Zakaj smo velikokrat brez energije

Zakaj smo velikokrat brez energije?

Ste velikokrat utrujeni, zaspani, se vas pogosto loteva glavobol ali vrtoglavica, ali pa se sami sebi preprosto zdite leni, sitni in povsem nezadovoljni? Vse to kaže na to, da ste brez energije. A kako oz. kje ste jo izgubili?

 

  • Dehidracija – ljudje smo izgubili naravni občutek za žejo, zato moramo načrtno piti vodo. Voda je nujna za pravilno presnavljanje, poleg tega dehidriran človek (pozimi v centralno ogrevanih prostorih organizem še hitreje dehidrira) ne more dobro delati in misliti. Ljudje naj bi na 15 kg lastne teže spili 0,5 l vode na dan.

 

  • Zaprti prostori – tudi če je slabo vreme, pojdite na zrak. Če se vam ne ljubi teči, pojdite na sprehod, dihajte, nabirajte energijo. Če je sončno, se soncu nastavljajte vsaj 15 minut. Izpostavljanje soncu minimalno 15 minut dnevno nam da potrebne vitamine.

 

  • Mastne jedi povzročajo utrujenost, zato jih ne jejte v velikih količinah. Pozimi si privoščite veliko zelenjavnih juhic, uporabljajte začimbe, kot sta ingver in kajenski poper, ki vam bosta pognali kri po žilah.

 

  • Premalo spanca – pojdite v posteljo vsak dan ob približno isti uri in že po tednu dni se boste počutili veliko bolje. Še bolje je, če pred spanjem seksate, saj boste tako še bolj polni energije.

 

  • Gibanje in rekreacija – vsaj trikrat na teden si omislite rekreacijo, plešite ob dobri glasbi ali plavajte v bližnjem bazenu, samo nikar vse dni ne posedajte pred računalnikom in televizijo.

 

  • Slaba volja – če vas pesimistični naslovi v časopisih ali novice na televiziji spravljajo v slabo voljo, se jim izognite. Če se že razburite nad politiki in finančniki, naj vam bo, ampak potem zamahnite z roko in si recite, da vam že ne bodo grenili življenja. Dobra volja je najboljša, pa če se sliši še tako patetično.

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.