Terme Tuhelj – kjer vam nikoli ne bo dolgčas in se za vsakogar najde kaj

Ker otroci obožujejo bazene in čofotanje, se večkrat podamo na kak krajši oddih v terme. Fajn je, ker nisi odvisen od vremena, voda je topla, veliko je možnosti za aktivnosti, tako da so tudi nam, staršem, terme zelo všeč. Bili smo že v večih slovenskih termah, tokrat pa smo se podali v Terme Tuhelj, ki se nahajajo v središču Hrvaškega Zagorja. Na spletu smo zasledili ugodno (all inclusive) ponudbo in v začetku maja smo šli preverit, kako je pri njih. Nahajajo se tik ob slovensko-hrvaški meji, iz Ljubljane je do tja približno 1 uro in 45 minut vožnje, tako da prideš na cilj dokaj hitro.

Majhen kraj s številnimi zanimivostmi in možnostmi za aktiven oddih

Tuhelj leži med slikovitimi griči v osrčju Hrvaškega Zagorja in se hitro razvija predvsem zaradi razmaha turizma, ki temelji na zdravilni termalni vodi in blatu. Po zaslugi Term Tuhelj je kraj postal pomembna turistična destinacija za prebivalce hrvaškega glavnega mesta, vse bolj pa privablja tudi tuje goste. Med pomembne kulturne spomenike kraja sodi baročni Dvorec Mihanović, zgrajen v 18. stoletju, ki se nahaja neposredno ob termah.
Tuhelj
Tuhelj je manjši kraj, ki se nahaja med griči v osrčju Hrvaškega Zagorja in se hitro razvija zaradi zdravilne termalne vode oz. turizma.
Dvorec Mihanović
Baročni Dvorec Mihanović (ime je dobil po avtorju hrvaške himne) se nahaja tik ob termah. V njem si lahko privoščite romantično večerjo.

Razgibana pokrajina je kot nalašč za kolesarjenje (možnost izposoje koles) in spoznavanje bližnjih znamenitosti. Kljub gričevnati pokrajini kolesarske poti niso pretirano zahtevne, zato vam priporočam kak izlet s kolesom. Lahko pa se odpravite tudi na pohod oziroma sprehod po bližnjih gričih. V bližini se nahaja kar nekaj zanimivosti, ki jih je vredno pogledati:
– romarsko središče Marija Bistrica,
Kumrovec (rojstna hiša Josipa Broza Tita in muzej “Staro Selo”),
Krapina (muzej krapinskih neandertalcev),
Gornja Stubica – muzej kmečkih uporov in spominska lipa Matija Gubca,
Desnić – grad Veliki Tabor.

Sodobno opremljen Hotel Well **** – udobje, pestra ponudba in kulinarični užitki

Nastanjeni smo bili v hotelu Well, ki nudi oblico udobja in pestro ponudbo raznih aktivnosti ter kulinaričnih užitkov, ki so zagotovilo za dobro počutje. Za dobro počutje poskrbi tudi prijeten ambient s številnimi razstavljenimi umetniškimi deli. V hotelu je dobro poskrbljeno tudi za najmlajše, saj je na voljo velika notranja igralnica, ki se razprostira v dveh nadstropjih, in zunanje otroško igrišče. Hotelske zgradbe so z ogrevanimi podzemnimi hodniki povezane z vsemi termalnimi notranjimi bazeni, ki so del Vodnega planeta, ter s Svetom savn in SPAeVITA centrom. Da ne boste imeli skrbi glede vašega avtomobila, je poskrbljeno tudi za brezplačno parkiranje.

Sobe so sodobno in lično opremljene. Na voljo so prenovljene sobe (classic) v starejšem delu hotela ali nove (premium) sobe, ki se nahajajo v novem delu hotela in so večje ter bolj moderno opremljene. V vseh sobah so klimatske naprave in brezplačen internet (Wi-Fi omrežje). Mi smo bili nastanjeni v starejšem delu hotela, saj so cene malenkost nižje in nam sobe (ter udobje) niso tako pomembne, ker se v njih zadržujemo bolj malo časa. Več časa smo se z otroki zadrževali na bazenu, v igralnici in na prostem, tako da smo v sobi preživeli samo noč.

