Luksuzna potniska letala

Potniki letalske družbe Etihad Airways so že zdaj leteli precej lagodno, kmalu pa bodo lahko izkusili še večji luksuz. Ta družba iz Združenih arabskih emiratov je namreč razkrila prenovljene kabine na svojih airbusih A380 in boeingih B787.

Kuharski mojstri, dnevne sobe, luksuzne spalnice, VIP apartma, kabina za prhanje …

Rezultat so najrazkošnejša in najbolj luksuzna potniška letala do zdaj – na njih imajo potniki lahko celo osebnega butlerja in vrhunskega kuharskega mojstra, ki jim pripravlja največje gurmanske specialitete, v miru srkajo viski v salonskih dnevnih sobah, spijo pa v spalnicah, ki se jih ne bi sramoval noben hotel s petimi zvezdicami.

 

Prva letala oktobra, posebne molilnice, dostop do salona in cena kart

Prve nove boeinge B787 Dreamliner bodo pri Etihadu dobili oktobra, na njih pa bo v vsaki od svit prvega razreda velik naslonjač in otoman, ki se lahko raztegne v posteljo. Na sredinskih sedežih se nasloni za roke lahko spustijo, tako se sedeži sestavijo v posteljo. Tudi v boeingovih svitah najdemo minibar in velik TV-zaslon.Tako na airbusih kot v boeingih bodo imeli pri Etihadu tudi nove studie poslovnega razreda, ki bodo ponujali 20 odstotkov več osebnega prostora kot zdajšnji sedeži v poslovnem razredu. Vsi sedeži imajo dostop do prehoda in se zložijo v posteljo. Na obeh tipih letal so postavljene posebne molilnice za muslimanske potnike, opremljene z elektronskimi napravami, ki kažejo smer Meke. Vsi potniki prvega in poslovnega razreda bodo imeli tudi dostop do salona, Etihad pa je prenovil tudi svoje toalete, posodo in opremo.

Koliko bodo stale letalske karte na prenovljenih letalih, še ni znano, je pa jasno, da bodo za večino od nas nedosegljive.
Vir: RTV Slo

Komentirajte!

Bi si želeli poleteti s takšnim letalom? Koliko, menite, bo stala vozovnica za takšen let?