Pulj je raj

»Pulj je raj!« je znan rek in slogan, tega z veseljem sprejmejo vsi, ki so vsaj enkrat obiskali to mesto na jugu istrskega polotoka. Vsak prihod in ogled je v duhu njegove tritisočletne zgodovine, ki je vidna na vsakem koraku. Od edinstvene Arene do številnih drugih rimskih znamenitosti. Dvojna vrata, Sergijev slavolok, Forum, Avgustov tempelj in številne druge priče bogate zgodovine.

Zgodovinski pečat

Histri, Iliri, rimska doba, Slovani, Benečani in Avstro-Ogrska monarhija, obdobje dveh svetovnih vojn do danes, to je zgodovinska pot, ki jo je prehodil Pulj. In vsaka od njih mu je nekaj zapustila. Obdobje Avstro-Ogrske je na primer pustilo pečat v kulturnem in urbanističnem razvoju, posebnega pa ga dela edinstven sistem utrdb, številne bolj ali manj ohranjene utrdbe, ki obdajajo mesto in jih obnavljajo ter jim dajejo nov pomen.

V športno-rekreacijskem območju Verudele se nahaja 130 let stara istoimenska utrdba, v kateri je puljski akvarij, v katerem je danes več kot 250 živalskih vrst iz Jadrana in Sredozemlja. Je kraj, kjer okrevajo morske želve in želve karate, hkrati pa je tudi glavna ustanova na Hrvaškem, odgovorna za vzdrževanje mladih in odraslih osebkov plemenite želve karate. Zaposleni v Aquarimu se borijo tudi za vsako posamezno od danes ogroženih školjk. Celo sloviti hollywoodski igralec Leonardo di Caprio, sicer znani okoljevarstveni aktivist, se je nedavno na svojem Instagram profilu posebej poklonil in dal priznanje njihovemu trudu.

Mesto nepozabnih doživetij

Z neverjetnimi 30 kilometri obale, številnimi zelenimi oazami v mestu in okolici, urejenimi kolesarskimi in peš potmi, stadioni in dvoranami je Pulj tudi mesto, ki ga športniki, tako rekreativni kot poklicni, izjemno radi in pogosto obiskujejo v sklopu njihovih priprav. Wellness oaze nudijo kakovostno okrevanje in počitek za vse starosti.

V Pulju se staro in novo srečujeta na vsakem koraku, je mesto počitka in zabave, številnih dogodkov in nastopov svetovno priznanih umetnikov, urbane subkulture, a tudi mesto, ki ga izbirajo hedonisti, ljubitelji dobre hrane in pijače, mediteranske kulinarike. Je mesto najboljših oljčnih olj na svetu in posebnih vin južne Istre. Popotnike sprejema z odprtimi rokami in ponuja nepozabna doživetja, ki jih boste nosili v srcu vse življenje!