Nemška romantična cesta in München

Zapeljite se z nami po nemški romantični cesti. Obiskali bomo zanimivi Nürnberg in se sprehodili po najlepšem romantičnem mestecu na nemški romantični cesti, Rothenburga ob der Tauber.

Skupaj si bomo ogledali tudi Augsburg in glavne znamenitosti Münchna.

DATUM ODHODA: 27.4.2019

PROGRAM POTOVANJA:

1.DAN

Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani v jutranjih urah. Vožnja bo potekala z nekaj postanki mimo Salzburga do Nürnberga. Najprej si bomo ogledali mesto, ki je polno znamenitosti: grad, glavni trg z Marijino cerkvijo, gotsko cerkev svetega Lovrenca in še marsikaj. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa za samostojne sprehode in nakupe. Seveda pa mesta ne smemo zapustiti, ne da bi poskusili slavne nürnberške klobase.  Sledila bo vožnja do najlepšega romantičnega mesteca na nemški romantični cesti, Rothenburga ob der Tauber. Sprehod po mestecu nas bo popeljal v čas pravljic bratov Grimm. Stare hiše nenavadnih oblik, pisanih pročelij in stolpičev, glavni trg z mestno hišo, ki velja za eno najlepših v južni Nemčiji, cerkev sv. Jakoba je le nekaj znamenitosti, ki si jih bomo ogledali. Imeli bomo dovolj časa za kosilo. Preden bomo zapustili Rothenburg, se bomo sprehodili še po mestnem obzidju ter si z razgledne točke ogledali mesto in razgibano dolino reke Taubere. V popoldanskih urah se bomo odpravili v smer Augsburga. Sledila bo namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN

Po zajtrku se bomo sprehodili po Augsburgu. Čeprav njegova bogata zgodovina sega vse do antike, je mesto svoj vrh doseglo šele okrog leta 1500, ko je po zaslugi mogočne bankirske družine Fugger postalo eno glavnih političnih in finančnih središč poznosrednjeveške Evrope. Ogled bomo začeli pri romansko-gotski stolnici z najstarejšimi vitraži v Nemčiji. Sledil bo sprehod po starem mestnem jedru, kjer bomo med drugim videli prekrasno renesančno mestno hišo in številne fontane. Nekaj prostega časa bo za obisk ene izmed pivnic, nato pa se bomo odpravili proti Münchnu. Po prihodu v mesto si bomo najprej peš ogledali stari center mesta, kjer bomo videli ostanke mestnih vrat, Kraljevi in Odeonski trg, Ludvikovo in Maximilianovo cesto, moderno Pinakoteko, Ludwik-Maksimiljanovo univerzo, staro Mestno hišo, Bavarsko državno knjižnico. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojno odkrivanje mesta in kosilo. Pozno popoldne se bomo odpravili prosti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

DATUM ODHODA: 27.4. – 28.4. 2019 – SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena: 119,90 €

Cena vključuje:

  • Prevoz po programu s turističnim avtobusom,
  • vse cestnine, parkirnine in DDV,
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvo ali triposteljnih sobah,
  • vodenje in organizacija programa.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba 20 €,
  • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 7 €/osebo,
  • zavarovanje rizika odpovedi: 1 oseba 11 €, 2 ali več oseb 5,6 €/osebo.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

041 320 620
lucija@potnik.si

Se vidimo na izletu 🙂