Revolucionarni San Francisco

San Francisco, mesto ki leži ob pacifiški obali ZDA, je center ameriške zvezne države Kalifornija. Njegova največja znamenitost je prav gotovo vsem dobro poznan Golden Gate Bridge, ki je tudi kulturna ikona tega čudovitega mesta. Poleg tega je za San Francisco značilna tudi izjemna arhitektura ter dizajn cest, na čelu s stopničastimi odseki ter tramvaji (Cable Car), ki vozijo po njih. Obvezna točka obiska je tudi izjemno poznan zapor Alcatraz, ki se nahaja na majhnem otoku.

Revolucionarno mesto

 

Revolucija je stalnica v San Franciscu. Že  zadnjih 50 let pacifistična revolucija izumlja ideje in preoblikuje svet.
Mnoga gibanja izvirajo prav od tod.  V San Franciscu se je rodilo hipijevsko gibanje, tukaj se je začelo gibanje ”New Age’‘,  seveda pa se je tukaj začel tudi razvoj tehnologije, ki v zadnjem času na novo oblikuje svet.  S svojo zavezanostjo k  trajnostnemu razvoju in ekologiji San Francisco postavlja vzor tudi drugim mestom po svetu. Zaposleni v Silicijevi dolini vsakodnevno stremijo k novim rešitvam za boljši svet, zeleni svet.
Mesto je leta 1906 močno prizadejal rušilni potres.  Ker se mesto nahaja na eni najbolj znanih tektonskih prelomnic na svetu, obstaja velika verjetnost, da bodo to območje vnovič prizadele uničujoče sile narave in znova povzročile veliko razdejanje ter najverjetneje rekordno škodo.
Pokrajina (kot) iz filma
Mnogi od nepozabnih filmov, kot so Umazani Harry, Bullitt, Vrtoglavica…, vključujejo prizore iz San Francisca. ​Ikonični tramvaji, znamenite soseske in nepozabni Golden Gate vam bodo pričarali vtis, kot da se sprehajate po prizorih iz filma.

 

Skoraj trikilometerski Golden Gate Bridge daje mestu edinstven pečat. Ob odprtju leta 1937 je bil najdaljši in najvišji viseči most na svetu. Še posebej znan je pogled s trga Alamo, kjer lahko občudujete hiše v viktorijanskem stilu (Painted Ladies), za katerimi se v ozadju riše sodobno mesto. V mestu se še vedno lahko popeljete s tramvajem, ki danes služi v turistične namene in vas popelje po izjemno strmih ulicah mesta. Zanimiva je tudi najbolj zavita ulica na svetu Lomabrd Street.
​Poletite z nami do San Francisca!
Rezervirajte si let in obiščite zanimivi San Francisco, mesto revolucij, napredka in edinstvenih znamenitosti.
Picture
Vsebino omogoča Air France
Komentirajte!
Ste se že kdaj potepali po ulicah San Francisca? Kaj pa je vam najbolj ostalo v spominu?