Kranjska Gora – kraj, kjer je Kekec našel vijolico

Revija Potnik.si je bila povabljena na dneve odprtih vrat Apart hotela Vijolica v Kranjski Gori. Obiskali smo Kekčevo deželo, se preizkusili v skokih v Planici, si pogledali, kako so živeli v Ratečah pred več kot 100 leti, oči smo napasli na nepozabnih prizorih iz slovenskih Alp.

Preberite si reportažo in spoznali boste, kaj vse lahko doživite v Kranjski Gori, pa tega doslej niste vedeli.

mag. Simon Meglič

Ogrevanje

V petek zvečer smo imeli v Vijolici kljub hladnemu vremenu spoznavni piknik, kjer smo se greli ob golažu in nekaj kozarčkih vinske kapljice. Bilo je nadvse zabavno.

Kekčeva dežela, kjer smo bežali pred Bedancem

Vsem, ki ste gledali katerega izmed Kekčevih filmov, bo obisk Kekčeve dežele v pravo veselje, pa ni važno, koliko ste stari. Takole smo jo mi doživeli.

Kajžnkova hiša, kjer smo skakali na podstrešju…

V Ratečah se vam splača obiskati Kajžnkovo hišo, kjer boste lahko doživeli, kako je bilo v teh krajih pred več kot 100 leti. Priporočam obisk, saj tukaj doživite pravo dušo vasic pod vršaci.
V Kajžnkovi hiši so nas najbolj presenetili, ko so nas povabili na podstrešje na tekmovanje v smučarskih skokih. Najboljši smo leteli preko 230 metrov.

Olimpijski center v Planici ali kdo ima daljšega

skok seveda 🙂

Planica, snežena kraljica…

Ravno v času našega bivanja v Kranjski Gori so odprli dve novi umetni skakalnici, na katerih se bodo slovenski orli lahko še bolje pripravili na svoje podvige. V lepem, sončnem vremenu je bilo pravi užitek spremljati skoke, pa čeprav brez snega.

Aparthotel Vijolica – odlična namestev za družine, kolesarje, pohodnike,smučarje…

V hotelu vam priskrbijo tudi gorskega vodnika in vas opremijo s kartami, tako da lahko varno raziskujete najlepše kotičke Julijcev.

Kliknite za več informacij o Aprthotelu Vijolica…

Komentirajte!

Kaj pa bi/ste vi počeli v Kranjski Gori?