Kulinarični užitki – s polnimi želodčki je vse lepše

Izbirate lahko med storitvijo polpenzion ali all inclusive light, pri kateri je zraven vseh treh obrokov (zajtrk, kosilo in večerja) vključena še (neomejeno) pijača pri vseh obrokih. Na voljo je pestra ponudba različnih jedi (tudi lokalnih oziroma domačih), ki so posebej okusne. Prijazno osebje bo ustreglo tudi kaki vaši posebni želji, saj veliko hrane pripravljajo sproti, pred vašimi očmi in po vaših željah. Za otroke je na voljo tudi otoček za najmlajše, kjer si lahko sami izberejo in vzamejo hrano, ki je pripravljena zanje. Hotelska restavracija (Lati) je prostorna in urejena. Lačni je gotovo ne boste zapuščali, polni želodčki pa bodo poskrbeli za dobro počutje in dovolj energije za celodnevne vragolije 🙂

Wellness – razvajanje in sproščanje v največjem savna svetu na Hrvaškem

Razvajate in sproščate se lahko v največjem savna centru na Hrvaškem. Na voljo so številni edinstveni programi savnanja, edini ponujamo med drugim tudi otroško in družinsko savnanje pod strokovnim nadzorom in ob določenih terminih. Privoščite si savnanje v finskih, zeliščnih, blatnih, solnih in dvojnih parnih savnah, lahko pa se savnate tudi v panoramski savni s pogledom na zunanji del term in okoliške griče. Na voljo je tudi ledena jama, kneipp steza, jacuzziji, hladni bazen, Laconiuim, terasa za sončenje in počitek, nudistična terasa in številne druge male pozornosti.

Bazeni, savne in SPAeVITA center so s hotelom povezani z ogrevanimi podzemnimi hodniki. V SPAeVITA centru bodo poskrbeli za vaše dobro počutje z masažami in vam prilagojeno nego telesa ter obraza. Razvajate se lahko v termalnih kopelih in si privoščite zdravilno oblogo s termalnim blatom. Tuheljsko peloidno blato sodi med najboljša zdravilna blata v Evropi in ga uporabljajo tudi v drugih termah. Zraven wellness ponudbe je na voljo tudi fitnes center.

Izkoristite organizirano varstvo in animacije ter prepustite vaše otroke izkušenim animatorjem, vi pa si medtem privoščite čas zase in uživajte (v savnah).

Zabava in vodno doživetje za vso družino na bazenih Vodnega planeta

Ker smo bili v Termah Tuhelj še pred pravim poletjem, je za nas prišel v poštev notranji bazenski kompleks, ki vsebuje večji plavalni bazen (25 m), bazen za otroke, terapevtski bazen za terapije s svetlobo in zvokom, jacuzzi z masažnimi storitvami in wellness bazen z atraktivnimi vodnimi učinki (2 jacuzzija, vodni slapovi, podvodne masažne postelje, vodne in zračne masaže, gejzirji). Dnevno potekajo tudi razne animacije (vodna aerobika, igre, …), prav tako pa je ob določenih urah na voljo aquazorbing, ki ga lahko preizkusite brezplačno.

Veliko zabave in ponudbe ponuja tudi zunanje kopališče, ki vključuje bazene z valovi, otroški bazen s štirimi tobogani in vodnimi topovi, bazen za najmlajše z vodnimi igračami in škropilnicami, relaksacijski bazen z gejzirji, vodnimi stolpi in podvodno masažo. Na voljo je tudi pet trakov za spuščanje v bazenein počasna reka v dolžini 250 m z dvema lagunama in podvodnimi masažami. Notranji in zunanji bazeni so med seboj povezani z več prehodi (tudi direktno preko bazena).

Idealna destinacija za družinski oddih, razvajanje v dvoje ali aktivne počitnice

Terme Tuhelj so idealna turistična destinacija za družinske počitnice, saj se za vsakogar najde kaj. Otroci bodo lahko uživali na bazenih, v veliki igralnici, v animacijskem programu (v katerem vas bo zabavala tudi maskota Tuhi), na zunanjih igriščih, v pustolovskem parku in še se bo našlo kaj. Prav tako so zaradi odličnih savn in wellnessa super destinacija za romantičen oddih v dvoje, razvajata pa se lahko tudi v odličnih kulinaričnih doživetjih. Terme Tuhelj so tudi dobro izhodišče za vse, ki si želijo aktivnega oddiha, saj se lahko podajo na odkrivanje razgibane pokrajine s številnimi naravnimi in kulturnimi zanimivostmi peš ali s kolesi. Prav tako so na voljo še številne druge aktivnosti.
Aktivnosti za večdnevni pester družinski oddih v Termah Tuhelj je še veliko, vendar žal velikokrat zmanjka časa za vse 🙂 Tako je bil tudi naš 3-dnevni oddih prekratek za vse aktivnosti, kar pomeni, da se bomo morali še vrniti.
Piše: Jan Janžekovič
Komentirajte!
Kako so vam všeč Terme Tuhelj? Ste jih že obiskali?