Nemčija – dežela pravljičnih zimskih sanj

Spokojna in čarobna – ko napoči težko pričakovani praznični čas in z neba privihrajo prve igrive bele snežinke, takrat nemška mesta zasijejo v vsem svojem božičnem sijaju. Nasmejani otroški obrazi in rdeča lica, tradicionalne dobrote v družbi najbližjih ter vonj po okusnem kuhanem vinu ob vsakem koraku pa najlepši čas v letu samo še poudarijo. Praznična Nemčija je s svojimi številnimi čudovitimi božičnimi sejmi vsako leto znova bolj magična. Obiščite jo to zimo tudi vi!​

Nürnberg – eden najstarejših in najlepših božičnih sejmov in znameniti medenjaki

Božični sejem v Nürnbergu velja za enega najstarejših in najlepših nemških božičnih sejmov, ki je znan širom sveta. Prvič je bil omejen že leta 1628, njegovi začetki pa verjetno segajo tudi že v čas Martina Luthra, ko se je izoblikovala tradicija božičnega obdarovanja.
Sejem Nürnberger Christkindlesmarkt na glavnem trgu pred čudovito kuliso cerkve Frauenkirche vsako leto na petek pred prvim adventom odpre božje dete Christkind, obiskovalci pa ga lahko od 25. novembra do 24. decembra obiščejo vsak dan od 10. do 21. ure.V času sejma bo na ogled več kot 180 lesenih stojnic, ki bodo ponujale najrazličnejše božične izdelke in okraske, dišalo pa bo tudi po znamenitih nürnberških medenjakih, borovničevem kuhanem vinu ter nürnberških pečenih klobasicah. Na sporedu bodo številni praznični koncerti in razstave, na ogled pa bodo postavljene tudi jasli.Bogata tradicija regije bo še posebno lepo predstavljena na stojnicah regionalne pobude »Original Regional«, kjer bodo obiskovalci lahko našli dobrote in tradicionalne izdelke iz Frankonije in Zgornje Pfalške, družine pa se bodo lahko podale na bližnji trg Hans-Sachs-Platz, kjer bo potekal otroški božični sejem. Tam se boste lahko z vašimi najmlajšimi popeljali na starinskem vrtiljaku, velikanskem kolesu v mini izvedbi ali z vlakcem, nato pa jo mahnili še v zabavno božično pekarno ali pa na ustvarjalno božično delavnico, kjer bodo lahko otroci gravirali les, ustvarjali s peskom in izdelovali sveče. Ne bo jim dolgčas.

V predbožičnem času boste v Nürnbergu lahko obiskali tudi t.i. božični sejem partnerskih mest, na katerem bo 20 prijateljskih mest in regij Nürnberga predstavljalo svoje okusne domače specialitete in čudovite izdelke ročne obrti. Ob sprehajanju po praznično okrašenih glavnih ulicah bavarskega mesteca ob reki Pegnitz priporočamo tudi potep po ozkih uličicah na severnem delu starega mesta, kjer vas bodo navdušile številne butične trgovinice z edinstvenimi izdelki domače in umetnostne obrti.

Rothenburg ob der Tauber – Käthe Wohlfahrt – srednjeveški šarm

Tudi bavarsko mestece Rothenburg ob der Tauber se v času adventa vsako leto prelevi v čisto pravo zimsko pravljico, ki jo je vredno obiskati. Praznični Rothenburg vzdolž priljubljene Nemške romantične ceste vas bo navdušil s svojim nezamenljivim srednjeveškim šarmom, kamnitimi uličicami z božično okrašenimi izložbami, čudovitimi pisanimi hišicami z značilnimi lesenimi tramovi, božičnim sejmom, vpetim med čudovito mestno hišo ter cerkvijo na trgu Reiterlesmarkt, ter tradicionalnimi ocvrtimi snežnimi kepami (nem. Schneebälle).

