Kuala Lumpur – kjer se moderno sreča z zgodovino

Kuala Lumpur je glavno mesto Malezije in največje mesto v državi. Mesto leži na sotočju rek Gombak in Klang, dobeseden prevod njegovega imena je »blatno sotočje«. Kuala Lumpur ima pravo tropsko podnebje z 90% vlago in res visokimi temperaturami (okrog 40 st. Celzija). Na soncu je temperatura ozračja še višja, zato je res potrebna previdnost.

V mestu ima uradno rezidenco tudi malezijski kralj. Kot najhitreje razvijajoče se območje v državi je mesto kulturno in finančno središče Malezije. Kuala Lumpur je mesto najcenejših hotelov s petimi zvezdicami, najboljših nakupovalnih centrov, raznolikih restavracij in obilico naravnih čudes, kar naredi mesto vredno ogleda. Mesto je znano tudi po tem, da v njem stojita Petronusova stolpa, najvišja dvojna stolpnica na svetu.

Kjer se moderno sreča z zgodovino

Staro mestno jedro (Old City Centre) je tradicionalno jedro Kuala Lumpurja, kjer najdete nekdanji kolonialni upravni center. Tukaj se nahajajo Merdeka Square, Sultan Abdul Samad Building in Selangor Club. To območje vsebuje tudi staro Kitajsko četrt, ki jo sedaj imenujejo Chinatown.

Sprehodite se tudi po nakupovalnem centru Sunway Putra Mall, ki je pravo mesto v mestu.

Zlati trikotnik (Golden Triangle) je mestno poslovno središče severovzhodno v starem mestnem jedru. Območje je polno nakupovalnih središč, kavarn in hotelov s petimi zvezdicami. Tukaj se nahaja tudi Petronusov dvojček. Petronusova dvojčka sta najvišja stolpa na svetu, ki se nad Kuala Lumpurjem dvigata neverjetnih 452 metrov. Posebno doživetje je obisk stolpov v večernem času, ko sta oba stolpa čudovito razsvetljena in pričarata osupljivo bleščečo in  naravnost prekrasno kuliso.

Kuala Lumpor

Avtor: Mirjam Kimovec

Komentirajte!