Rab – Aktivni oddih na otoku sreče

Otok Rab, ki je znan kot otok sreče in je prepleten z več kilometri sprehajalnih in kolesarskih stez, s številnimi lepimi plažami in kristalno čistim morjem, je idealna destinacija za oddih.

In tako sva se 1. maja odpravila novim pustolovščinam naproti. Na otok Rab sva prišla z trajektom iz Stinice (obstajajo še druge poti – Valbinska, otok Pag…).

Valamar Collection Imperial Hotel

Ob prihodu v hotel sva bila nad zunanjo podobo odličnega Valamar Collection Imperial hotela zelo očarana. Avtomobil sva pustila na varovanem hotelskem parkirišču in se odpravila proti recepciji, kjer so naju zaposleni zelo lepo sprejeli. Dobila sva kartico najboljše hotelske sobe (v level Junior Suita Premium) s pogledom na morsko stran, tako da sva lahko odložila najino prtljago.

Pogled na sprednji del hotela iz parka.
Luksuzno opremljena soba v Level junior suita z balkonom in s pogledom na morsko stran.
Funkcionalno in prijetno urejena kopalnica – maksimalno udobje.
Skrbno urejen park, preko katerega prideš v 3 minutah direktno do marine in starega mestnega jedra.

Ker je bilo odlično vreme, sva se takoj odpravila proti staremu delu mesta na potep. Ogledala sva si marino, stare mestne znamenitosti in si privoščila osvežujoč koktajl v enem izmed bližnjih lokalov. Obiskala sva tudi mestno plažo, do katere je samo 10 min. hoje. Po prijetnem sprehodu sva se vrnila v hotel in se odpravila na večerjo.

Pogled na mestno plažo Banova vila – priljubljeno kopališče lokalnih prebivalcev.
Kultni beach bar, ki te prijazno vabi na pijačo s pogledom na morje.

V Nobilis Premium samopostrežni hotelski restavraciji sva bila deležna bogate gastronomske ponudbe – s samopostrežnim hladnim bifejem in izbiro ene izmed treh glavnih jedi po naročilu. Hladni bife ponuja predjedi, solate, sadje, sladice in juhe. Za glavno jed ponujajo lokalne specialitete (meso, ribe ali vegetarijanske jedi). Zraven si lahko še privoščite vrhunsko vino iz bogate zbirke.

Premium hotelska samopostrežna restavracija Nobilis, kjer so naju prijazni in ustrežljivi natakarji lepo postregli.
Puranje prsi v slanini s pire krompirjem in kuhano zelenjavo.
Oslič s špinačo in koruzno omako.
Samopostrežni bife z bogato izbiro zelenjave, sira, različnih olj, prelivov…
…in svežega sadja, sladic ter ostalih sladkih dobrot.

Imate pa tudi možnost obiskati vrhunsko a la carte restavracijo in wine bar Veritas, kjer vam ob rezervaciji mize priznajo 30% popust na hrano (če ste hotelski gost; pijača ni vključena). Restavracija se nahaja v neposredni bližini v spodnjem delu hotelskega kompleksa.

A la carte restavracija in wine bar Veritas – bogata izbira lokalnih specialitet in vrhunskih vin.
Velika izbira vrhunskih vin.

Po večerji sva se odpravila še na nočni sprehod po mestu. Najprej sva prišla do marine, ki je od hotela oddaljena le 2 minuti hoje, kjer sva občudovala moderne jahte raznih bogatašev in ostala plovila. Potem sva si privoščila še kozarec dobrega vina in odšla do najvišje razgledne točke v starem mestnem jedru. Od tam se je nudil prelep pogled na marino in ostale bližnje znamenitosti, kot so vsi štirje mestni zvoniki, ozke kamnite ulice, parki, hoteli, v ozadju pa tudi severni Velebit

Razgledna točka – pogled na marino
Razgledna točka – pogled na znamenite štiri mestne zvonike.
Ostanki starega svetišča.
Staro mestno jedro in ozke ulice.
Čudovita marina ponoči, kjer lahko vidite številne prestižne jadrnice.
Marina in staro mestno jedro. Za stare in mlade.

