Najboljši bazeni in vodni parki na svetu

Naj bodo namenjeni telovadbi, ohladitvi ali le zabavi, vam ti bazeni ponujajo ne le nepozabno lokacijo, ampak tudi doživetje in dostopnost za turiste, ki z lahkoto kombinirajo obisk bazena s klasičnimi ogledi.

Sydney: vodni park Princ Alfred, bazen Andrew Boy Charlton, bazen Bondi Icebergs …

Plavalci imate ogromno izbire v Sydneyu. Uživate lahko v “poskakovanju” od enega bazena do drugega skozi mesto, med tem pa si oglejte tudi Botanični vrt, ki leži blizu A.B. Charlton bazena, v bližini vodnega parka Prince Alfred pa najdete bare, kavarne in restavracije. Po kopanju v bazenu Bondi Icebergs se lahko sprehodite še po pečinah do Coogeea.

Edinburgh (Škotska): Royal Commonwealth Pool

Edinburški 50m dolg bazen je bil zgrajen leta 1970 za igre Commonwealth. Stavba je ena izmed 100 najboljših škotskih modernih primerov arhitekture.

London: Olimpijski vodni center kraljice Elizabete

Bazen je zlahka osvojil arhitekturno zlato medaljo leta 2012 na londonskih olimpijskih igrah in je zdaj odprt za javnost. Plavate lahko v 50m tekmovalnem bazenu ali pa v 25m bazenu za treninge.

Ženeva: Bains de Paquis

Bazen oz. jezero ne ponuja le možnosti za sončenje in osvežilno kopanje, ampak je tudi zbirališče za domačine, ki pridejo sem uživat ob osvežujoči pijači in prigrizku, na sproščujočo masažo ali v savno. Obisk koncerta ob 6. uri zjutraj, ki poteka ob bazenu med 19. julijem in 1. septembrom, vam omogoča miren začetek dneva. Vstop na koncert je prost, zraven pa dobite še brezplačno kavo.

Budimpešta: Termalni park Gellert

Če vam ni všeč misel na kopanje v jezeru, se raje odpravite v termalno ogrevan bazen Gellert. Secesijsko oblikovan hotel in kopalni kompleks sta bila odprta leta 1918. Tu najdete zunanji in notranji bazen.

Kuala Lumpur (Malezija): Sunway Lagoon

Pobegnite soparni tropski vročini Kuala Lampurja v zunanjem vodnem parku, ki ponuja veliko vodnih toboganov in največjo umetno surf plažo na svetu.

New York: Astoria Park in Queens & Brooklyne Bridge Park

Zunanji bazeni v New Yorku so odprti od poznega junija do 1. septembra. Najstarejši in največji je Astoria Park, medtem ko je Brooklyn Bridge Park bolj priljubljen pri prebivalcih predmestja Manhattan in je odličen predvsem za otroke.

Peking: Vodni park Watercube

Eno najbolj značilnih prizorišč poletnih olimpijskih iger 2008 je ta velika stavba, ki je videti tako, kot bi bila prekrita z balončki. Preurejena je bila v največji azijski notranji vodni park z različnimi vodnimi tobogani in bazeni. Vrtite se lahko na tornadu, predstavljajte si, da ste v oceanu z valovi ali počasi plujete na napihljivem obroču po počasni reki.

Cape Town: Sea Point Pavilion

Na seznamu se nahaja tudi CapeTown iz Južnoafriške republike, ki se lahko pohvali z zunanjim bazenskim kompleksom Sea Point Pavilion. Značilnost kompleksa, ki se nahaja tik ob morju, je ta, da je temperatura vode vsaj 10°C višja, kot je temperatura hladnega Atlantskega oceana.

Vir: Lonely Planet

Piše: Mateja Podgorelec

Komentirajte!

Kateri od zgornjih bazenov vam je najbolj všeč? Ste že obiskali katerega od njih? Kateri bazeni oz. terme pa so vam najbolj všeč v Sloveniji?