Oktoberfest – izlet na Bavarsko

Bavarska je dežela piva, gora, nogometa in bogate zgodovine. Čeprav se največji ljudski festival na svetu imenuje po mesecu oktobru, se tradicionalno že več kot sto let pričenja v septembru. Vzrok so bolj topli večeri in pričakovano lepše vreme. Na več kot 103 hektarjih površine je postavljenih 14 velikih in običajno 20 manjših šotorov, ki nudijo skupaj skoraj 100.000 sedišč. Letno ga obišče okrog 7 milijonov obiskovalcev, ki skupno popijejo slabih 7.000.000 l piva. Vabimo vas, da del množičnega rajanja postanete tudi vi!

DATUM ODHODA: 05.10.2019

PROGRAM POTOVANJA:

Zjutraj bomo krenili iz Slovenije in se popeljali skozi karavanški predor ter nadaljevali čez Avstrijo proti Bavarski. Muenchen je v času oktoberfesta res svetovna prestolnica zabave in hedonizma. Ogledali si bomo slikovito srednjeveško mestno jedro, kjer boste imeli čas za nakupe, kosilo in morda prvo pivce v eni izmed legendarnih mestnih pivnic. Še spominska fotografija pred Michaelovo cerkvijo ali na Marijinem trgu in odpravili se bomo proti središču prazničnega dogajanja v predelu, ki ga imenujejo »Wiesn«. Prizorišče postreže s številnimi presežki glede števila natakarjev in slavnih natakaric, šotorov, je pravi festival irhastih hlač in »dirndlov« ipd. Milijoni obiskovalcev iz vsega sveta se zgrinjajo tja z namenom popiti superco, ki letos stane okrog 11 eur. Poleg piva je nepogrešljiv del zabave petje, ples in bavarska tradicija. Manjkati ne smejo tudi klobasice. Okrog 21. ure se bomo odpravili proti domu.

DATUMI ODHODOV IN CENA

05.10.2019: 41,90 €/osebo  –  RAZPRODANO!

Cena vključuje:

  • 1-dnevni izlet na Bavarsko,
  • obisk festivala Oktoberfest*,
  • avtobusni prevoz po programu,
  • turistično spremljanje/vodenje,
  • organizacija in DDV.

*Obisk prizorišča Oktoberfesta je individualen. V nekaterih šotorih imajo na razpolago nekaj prostora za individualne goste, vendar je potrebno počakati pred šotorom, zato Vam vstopa ne moremo zagotoviti.

Možna doplačila:

  • Coris zavarovanje za tujino 7 €/osebo
  • zavarovanje rizika odpovedi 5,60 €/osebo (minimalno 2 osebi), če se zavaruje le ena oseba 11 €

Odhodna mesta & ure:

  • Ljubljana – parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 5.00,
  • Kranj – Mercator Center Primskovo ob 5.30
  • Jesenice – Petrol na AC počivališču Jesenice ob 6.15.

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov.

Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument. Miza na prizorišču, kjer je ponavadi gneča, ni rezervirana. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Misel Benjamina Franklina o pivu: »Beer is proof that god loves us and wants us to be happy!«

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

051 754 908
mirjam@potnik.si