Naslednjo jutro sva si privoščila obilen gurmanski zajtrk (samopostrežni bife – streže se do 11. ure). Vedno prijazni in ustrežljivi natakar nama je natočil odlično kavo in nato sva se po najinih načrtih odpravila na pot. Izposodila sva si kolesi in se odpeljala na zahodni del tega gozdnatega otoka – polotok Kalifront, ki slovi po kraškem reliefu in razčlenjeni obali s številnimi prelepimi zalivi, skritimi v objemu borovih gozdov, kar je idealno za razne aktivnosti (sprehodi, kolesarjenje…).

Za vsak okus se najde nekaj. Kosmiči, marmelade, domač med in ostali okusni namazi.
Samopostrežni zajtrk s pestro izbiro svežih hladnih jedi.
Zaliv na polotoku Kalifront – neokrnjena narava s kristalno čistim morjem.

Po eni uri kolesarjenja, ko sva na poti srečala veliko drugih kolesarjev, sva prispela do skrajne točke tega dela otoka. Tam sva odkrila čudovite naravne plaže. Uživala sva v neokrnjeni naravi in prijetnem soncu. Po krajšem postanku sva se odpravila še do naslednjega skrajnega dela (polotoka Frkanj) in tako prečesala dobršen del tega otoka.

Raj za sproščanje – 5-kilometrska obala naravnih skalnatih, prodnatih in peščenih plaž na polotoku Frkanj.

Nato sva se vrnila v mesto, kjer sva v enem od lokalov naročila kosilo. Prijetno utrujena sva odšla v hotel in izkoristila razvajanje v Wellness centru (odprt od 8. do 20. ure). Uživala sva v spa coni s finsko in bio savno, masažno kadjo in sobo za sproščanje. Zaplavala sva tudi v ogrevanem notranjem bazenu in se na koncu še prepustila izkušenim rokam maserk. Najbolj pogumni turisti pa so šli zaplavat v zunanji bazen s slapovi in gejzirji, ki je imel takrat 17 °C. V Wellness centru imate na voljo tudi fitnes in kozmetični salon.

Wellness center – soba za sproščanje.
Wellness center – masažna kad.
Wellness center – masaže (klasična, parcialna, sproščujoča, aromatična, proticelulitna, z vročimi kamni…).
Wellness center – notranji bazen
Zunanji bazen z vodno masažo, gejzirji in slapovi. V ozadju ležalniki in senčniki (brez doplačila).
Eksklusivni del oz. VIP cona z ležalniki ob zunanjem bazenu.
Ležalniki ob zunanjem bazenu.
Wellness center – fitnes studio. Na voljo imate tudi program Stay Fit – vsakodnevni program vadbe, fitnesa in rekreacije.

Ker sva hotela ujeti še nekaj zadnjih sončnih žarkov, sva si ogledala še bližnje tenis igrišče in hotelski park, oba sta tudi skrbno urejena.

Za bolj aktivne je na voljo tudi tenis igrišče.

Po večerji sva na terasi Pool & Lounge bar-a posrkala še vsak svojo osvežilno pijačo in opazovala skupino turistov, ki so imeli pravo malo zabavo z lastnim nastopajočim gostom. Nato sva odšla v sobo, od koder sva pred spanjem z balkona občudovala nočno podobo starega mesta.

Pool & Lounge bar s teraso ob zunanjem bazenu. Bogata izbira osvežilnih napitkov, koktajlov in lahkih obrokov.
Okusna in osvežilna pijača.

Zadnji dan sva se po zajtrku odpravila še na severni del otoka proti mestu Lopar, saj sva želela videti še znamenito Rajsko plažo (CNN jo je leta 2012 uvrstil na seznam desetih najlepših plaž na svetu!). Po planu sva se želela povzpeti še na najvišji otoški vrh – Kamenjak (408 metrov nadmorske višine), vendar nama vreme tega ni dopuščalo. Zato sva najino dogodivščino zaključila in se polna lepih spominov ter doživetij odpravila na trajekt in nato proti domu. Obisk Raba in Imperial Grand hotela priporočava vsem. Midva se še zagotovo vrneva! 😊

Znamenita Rajska plaža na severu Raba (blizu mesta Lopar).

Uživala in napisala: Simona & Marko (Potnik.si)