60. sejem AGRA, 2022

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo od 20. do 25. avgusta v Gornji Radgoni praznoval svoj 60. jubilej s številnimi razstavljavci in obiskovalci v sijaju najboljših sejemskih let.

Navduševal bo z vrhunsko mehanizacijo, opremo in sredstvi za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali bo predstavil vrhunske rejske dosežke in z najboljšimi sonaravnimi praksami vabil v bujne sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi in družabnimi dogodki in nazdravil jubileju z najboljšimi kmetijskimi pridelki, hrano in vini.

 Agra_naslovna

Za boljšo samooskrbo

Vrhunski razstavljavci bodo ponujali inovativne digitalne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, sredstva za nego živali in rastlin, oprema za živilsko predelavo in gastronomijo ter embalaža.

Traktorji

K pokušnjam in nakupom bodo vabili izjemni pridelki in prehranski izdelki slovenske živilskopredelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. V vinski hali vam bodo na voljo odlična vina ter vinarska oprema. Bogat bo program kmetijskih gradenj ter vsega, kar potrebujemo za urejanje vrtov in okolice.

Narezki

Na 60. sejmu AGRA bo država partnerica Japonska. Na sejmu se bodo odvijale številne zanimive predstavitve, na katerih bo moč kaj več izvedeti od različnih organizacij.

Najboljše tradicije in nove prakse bodo oživljale strokovne razstave govedi, konj, drobnice, avtohtonih pasem slovenskih domačih živali s ponudbo izdelkov kmetij pa tudi razstava malih živali in rib v ribniku. Maneža bo živa z atraktivnimi revijami …

Praktični nasveti in pester spremljevalni program

S praktičnimi nasveti bodo postregli praznično cvetoči sejemski vrtovi, Poligon Zeleni dragulji narave, Permakulturni center z vzorčnim čebelnjakom, gozdno parkovni nasad ter nasada starih sort jablan in trt.

Čebelnjak

Ob evropskem letu mladih in mednarodnem letu ribištva in ribogojstva bo na samem prizorišču predstavljena marsikatera tehtna ideja.  V prihodnost bodo vabile inovacije in digitalizacija. Z ekološkim kmetijstvom in hrano iz naše bližine bomo premagovali podnebne spremembe in ohranjali biotsko raznovrstnost. Prehransko varnost bomo povečali s krepitvijo podeželja in samooskrbo ter z dobrim gospodarjenjem z gozdom.

Sekač

Spremljevalni program bodo zaznamovali sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju polke, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje voznikov starodobnih traktorjev Steyr in številni drugi stanovski in družabni dogodki.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

Vstopnice za sejem vas po znižani ceni že čakajo v predprodaji na  Mojekarte.si!