Gremo v Terme Cerkno

Preživite svoj oddih v Termah in Hotelu Cerkno. Sprostite se v termalnem bazenu in se razvajajte v savnah Term Cerkno. Raziskujte čudovito naravo v bližnji okolici, ki ponuja veliko možnosti za športne aktivnosti, rekreacijo ter odkrivanje kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

Izberite enega od odličnih paketov!

Na oddih se lahko odpravite sami, v dvoje ali z vso družino. Dolgčas vam ne bo v nobenem primeru, saj je na voljo ogromno aktivnosti in zanimivosti. Povabite še vaše prijatelje in skupaj uživajte ter odkrivajte čare Cerkljanskega. Število sob je omejeno, zato vam svetujemo, da pohitite s prijavo in si rezervirate sobo v želenem terminu. Rezervirate lahko tudi daljše termine. Za vas smo pripravili posebno ponudbo:

 • cena za 3-dnevni oddih (2 nočitvi) znaša 144 €/osebo.
 • cena za 5-dnevni oddih (4 nočitve) znaša 272 €/osebo
 • cena za 7-dnevni oddih (6 nočitve) znaša 408 €/osebo

Ponudba velja od 22.6. do 31.10.2023 oziroma do zapolnitve prostih kapacitet!

Cena vključuje:

 • 2 x, 4 x ali 6 x nočitev v dvoposteljni sobi,
 • 2 x, 4 x ali 6 x bogat zajtrk in samopostrežna večerja,
 • brezplačen vstop v terme Cerkno,
 • brezplačen vstop v fitnes,
 • 1x 1h vstop v savno,
 • brezplačen Wi-Fi v sobah,
 • brezplačen parkirni prostor.

+ DARILO OD POTNIK.SI

 •  1x 20 min solne sobe (na odraslo osebo)

Popusti:

 • otroci do 4. leta, ki spijo pri starših: brezplačno;
 • otroci od 4. do 14. leta: 30 % popust;
 • pri bivanju 1 odrasle osebe in otroka, ki biva brezplačno, se za odraslo osebo obračuna cena enoposteljne sobe.

Doplačila:

 • turistična taksa in administrativni stroški: 2,40 €,
 • doplačilo za enoposteljno sobo na noč: 10 €,
 • doplačilo za domače živali na noč: 16 €,
 • otroška posteljica doplačilo na noč: 6 €,
 • doplačilo za hrano za otroke brez lastnega ležišča (4-5 let) na noč: 6 €.

Za vse rezervacije velja brezplačna odpoved do 3 dni pred prihodom ali možnost prestavitve na drug termin.

Preživite svoj dopust aktivno!

Cerkno z okolico nudi prijetno zatočišče vsem, ki radi svoj dopust preživljate aktivno. Težko boste kje drugje našli prijaznejše območje za spoznavanje čarov pohodništva in kolesarjenja. V okolici hotela so urejene in markirane sprehajalne poti, dolžine od ene do štirih ur hoje, med katerimi so nekatere primerne tudi za gorsko kolesarjenje. Za vse kolesarske navdušence Cerkljansko ponuja številne razgibane poti in kotičke, te boste spoznali s pomočjo zemljevidov in informacij, ki vam jih bodo posredovali v hotelu, ta je kategoriziran kot kolesarski in pohodniški hotel.

Idrijsko-cerkljanska regija ni bogata zgolj z vidika naravnih danosti, temveč se ponaša z zavidljivo kulturno dediščino, saj si boste v času vašega oddiha lahko ogledali Cerkljanski muzej, kjer boste spoznali lavfarje, znamenite pustne like, ki jih krasijo lesene maske, Partizansko bolnico FranjaArheološki park Divje babe, kjer so arheologi odkrili najstarejše glasbilo na svetu, in sicer neandertalčevo piščal,  Antonijev rov – nekdanji rudnik živega srebra v Idriji z vsemi tehničnimi posebnostmi Idrije, ki je pod zaščito Unesca , dolino Soče…

Ljubitelji pohodništva vsekakor ne izpustite bližnjih hribov,  kot so Porezen, Blegoš, Kojca ali Črni vrh, kjer boste lahko nabirali gozdne sadeže in ob okušanju gozdnih dobrot spočili telo ob čudovitih razgledih.

Kulinarično razvajanje v restavraciji Hotela Cerkno ali v Alpski perli na 1300 m.n.v.

Tudi za vaše želodčke bo poskrbljeno, saj vam bodo izkušeni kuharji v Hotelu Cerkno ali v restavraciji Alpska perla na 1300 m.n.v. pripravili številne okusne jedi. S pestro kulinarično ponudbo, ki prepriča tudi največje sladokusce, vas bodo razvajali z okusnimi lokalnimi specialitetami.

 

Vse za dobro počutje  – bazen s termalno vodo, savne in solna soba

V času vašega oddiha priporočamo obisk term, kjer se boste lahko po številnih aktivnostih sproščali s plavanjem ali razvajanjem v termalni vodi. V sklopu term so vam na voljo tudi različne savne, za čisto posebno doživetje pa lahko obiščete tudi idilične savne v sklopu Alpske perle na vrhu Smučarskega centra Cerkno. Za več informacij o termah kliknite tukaj>>.

Hotel je odmaknjen od velikih mest in vam zagotavlja čist zrak ter čudovit prostor za lenarjenje v pokritem termalnem bazenu in savnah. Izkušeni kuharji vam bodo pripravili številne okusne jedi in poskrbeli, da boste uživali v kulinaričnih dobrotah. Obenem pa je tudi odlično izhodišče za številne aktivnosti (kolesarjenje, pohodništvo …).

Nov družinski produkt – Termalkova pustolovščina

V letu 2021 je nastala Termalkova pustolovščina, ki je namenjena družinam z mlajšimi otroki. Temelji na nadgradnji prve geotermalne učne poti v Sloveniji in geotermalne posebnosti družinam z mlajšimi otroki predstavi na zabaven in poljuden način.

Udeleženci Termalkove pustolovščine se samostojno odpravijo na interaktivno tematsko pot, pri čemer jih imaginarno ustvarjen lik Termalko, s pomočjo zemljevida, namigov na zgibanki in napotkov na informacijskih tablah, popelje do geotermalnih točk, ki se nahajajo v središču Cerkna. Preberite več >>

Cerkno – odlično izhodišče za aktivni oddih

Tokrat smo se sodelavci z družinami odpravili na vikend oddih v Cerkno, saj tudi poleti ponuja ogromno ogledov in doživetij. 

Izpolnite spodnji obrazec in uživajte v Cerknem

Izpolnite spodnji obrazec in oddajte povpraševanje. Nato boste na mail prejeli podatke za plačilo in ostale potrebne informacije.

Dodatna vprašanja in informacije:

Telefon: 05 37 43 400

E-mail: info@hotel-cerkno.si