Dve izmed najbolj obiskanih atrakcij mesteca, ki ga vsako leto obišče kar dva milijona obiskovalcev, sta zlasti v zimskem času prav gotovo božična trgovinica nemškega izdelovalca božičnega okrasja Käthe Wohlfahrt® ter Nemški božični muzej, ki se nahaja nad njo.

​S tržnice lahko obiskovalci že od daleč pred trgovinico opazijo znamenito rdeče božično vozilo, obloženo z darili, dokaj majhno oranžno pročelje božične trgovinice Käthe Wohlfahrt® pa naj vas ne zmede. Ko boste vanjo vstopili in se sprehodili po njenih ozkih hodnikih, vas bo pot namreč privedla do velike galerije, kjer se nahaja prava mala božična vas z replikami lesenih hišk tipične predalčne gradnje. V njih lahko obiskovalci občudujejo najrazličnejše božično okrasje – od prikupnih figuric za kadila Räuchermännchen, ročnih poslikav z zimskimi motivi, angelskih zborčkov, božičnih piramid, tradicionalnih lesenih svečnikov vse do božičnih obeskov iz stekla, lesa, slame, medenine ali kositra. Božična trgovinica Käthe Wohlfahrt® nudi več kot 30.000 božičnih izdelkov, pravi mali znamenitosti v njej pa sta tudi 5,70 m visoko božično drevo s 1.400 čudovitimi steklenimi kroglicami, ki se bohoti na sredini božične vasi, ter 3,5 metrov velik Hrestač, ki bedi nad vsem božičnim vrvežem.

Nad trgovinico Käthe Wohlfahrt® pa se nahaja tudi Nemški božični muzej, kjer so predstavljene čudovite zbirke starega božičnega okrasja in figuric za jaslice.

Traben-Trarbach – znamenita vinska klet in razstava igračk Playmobil

Za šestič letos se bodo odprla tudi vrata znamenitih vinskih kleti Traben-Trarbacha – v prijetnih, praznično obarvanih starih vinskih skladiščih bo od 25. novembra 2016 do 3. januarja 2017 namreč potekal priljubljeni božično-novoletni sejem Mosel-Wein-Nachts-Markt, na katerem si bodo obiskovalci v prav posebnem ambientu lahko ogledali najrazličnejše izdelke domače obrti ter drugo božično ponudbo. Ponovno na površju pa se bodo obiskovalci znamenitega vinskega mesteca ob reki Mozele lahko zadrsali tudi na velikem drsališču ali pa obiskali razstavo igračk Playmobil.

Že od nekdaj je bil Traben-Trarbach v osrčju vinorodne in rečne pokrajine Porenje-Pfalške tesno povezan z vinogradništvom. Konec 19. in vse do 20. stoletja je bil za francoskim Bordeauxjem tudi druga najpomembnejša vinska prestolnica na svetu, zato je bilo mesto primorano razširiti svoje skladiščne kapacitete ter središče mestnega jedra podkletiti z velikimi vinskimi kletmi, ki si jih obiskovalci mesteca na vodenem obisku lahko vsako soboto in nedeljo tudi ogledajo.

