Legoland in Europa-Park

Obiščite Europa-Park, največji zabaviščni park Nemčije – od Vikingov do vesolja

Europa-Park, vlak EP Express v parku Portugalske © Europa-Park

 

V priljubljenem nemškem tematskem parku se je konec maja 2019 odprl nov doživljajski hotel Krønasår, ki pravzaprav spominja na naravoslovni muzej. Ljubitelje doživetij in radovedneže, ki jih zanima znanost, čaka nepozabna pustolovščina. Že ob prihodu v hotel jih namreč pričaka mistični in mogočni skelet morske kače Svalgur.

Krønasår, dvoposteljna soba v Europa-Parku © Europa-Park

 

V dih jemajočem nordijskem ambientu je za pustolovske sanje na voljo 1300 postelj v 276 udobnih tematskih sobah za velike in male, ki pa se lahko odločijo tudi za najem suite v velikosti 92 m2. Gostje imajo direkten dostop do vodnega sveta Rulantica, ki je s hotelom povezan z mostom.

Skog, Rulantica v Europa-Parku © Europa-Park

 

V letošnji sezoni se lahko obiskovalci poleg številnih veselijo tudi filma Mission Astronaut v 360-stopinjskem pogledu, ki omogoča spektakularen vpogled v raziskovanje vesolja. V filmu astronavta Alexander Gerst in Thomas Pesquet pripovedujeta o pripravah na dolgo potovanje, vi pa se boste med ogledom počutili, kot da ste na poti tja tudi sami.

Konec meseca maja se odprli pisan skandinavski svet s številnimi kulinaričnimi ponudbami in možnostmi za nakupovanje. Severnjaki vas bodo navdušili s pisanimi fasadami, restavracijo na fjordu, okrepčevalnico in stojnico s sladoledom, pa tudi trgovini “Sportsbutikk” in “Snorri’s Varehus”, Nizozemci pa od 12. julija pripravljajo zabavo in doživljajske filme za najmlajše. Francosko tematsko področje ponuja možnost zabave na kar dveh atrakcijah naenkrat:  izbirate lahko med klasično vožnjo s hitrim vlakcem in napeto vožnjo na vrtiljaku CanCan Coaster ali pa inovativnim doživetjem virtualne resničnosti in futurističnim izletom z vlakcem Eurosat Coastiality. Podobna dogodivščina je na voljo tudi na avstrijskem tematskem področju, kjer se obiskovalci zabavajo s slonjimi liki in priljubljenim komedijantom in umetnikom Ottom Waalkesom na divji vožnji skozi Vzhodno Frizijo.

Pogled iz zraka na prostor za kampiranje zabaviščnega parka Europa-Park © Europa-Park

Nakup cenejših vstopnic za obisk zabaviščnega parka LEGOLAND® Deutschland Resort

V bavarskem Günzburgu se nahaja zabaviščni park LEGOLAND®, eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v počitniški deželi Nemčiji. LEGOLAND® vas pričakuje z več kot 60 atrakcijami, 10 tematskimi parki in 56 milijoni barvitih lego kock, tam lahko tudi sami pokukate v svet svojih LEGO junakov ter tudi številnih novih atrakcij.

LEGOLAND®, Dežela piratov © LEGOLAND®

 

Obiskovalce navdušujeta vrtiljak LEGO® Virtual Reality Coaster, ki vas popelje v nove dimenzije vožnje, na področju Minilanda pa so na voljo galaktične novosti iz LEGO Star WarsTM iz več kot 25 milijonov lego kock. Podajte se na razburljivo vožnjo z vlakcem smrti, na potep po Evropi ali v skrivnostno potopljeno mesto Atlantida! V tematskem parku LEGO® NINJAGO® WORLD se lahko vsi mali in veliki junaki podajo na edinstveno interaktivno 4D pustolovščino »LEGO NINJAGO The Ride« ter kopico drugih zabavnih ninja avantur.

LEGOLAND®, vožnja s čolnom © LEGOLAND®

LEGOLAND®, Kraljestvo faraonov © LEGOLAND®

 

V letošnjem letu pa zabaviščni park, ki se nahaja na pol poti med Münchnom in Stuttgartom, vabi tudi v najnovejši 10. tematski park, Kraljestvo faraonov, v katerem se obiskovalci lahko tudi podajo na lov za interaktivnim zakladom. LEGOLAND® počitniška vas pa bo v času vašega obiska poskrbela za prijetna bivanja in miren spanec – npr. v zmajskem dvorcu ali pa v prav posebnih lesenih camping sodih.

LEGOLAND®, družinska soba v Deželi piratov © LEGOLAND®

 

Nemška turistična organizacija vam v sodelovanju z zabaviščnim parkom LEGOLAND® omogoča nakup cenejših vstopnic z nakupom na spletu.

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA!

Nagradna igra je trajala do 13.8.2019. Žrebanje je bilo opravljeno 14.8. 2019.

Srečna nagrajenka, ki prejme 3-dnevni oddih za 4 odrasle osebe vključno z zajtrkom in štirimi 3-dnevnimi vstopnicami za največji zabaviščni park Nemčije, ki jo podarja Europa-Park je: 

  • HELENA PERPAR

V kolikor bi tudi vi radi obiskali Legoland, vas vabimo, da se nam to jesen na našem  Potnik.si izletu v Legoland.