Kulinarična izkušnja na mirujočem Airbusu A380

Singapore Airlines je eden izmed mnogih letalskih prevoznikov, ki iščejo nove poslovne modele, s katerimi bi nadoknadili izgubljene prihodke. Drugi letalski prevozniki, vključno s tajvansko Evo in avstralskim Qantasom, so javnosti predstavili možnost večurnih poletov, ki pristanejo na istem letališču, s katerega vzletijo. Singapore Airlines pa je kot prvi ponudil javnosti, da si na mirujočem letalu lahko privoščijo kulinarično izkušnjo.

Obrok na mirujočem letalu

Kot nov poslovni model je Singapure Airlines gostom ponudil možnost obroka na mirujočem Airbusu A380, parkiranem na glavnem mestnem letališču Changi. Vsak obrok oz. izkušnja naj bi trajala tri ure, a letala ne bodo zapustila tal. V tem času pa bodo gostje poleg kosila imeli možnost tudi ogleda filma.

V ta namen letalska družba trenutno načrtuje uporabo dveh letal Airbus A380. Zaradi ukrepov o socialnem distanciranju bodo letala napolnjena le polovično. Kljub visoki ceni  sta bila prva dva datuma za ”restavracijo A380” razprodana v manj kot pol ure.

Veliko zanimanje

Gostje bodo dobili obrok s standardnega jedilnika Singapure Airlines. Cene za omenjeno izkušnjo se gibljejo od okoli 40 evrov na osebo za obrok v ekonomskem razredu do okoli 400 evrov na osebo za edinstveno kulinarično izkušnjo v prvem razredu. Ker sta bila prva dva termina razprodana v manj kot pol ure, je Singapure Airlines dodal še dva datuma in zainteresirani gostje se že lahko vpišejo na čakalni seznam.

Slika je simbolična.

Dostava na dom

Gostje, ki so zamudili omenjeno priložnost, pa lahko plačajo tudi približno 750 evrov za prvovrstno kulinarično izkušnjo letalske družbe direktno na domu. Letalska družba namreč ponuja tudi dostavo obrokov na dom, vključno z dostavo namiznega pribora, copat in drugih pripomočkov letalskega prevoznika.