#SHESKIS, dobrodelna smučarija v Obertaurnu

6. aprila se je v Obertaurnu dogajalo nekaj izjemnega. Skupaj z ekipo slovenskih novinark sem odšla na nepozabno dobrodelno prireditev na snegu #SHESKIS za ženske. Zbrali smo več kot 100.000€ v podporo organizaciji Pink Ribbon Österreich za boj proti raku dojk.

Kaj je #SHESKIS

Obisk prireditve #SHESKIS v Obertaurnu je bil pravi praznik smučanja in solidarnosti. Ta dogodek, ki poteka že šestič, združuje strast do smučanja z dobrodelnostjo. Organizirajo ga znana imena iz smučarskega sveta. Udeleži se ga lahko le 100 žensk, ki so plačale 239€ za enodnevno smučarsko dogodivščino. Letos smo bile lahko del tega spektakla tudi slovenske novinarke. Več o prireditvi…

Kako so nas opremili za start?

Kljub temu da so bile že visoke temperature, smo se lahko v Obertaurnu pripeljale prav do snežnih poljan, saj je bilo tam na določenih delih še več kot 1m snega.

Pokrovitelj dogodka je bil Atomic. Tako je vsaka udeleženka dobila roza smučarske rokavice, roza pentljo in roza kapo. Na voljo so nam bili strokovnjaki iz Atomic ekipe, ki so nam pomagali izbrati optimalne smuči, s katerimi smo potem vozile in jih testirale cel dan v spremstvu vrhunskih smučark in učiteljic smučanja.

V Obertaurnu imajo zelo zanimive žičniške naprave. Na isti žičnici namreč vozi kabinska žičnica (jajček) in šestseda, kar je zelo neobičajno.

Nebeško bele strmine

Obertaurn je zame najboljše avstrijsko smučišče. Vsako zimo je zaradi svoje lege zelo bogato obdarjeno s snegom. Z avtom se pripelješ po dolini neposredno do smučišča, nato pa si obdan z zasneženimi gorskimi vršaci, ki kar vabijo na smučarsko pustolovščino.

 

Prelepa panorama z vrha žičnice.

Tukaj se vidi, koliko snega je še bilo na voljo.

Šestsedežnica z rumenim pokrovom.

Tale osemsedežnica je imela res mehko oblazinjene sedeže za udobno vožnjo navkreber.

Na nekaterih pobočjih je bilo vidno, kako so po njih že spolzeli snežni plazovi.

Prva v vrsti zabav na smučišču – aperitiv zabava

Temperature so bile že zelo visoke, zato smo se ob 11:30 odpravile k Pink Ribbon Baru na smučišču, kjer nas je čakalo kup presenečenj.

Slovenska novinarska ekipa se je takole pripravila na prvo od treh zabav.

Pričakala nas je lepo okrašena terasa.

Prijazno nas je pozdravila in povabila na aperitiv glavna organizatorka ( svakinja Hermana Maierja).

Na prireditvi je bil tudi nekdanji smučarski as Benjamin Reich s svojima dvema otrokoma. To je bila priložnost za lepo spominsko fotografijo.

Temperature so bile prav poletne, zato so nekatere turistke že raje nosile poletno garderobo namesto zimske.

Okusno kosilo z glasbenim programom

Odsmučali smo na kosilo do koče na smučišču.

Najboljše smučarke, ki so se udeležile tekmovanja na čas, so dobile priznanja.

Po okusnem kosilu nas je zabavala pevka z nebeškim glasom, ki je ustvarila neverjetno vzdušje.

Prosojni zimski šotor s torto in “Elvisom”

Ob 15. uri pa smo prismučale do sklepnega zabavišča ob vznožju smučišča, kjer je bilo že zelo veselo.

Na dvorišču hotela so postavili velik prosojen VIP šotor.

Pričakala nas je ogromna roza torta.

Mize prosojnega zimskega šotora so bile bogato obložene in uživale smo ob prijetni glasbi. Obiskal nas je tudi posnemovalec Elvisa :).

Nekateri so zabavo vzeli zares in si poveznili na glavo disko kroglo, ki se je lesketala na soncu :).

Zame je bilo to res nepozabno doživetje na snegu za ženske, ki ga bom še dolgo pomnila. Prireditev je v Obertaurnu vsako leto. Se je pa potrebno prej prijaviti, ker je število mest omejeno na 100 obiskovalk, starejših od 14 let.

Leja Meglič, mag.
Potnik.si