priljubljena in uporabljena stila v spodnjih videih.

Enostavni kravatni vozel

To je najpogosteje uporabljen, preprost in znan način zavezovanja kravate. Vozel je ozek, diskreten in rahlo asimetričen. Primeren je za široke kravate in se najbolje poda h klasičnim srajcam, ki se zapenjajo na gumbe. Ta stil vozla lahko nosijo vsi, najlepši pa je videti na moških s krajšim vratom, predvsem zaradi ozkega in elegantnega vozla kravate, ki navidezno podaljša vrat.

Windsorski kravatni vozel

Windsorski kravatni vozel je praoče vseh kravatnih vozlov in je nekaj, kar bi moral znati vsak moški. Izraža namreč profesionalnost in deluje najbolje v situacijah, kjer želite izgledati profesionalno in ugledno.

Morda se zdijo različni načini zavezovanja kravate kot velika izguba časa, vendar posredno kažejo uspešnost in nenazadnje tudi iznajdljivost moškega, da ne govorimo o tem, kako bodo nad spretnostjo navdušene pripadnice nežnejšega spola. 🙂
Vam je uspelo? Kateri način zavezovanja je vam najbolj všeč?