Krvavec – nepozabna doživetja za vso družino

Zaradi neznosne vročine smo se na hitro odločili, da se gremo malo “ohladit” v hribe. Na misel nam je prišel Krvavec. Šli smo preverit, kaj vse lahko tam počnemo ter doživimo poleti. Hitro smo ugotovili, da nam ne bo dolgčas in da so temperature veliko prijetnejše kot v dolini. Pa tudi gneče kasneje tam ni bilo, tako da smo uživali v številnih aktivnostih, ki jih ponuja ta čudovita planina.

Avto smo pustili v dolini in se z gondolo povzpeli na vrh. Že med potjo smo uživali v čudovitem razgledu, ki pa se z vrha še razširi. Na eni strani čudovita planina, pašniki in gore, na drugi strani pa lahko občudujete prelepo Gorenjsko.

Na zgornji postaji kabinske žičnice nas je pričakal receptor hotela, ki nas je s hotelskim kombijem prepeljal do hotela. Tam smo se namestili in takoj izkoristili lepo vreme ter se odpravili odkrivat zanimivosti Krvavca.

Pot pastirskih škratov – dogodivščina za vso družino

Najprej smo se z otroki podali na Pot pastirskih škratov, ki je prava družinska dogodivščina. Pravljično-doživljajska pot poteka skozi gozdove in po prostranih pašnikih Krvavca, kjer boste lahko uživali tudi v čudovitih razgledih. Prav tako pa imate na poti naloge, da poiščete skrivne znake oz. simbole in v knjižico oz. Škratovo beležko vse zapisujete. Na koncu vas čaka rešitev (čarobni izrek), ki vam prinese pravo pastirsko nagrado. Ob poti za dodatno popestritev skrbijo skulpture škratov in živali s Krvavca.

Številna doživetja, za polno dozo adrenalina in zabave

Naslednje jutro smo se najprej odpravili v adrenalinski oz. pustolovski park Krvavec na spretnostni poligon, ki je v obliki avanturistične poti zgrajen skozi gozd. Poligon je speljan med drevesi, ki so med seboj povezana z različnimi plezalnimi pustolovskimi napravami, ki so različnih težavnostnih stopenj. Uživali smo in tudi adrenalina visoko med drevesi nam ni primanjkovalo 🙂

Po kosilu smo nadaljevali z aktivnostmi. Odpravili smo se na spust s tubo in vožnjo z gorskimi gokarti. Na začetek steze za spust s tubo vas pripelje tekoči trak, nato pa se spustite s tubo oz. zračno blazino po 100-metrski vijugasti stezi.

Z gorskimi gokarti pa vas najprej sedežnica popelje višje, nato pa se spustite po tlakovani progi z atraktivnimi gokarti. Proga je primerna za otroke od 7. leta dalje. Mi smo nadvse uživali in si privoščili več adrenalinskih voženj. Če med samo vožnjo ne boste utegnili uživati v lepem razgledu, pa boste vsekakor imeli čas na sedežnici po poti navzgor, ko lahko tudi opazujete progo in druge “dirkače”.

Za vse navdušence gorskega kolesarjenja pa je na voljo Bike park, ki se ponaša s 6 označenimi progami z največjo višinsko razliko spusta med bike parki v Sloveniji. Primerne so za vse okuse in nivoje kolesarskega znanja, od proge za začetnike (Bambino) pa do bolj zahtevnih. Mi smo kolesarjenje preskočili in smo raje malo poskočili na trampolinu, od koder smo med skoki občudovali tudi Triglav 🙂 Pred večerjo smo se pri hotelu preizkusili še v lokostrelstvu.

Sončni vzhod na Velikem Zvohu

Zadnje jutro sem vstal bolj zgodaj in se iz hotela odpravil na Veliki Zvoh, da bi ujel sončni vzhod. Po dobre pol ure hoje sem prispel do vrha in užival v čudovitih razgledih v vse smeri in tudi občudoval jutranji vzhod.

Pohodna Pustolovščina Krvavec – super izlet

Odkrili smo, da Krvavec ponuja številna doživetja in skrivnosti tudi poleti, ne samo pozimi. Tri urejene pohodne poti vas popeljejo po znanih in manj znanih kotičkih Krvavca: na kraljevski Zvoh, cvetočo Kriško planino in idilično Dolgo njivo. Za pustolovce je tam še poseben izziv, saj lahko na vsaki od poti iščete skrite škratorunske simbole s pomočjo zemljevida in poiščete končno skrivno geslo. Vse poti se pričnejo na zgornji postaji kabinske žičnice, kjer lahko brezplačno dobite tudi zemljevid Pustolovščina Krvavec. Prav tako ga lahko dobite v hotelu in v Brunarici Sonček. Mi smo se odpravili na pot proti Velikemu Zvohu (1971 m), štartali pa smo kar pri hotelu. Od tam smo šli malo po cesti, malo po smučišču in pašnikih do Doma na Krvavcu in RTV stolpa. Od tam pa pelje pot mimo vrha Krvavca do Velikega Zvoha. Na vrhu se odpre čudovit pogled na Kamniške Alpe, Veliko planino, Julijske Alpe in Ljubljansko kotlino.

Pogled z vrha Krvavca (desno Veliki Zvoh).

Hotel Krvavec – odlično izhodišče za pohode in številne aktivnosti

Najvišje ležeči hotel v Sloveniji (Hotel Krvavec – 1600 m) je odlična lokacija za oddih v vročih poletnih dneh. Prav tako pa ponuja odlično izhodišče za številne aktivnosti na planini (pohode, kolesarjenje, adrenalinski park, vožnja z gorskimi gokarti …). Čez dan se lahko okrepčate tudi na priljubljeni Plaži, zunanji terasi z barom in glavni točki druženja ter zabave na planini.
Hotel Krvavec in znamenita Plaža – odlično izhodišče za aktivnosti na planini.

Za razvajanje se lahko odpravite v hotelski wellness, v katerem se nahaja finska in infra rdeča savna ter zunanja terasa s še eno zunanjo finsko savno.

Hotelski wellness nudi možnost sprostitve v treh savnah.

Za vaše trebuščke pa poskrbi hotelska restavracija z okusno in raznoliko hrano (na voljo so samopostrežni zajtrki in večerje). Težko se je upreti vsem dobrotam, tako da se potem prileže malo počitka na ležalnikih pred hotelom, preden se odpravite na kako aktivnost ali v gore 🙂

Specialiteta so pečena rebrca, ki si jih lahko privoščite na Plaži.

Krvavec nas je res pozitivno presenetil, saj nismo prej vedeli, kaj vse lahko tam počnemo in doživimo tudi poleti. Tako da se vsekakor še vrnemo na poletni oddih.

Avtor prispevka in fotografij: Jan Janžekovič

Ali ste tudi vi že obiskali Krvavec poleti in kako vam je bilo všeč?