5 idej kam za 1. maj

Bližajo se prvomajski prazniki in počitnice, ko se nas veliko odpravi na kak izlet ali krajši oddih. Če še ne veste, kje bi letos preživeli prvomajske praznike, smo za vas pripravili nekaj predlogov.

Na morski oddih

Okoli 1. maja se temperature po navadi že malo dvignejo, zato je prva misel za marsikoga, da se za prvomajske praznike odpravi na morje. Čeprav je plavanje v morju večinoma v tem času rezervirano le za najbolj pogumne, pa se lahko namestite v katerem od resortov, kjer vam nudijo tudi notranji in/ali zunanji bazen. Tako boste lahko uživali v prijetnem morskem zraku, hkrati pa skočili tudi v kopalke.

Naša ideja >>  obiščite Resort Adria v Ankaranu  

Pobeg v naravo

Tako kot mnogi radi prvomajske počitnice izkoristijo za prvi skok na morje, pa drugi prijetnejše temperature radi izkoristijo za oddih na svežem zraku. Usedite se na kolo, vzemite v roke pohodne palice ali preprosto raziskujte čudovito okolico.

Naša ideja >> naužijte se gorskega zraka v Kranjski Gori in bivajte v hotelu Špik

Obiščite sosednje države

Bi radi kar najbolje izkoristili dela proste dneve? Če so nas v zadnjih letih prazniki ”razočarali”, saj je veliko dela prostih dni bilo ravno med vikendom, letos lahko z le dvema dnevoma dodatnega dopusta, ob koncu aprila, kar 6 dni izkoristite za krajši pobeg v tujino. Podajte se do vedno zanimive Italije, morda kar do mondene Azurne obale, ali pa se odpravite na raziskovanje Avstrije in čudovitih mest Nemčije.

Naša ideja >> najemite avtodom in združite udobje in svobodo

Odkrijte nove kotičke Slovenije

Čeprav se je vedno zanimivo podati v tujino, ne boste nič manj navdušeni, tudi če se odločite, da letošnje prvomajske praznike izkoristite za raziskovanje Slovenije. Zakaj ne bi raziskali lepot, ki nam jih ponuja naša domača Slovenija? Morda pa boste odkrili kak nov kotiček.

Naša ideja >> odpravite se na raziskovanje Koroške 

Na termalni oddih

Praktično ne glede na letni čas je vedno prava izbira za odklop od službenih obveznosti tudi termalni oddih. Sprostite se v toplem bazenu in se prepustite razvajanju mehurčkov, medtem ko bodo vaši najmlajši uživali v brezskrben čofotanju. Če temu dodate še razvajanje v savnah ali sproščujočo masažo, boste zagotovo pozabili na vsakdanje skrbi vsaj za nekaj časa.

Naša ideja >> privoščite si termalno sprostitev v Termah Cerkno