Vonj kuhanega vina, praženih mandljev, cimeta in drugih prazničnih dobrot vas bo premamil že takoj ob vstopu v stare vinske kleti Traben-Trarbacha, ki deloma segajo tudi še v 16. stoletje. Na božičnem sejmu »pod mestom« se bodo predstavili tako tuji kot domači obrtniki, obiskovalcem pa ponudili široko paleto čudovitega božičnega okrasja, novoletnih darilc, spominkov, nakita in zimskih modnih dodatkov. Seveda bodo na vsakem koraku na voljo tudi številne domače dobrote in vrhunska vinska kapljica.Za odlično praznično vzdušje v Traben-Trarbachu bo poskrbel tudi pester spremljevalni program božičnega sejma s številnimi prireditvami. Razstava »Playmobil – Traum.Spiele.Land« v mestni hiši Alter Bahnhof bo poskrbela za dodatni vrhunec prazničnega dogajanja. Zbirke znamenitih majhnih igračk Playmobil, ki že 40 let razveseljujejo generacije in generacije malčkov, bodo postavljene na ogled v družinski razstavi, na kateri si bo med drugim moč ogledati tudi, kako so bile videti čisto prve figurice legendarne nemške znamke otroških igrač. V času božičnega sejma Mosel-Wein-Nachts-Markt se bodo ljubitelji drsanja lahko zabavali tudi na ledu pred mestno hišo, kjer se bo z različnimi predstavami in športnimi dogodki ob živi glasbi odvijal pester praznični program tako za odrasle kot tudi za tiste najmlajše.

FlixBus – hitro in enostavno do nemških božičnih sejmov s Flixbusom

FlixBus je mlad ponudnik avtobusnih prevozov, ki od leta 2013 spreminja način potovanja na milijone ljudem v Evropi. V 20 evropskih državah povezuje že več kot 900 destinacij, potnikom pa nudi kar več kot 100.000 dnevnih povezav.

Zaradi preprostega načina rezervacije vozovnic in široke mreže linij FlixBus potnikom nudi možnost, da odkrivajo svet, ne glede na njihov proračun. Prepoznavni zeleni avtobusi izpolnjujejo najvišje standarde udobja, varnosti in varstva okolja ter so hkrati okolju prijazna in priročna alternativa individualnemu prevozu. Potnikom so na voljo številne mreže povezav po Evropi, hitro in enostavno pa se v prihajajočem prazničnem času s FlixBusom lahko podate tudi do božičnih sejmov izbranih nemških prestolnic.

   FlixBus:

  • v 20 evropskih državah,
  • 900 destinacij,
  • 100.000 dnevnih povezav.

Europa-Park – največji in najbolj obiskan tematski park v Nemčiji

Pred prazniki in božičnim vrvežem pa Europa-Park, največji in najbolj obiskan tematski park v Nemčiji, vse do 25. novembra 2016 vabi na »Tedne dobrega počutja«, v času katerih bo park svoje obiskovalce navduševal s prav posebno ponudbo. Hoteli Europa-Parka, ki se ponašajo s kar petimi wellness zvezdicami, v tem času namreč tako hotelske goste kot tudi dnevne obiskovalce vabijo na prijetna wellness razvajanja, sproščujoče tretmaje, joga delavnice in kulinarične užitke na najvišji ravni.

Na voljo so številni ugodni wellness paketi, zato nikar ne odlašajte in si rezervirajte vaš nepozaben wellness oddih v Europa-Parku že danes!
Priljubljeni Tedni dobrega počutja, ki vsako leto potekajo pred pričetkom nove zimske sezone tematskega parka, bodo poskrbeli, da boste v božično-novoletni čas, ki je velikokrat tudi eno izmed bolj stresnih obdobij v letu, zakorakali prerojeno, umirjeno in z veliko energije.

Nagradna igra je zaključena!

2 nočitvi z zajtrkom v Maritim Hotelu Nürnberg za 2 osebi, voden ogled mesta ter kartico ugodnosti Nürnberg Card za brezplačni obisk muzejev v Nürnbergu ter bližnjem Fürthu PREJMEALEŠ MARKUN

A to še ni vse! V nagrado je namreč vključen tudi brezplačni povratni prevoz s priljubljenim avtobusnim prevoznikom FlixBus.

Tolažilno nagrado – prav posebno darilce nemškega izdelovalca božičnega okrasja Käthe Wolfahrt PREJME:

JANJA ZADNIKAR

Dobitnika nagrad bosta obveščena tudi preko e-pošte. Nagradna igra je trajala do 31.1.2017.

Iskrene čestitke nagrajencema in obilo užitkov ob koriščenju nagrade!