Butični dopust v baročni vili

Prava baročna vila – Holistic Historic hotel Villa Astra

Danes ena najprivlačnejših turističnih destinacij na celotni Opatijski rivieri – mestece Lovran – se nahaja le 7 km zahodno od Opatije. Vabljeni v svet trajne lepote morja in gora ter blage in zdravilne klime. Staro mesto, polno slikovitih mediteranskih motivov, mestni trg s svojim romanskim zvonikom, ki vam pričara križišče preteklosti s sedanjostjo, vrsta baročnih hiš, pariška cerkev, mala romanska cerkev ob morju, to je le segment zgodovinskih spomenikov, ki predstavljajo starodavne in kulturne vrednote Lovrana.

Holistic Historic hotel Villa Astra, obdan s čudovito naravo in v neposredni bližini plaže.

Kot letošnjo destinacijo za dopust sva si izbrala to prelepo mesto, saj sva iskala hotel, kjer bova imela svoj mir in občudovala lepote narave. Med izbiro naju je najbolj pritegnil butični Holistic Historic hotel Villa Astra. Prepričal naju je s svojo ponudbo, saj ima hotel svoj bazen, je tako rekoč samo par korakov stran od »svoje« plaže, in s svojimi edinstvenimi sprostitvenimi tretmaji (program Eno z naravo – eno z življenjem).

Hotelska soba s pogledom na morje. V vsaki sobi se nahajajo barvne slike lastnika hotela in umetnika g. Vjekoslava Martinka.
V hotelu je več sob, vsaka s svojo barvito tematiko. Sobe so poimenovane po značajnih osebah, ki so živele na Opatijski rivieri.
Do potankosti urejena okolica hotela. Od lastnega bazena, ležalnikov, terase, vrtov pa vse do plaže.
V hotelu se nahaja tudi savna kot del SPA ponudbe.

Ko sva prispela do hotela, naju je pričakala prijazna receptorka. Po prijavi nama je razkazala notranjost hotela in bližnjo okolico. Oboje naju je takoj prevzelo s svojo naravno lepoto in urejenostjo. Ko sva se nastanila v sobi, sva se odpravila na večerjo, saj sva prišla tja v poznih popoldanskih urah.

G. Vjekoslav Martinko (nekoč mednarodni menedžer) ve, kaj pomeni živeti polno življenje. Vsakega hotelskega gosta pride osebno pozdravit, kar da hotelski ponudbi še dodatno vrednost.

Pridružil se nama je tudi sam lastnik te prelepe baročne vile, g. Vjekoslav Martinko, saj naju je želel osebno spoznati. Med večerjo, ki je bila prava gurmanska poslastica (tako za dušo kot za telo), nama je pripovedoval različne zgodbe iz svojega bogatega življenja.

Med drugim nama je tudi razkril, da je na posestvu hotela bogato nahajališče energijskih točk, katerih energije se pretakajo tudi skozi naše telo in nas navdajajo s sproščujočimi občutji.

V zadnjem času tudi veliko slika in njegove umetnine lahko vidite po celotnem hotelu (recepcija, restavracija, sobe…).

Njegovo sporočilo za hotelske goste: “Pridete kot gost, odidete kot prijatelj!”

 

 

Po prijetnem klepetu in dobrem domačem kozarčku belega vina sva se odpravila na potep po promenadi ob obali proti staremu mestu Lovran. Na poti so naju ves čas spremljali različni lokali in tudi veliko majhnih, a urejenih plaž. Vonj po morju naju je dodatno sproščal.

Ob sprehajalni promenadi je veliko zalivčkov in majhnih plaž, kjer se mimoidoči radi ustavijo in občudujejo naravo.

Naslednje jutro sva si privoščila obilen zajtrk v hotelu. Malo sva posedela ob hotelskem bazenu in se nato odpravila proti mestni plaži Kvarner, kjer sva si poiskala svoj kotiček. Plaža je zelo priljubljena med gosti, saj vsak najde svoj prostor (del peščene, del betonske in kamnite), si najame ležalnik in senčnik ali pa si poišče senco nekje pod borovci. Tam se nahaja tudi velika restavracija, ki vas ne bo pustila lačnih ust.  Poskrbljeno je tudi za otroke, saj imajo na plaži otroška igrala, v vodi pa je plavajoči »adrenalinski park« iz napihljivih blazin, kjer se lahko preveriš v svojih spretnostih.

Mestna plaža Kvarner, ki je zelo popularna med gosti zaradi različne ponudbe. Tukaj se nahaja tudi restavracija, otroško igrišče, plavajoči “adrenalinski park”…

Pozno popoldne sva se vrnila v najin hotel, kjer sva si privoščila še malo miru na ležalnikih ob bazenu. Ker sva že bila lačna, sva se nato pripravila za večerjo. Tokrat so naju spet navdušili s svojo kreativnostjo in zares okusno (morsko) jedačo. Privoščila sva si seveda še kozarček vina in se nato odpravila raziskovat še mesto Opatija. Po večernem sprehodu sva se prijetno utrujena odpravila proti hotelu.

Kaj je še lahko lepšega, kot ob zajtrku na terasi gledati na morje?
Urejena terasa, kjer sva si privoščila hotelske specialitete. Prijazno osebje, ki vedno poskrbi za vas.

Nov dan sva skoraj v celoti preživela na mestni plaži ob branju dobre knjige, opazovanju okolice in prijetnem kopanju v kristalno čisti vodi. Po večerji v hotelu sva se odpravila proti centru mesta, saj je potekala Lovranska noč, kjer se po tradiciji zbere veliko mladih in tudi starejših. Prepustila sva se večernemu dogajanju in začutila utrip tega zares čudovitega mesteca. Ob prihodu v hotel pa sva si privoščila še zadnji skok v bazen. Velika prednost tega hotela je ravno v tem, da si lahko bazen privoščite, kadarkoli želite (ne glede na uro). Ob bazenu vas vsak dan pričakajo brezplačne in sveže brisače, ki jih lahko uporabite tudi za mestno plažo.

Hotelska restavracija, kjer se vsak gost počuti kot doma.

Zadnji dan sva se po zajtrku odjavila in prijazno osebje na recepciji nama je zaželelo prijetno in srečno pot. Ker se nama ni prav nič mudilo domov, sva se tokrat odločila, da bova šla na drugo manjšo plažo tik pod hotelom. Še zadnjič sva skočila v to zrcalno čisto vodo, v kateri sva se od vročine prijetno ohladila.

Ko se sprehajate po promenadi, lahko opazite veliko (baročnih) vil, zalivčkov, plaž, lokalov. V eno smer pridete do centra mesta Lovran, v drugo smer greste proti Opatiji.
Kjerkoli se boste obrnili proti morju, se boste navdušili nad kristalno čisto vodo.

Holistic Historic hotel Villa Astra priporočava vsem butičnežem, ki uživajo v naravi in si radi privoščijo miren oz. sproščujoč dopust. Midva se še zagotovo vrneva! 🙂

Simona in Marko

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