Morski oddih v Ankaranu

Meteorološko poletje se je ravno dobro začelo in hoteli so ponovno odprli svoja vrata, zato sva se s partnerjem odločila, da bi prvi poletni vikend rada preživela nekje ob morju. Tokrat sva si za vikend oddih izbrala slovensko obmorsko mestece Ankaran, natančneje resort Adria Ankaran.

Adria Ankaran

V Ankaran sva prispela že v zgodnjih popoldanskih urah, saj pot od Ljubljane do Ankarana traja le približno eno uro. Resort ponuja veliko različnih možnosti namestitve, od bivanja v centralnem hotelu Convnet, od suit in apartmajev, ter družinskih sob. Midva sva se odločila za bivanje v Olive Suites, kjer ima vsaka suita svoj lasten vhod. Prijavo sva uredila v centralnem hotelu Convent, ki naju je že na prvi pogled očaral s svojo podobo. Kot sva kasneje izvedela, gre za nekdanji benediktinski samostan, ki danes služi kot osrednji hotelski objekt.

Olive Suites

Po prijaznem sprejemu na recepciji sva se odpravila do najine sobe, ki se je nahajala v bližnjih dvonadstropnih samostojnih hišicah. Olive Suite so suite, le nekaj korakov oddaljene od centralnega hotela, hkrati pa se nahajajo blizu morja. Tako kot večina nastanitev v resortu sva imela lasten vhod do sobe.

Soba je bila prostorna in izjemno moderno opremljena. Že na prvi pogled je opazno, da je oprema čisto nova, saj so nekatere suite prenovili lani, nekatere pa letos. V predprostoru sva imela udoben kavč in televizijo, ločeno pa se je nahaja še spalnica. V kopalnici naju je najbolj očaral velik in prostoren tuš, izkoristila pa sva tudi majhno teraso, na kateri sva ob večerih uživala ob pogledu na zahajajoče sonce in slovensko obalo.

Morske radosti

Seveda sva najprej po namestitvi želela preveriti plažo in temperaturo morja. Plaža ob resortu je izredno urejena, hkrati pa dovolj prostorna, da vsak z lahkoto najde kotiček zase. Veliko je naravne sence, midva pa sva se raje odločila za poležavanje na sončnem pomolu. Ker je bil ravno prvi vikend v juniju, v morju najprej nisva opazila veliko ljudi, saj je bila voda še relativno hladna. Po nekajurnem nastavljanju soncu pa sva se vseeno opogumila in z veseljem zaplavala v morju. V naslednjih dneh je sonce hitro malo ogrelo vodo in kmalu se nas je našlo kar nekaj ”junakov” v vodi.

Morje je dokaj plitko, zato je bilo med najpogumnejšimi tudi veliko otrok. Tudi plaža sama je pravi mali raj za otroke. Na plaži so lani za najmlajše uredili igralni park s številnimi igrali in peskovnikom, novost letošnjega leta pa je še vodni poton. Na plaži se nahaja tudi nekaj barov, v katerih sva si v naslednjih dneh privoščila sladoled, lahko pa se tudi usedete in v miru spijete hladno pijačo ali pa si privoščite kak prigrizek.

Kulinarični užitki

Vse obroke sva imela v centralnem hotelu Convent. Prvi dan sva si izbrala mizo, ki sva jo nato imela za vse obroke skozi celoten čas bivanja.  Na izbiro sva imela pestro ponudbo, od mediteranske hrane do testenih in klasičnih jedi. Z veseljem sva si privoščila tudi kako sladico ali pa sveže sadje.

Tudi zajtrki so bili izjemno bogati. Od klasičnih jajčk in hrenovk do palačink in pestre izbire kosmičev ter namazov. Seveda ni manjkalo niti različnega peciva, svežega sadja in jasno nujne jutranje doze kave.

Bazeni in wellness

V sklopu resorta se nahaja tako notranji kot tudi zunanji bazen. Gostom sta na voljo dva zunanja bazena – olimpijski z morsko vodo in otroški. Oba bazena imata izjemno lokacijo s pogledom na morje.

V wellness centru pa se nahaja tudi večji rekreacijski bazen z ogrevano morsko vodo in dva manjša masažna bazena. Imajo tudi manjši otroški bazen,  ob bazenu pa se nahaja tudi prijetna terasa s pogledom na morju. V sklopu wellnessa se nahajajo tudi savne in fitnes, nudijo pa tudi masaže in nego telesa. Zaradi trenutne situacije celoten wellness center do nadaljnjega žal ne obratuje.

Aktivno raziskovanje okolice

Možnosti za rekreacijo, zabavo in sprostitev tako v resortu kot v njegovi širši okolici vam zlepa ne bo zmanjkalo. Ob plaži se nahajajo igrišče za odbojko, beach volley, balinanje, mini golf in namiznoteniška igrišča. Športni navdušenci pa lahko najamete tudi igrišče za nogomet/ košarko ali igrišče za tenis.

Za vse, ki želite nekaj več, je na voljo tudi center za vodne športe, kjer si lahko izposodite pedaline, surfe, supe … V bližini Ankarana se začne tudi kolesarska pot Parenzana, ki je speljana ob slovenski obali.

Čeprav sva v preteklosti večkrat dopustovala na hrvaški obali kot na slovenski, sva po prijetno preživetem vikendu hitro ugotovila, da je tudi na slovenski obali lahko izjemno prijetno. Posebej naju je navdušila gostoljubnost ljudi v resortu in izjemno bogata ponudba.

Avtorja članka: Mirjam in Polde